Diskuse

Tomio Okamura

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JW

J52a67n 24W79e63i91s45e34r

23. 6. 2013 12:04

Jarda svůj článek myslel ironicky, když říká, že čím jsou věci složitější, tím jsou lepší. Podle wikippedie je populismus způsob, jak získat stoupence na základě reagování na aktuální společenskou poptávku bez věcného programu! Podle toho přece Tomio přece nemůže být populista, téměž celý článek je o jeho věcném návrhu.

1 0
možnosti
DM

Populismus = styl politiky, který usiluje o získání široké základny voličů údajnou ochranou zájmů prostých lidí proti různým ohrožením a prosazováním témat vzbuzujících emocionální reakce veřejnosti.

0 0
možnosti
Foto

Super zákon. Teď ho ještě předložit do sněmovny a jak se říká dobrý zákon se schválí sám. Hodně štěstí. Jinak populismus se dá také definovat jako dávání slibů, které dotyčný jednotlivec nedokáže splnit. ;-D

0 0
možnosti
ZM

Potom jsou před volbami populistické všechny politické strany, neboť slibují nejen to, co splnit nedokáží ale i to co splnit vlastně ani nechtějí.

0 0
možnosti
Foto

Tedy já vím, že sám nejsem až tak úplně ideálně vzdělaný, i já dělám hrubky, ale proboha, kdo Vás učil češtinu...?!8-o

7 1
možnosti
JN

No to nejsi a podle toho, že mě doučuje tvoje stará, nebudou ani tvý děti ;-D

0 5
možnosti
Foto

propaganda mu dala nálepku populisty, což znamená, že jim vadí. Proto je nutno věnovat jeho návrhům velkou pozornost R^

4 4
možnosti
MV

Okamurovi netreba venovat ani zbla pozornosti, neb je to mimon, odkudsi z vesmiru do ceske kotliny spadly.

5 7
možnosti
ZK

Z72d62e49n34a 62K42o94č53í

12. 6. 2013 16:34

Jardo, o co vám vlastně jde ? 

O kritiku Okamury, nebo o jeho pochvalu ?  

Pokud jde o kritiku, měl byste si vybrat něco jiného, protože tentokrát to Tomio celkem trefně popsal. DPH je zbytečný moloch, který přímo svádí k podvodům. ( Daň z obratu je skutečně výrazně jednodušší, ale na druhé straně se v EU nepoužívá ).

2 2
možnosti
ZM

Neexistují jednoduchá řešení! Všechno, co je jednoduché, je populistické a tudíž velmi, velmi ošklivé. Pokud by se používala jednoduchá řešení, voliči by si řekli, že politici mají  lehkou práci.

Problémy se musí řešit lopotně a klopotně a nejlépe při jejich vyřešení "vyrobit" další problém, aby se lidu mohlo říci: "Dřeme jako koně".

5 1
možnosti
Foto

Jednoduchá řešení má kde kdo. Ale populista slibuje, že toto řešení prosadí aniž k tomu má dostatečný počet zákonodárců. S jednoduchým řešením umí příjít každý druhý. Přesvědčit většinu zákonodárců, že pro toto jednoduché řešení mají zvednout ruku umí málokdo. Slibovat, že jednoduché řešení prosadím do praxe i když na to nemám dost sil je čirý populismus!EU

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1453x
Více na: jardanovak.blog.idnes.cz

Seznam rubrik