Od zítra příměří

Na Ukrajině má být od zítřka příměří mezi ruskými separatistickými vojsky a ukrajinskou armádou. Je však toto příměří podmíněné? Jsou Naši evropští politici schopni jednat strategicky a nebo je bude nasnadě vyházet z oken a takzvaně nahradit Chamberlaina Churchillem ?

 V prvé řadě pokud ruští separatisté poruší příměří, je to plivnutí do obličeje všem, kterým byla dohoda o míru sdělena. Takže by NATO a OSN měli vyslat vlastní vojska na Ukrajinu. Nepředpokládám, že by v nynější situaci ukrajinská armáda porušila příměří. Ukrajinské jednotky jsou na ústupu nebo obklíčené. Samozřejmě měli by držet své pozici, protože tak nejspíš přicházejí o svou zemi a Ruská hranice se salámovou metodou přibližuje čím dál víc k naším hranicím a směrem do Evropy. Jen malá rekapitulace v devadesátých letech dobyli Tatarstán, následně začala okupační válka proti Čečensku, která trvala přes deset let než ho v roce 2007 kompletně rusové obsadili. Potom jižní Osetie v Gruzii, následně Krym a nyní východ Ukrajiny. Ruské tajné služby už připravují půdu v Pobaltí, Bělorusku a především v Moldavsku, kde je ekonomická okupace završena a politici, novináři a celkově vedení infiltrováno.

Nelze slíbit dohodu míru, porušit ji, dobýt kus území a zase uzavřít mírovou dohodu. Je třeba říct, že pokud se nedodrží dohoda, půjdou síly NATO a OSN na Ukrajinu. 

Nebylo by od věci zavést referendum na Ukrajině a zeptat se lidí, jestli chtějí zesílení své armády i za cenu povinných náborů. 

Autor: Jarda Novák | pátek 13.2.2015 18:15 | karma článku: 12,93 | přečteno: 538x
  • Další články autora

Jarda Novák

EU vs Austrálie v otázce imigrace

27.10.2015 v 18:43 | Karma: 16,12

Jarda Novák

Sluníčko vs. Jarda

26.10.2015 v 3:50 | Karma: 23,84

Jarda Novák

Co je to muslim?

22.10.2015 v 19:04 | Karma: 30,46