Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To má být ta slibovaná ochrana spotřebitele!!!!!

0 0
možnosti

EU podepisuje s Amerikou dohodu, že se bude Amerika dovážet SVÉ potraviny. Naše trhy a původní potraviny salámovou metodou zaniknou. Americké normy na potraviny neexistují, takže radikálně vzroste nemocnost, hlavně rakoviny!

0 0
možnosti

K celnici přijede nákladák. Celník-Co to vezete? Řidič-džem. Celník koukne do papíru a okamžitě řidiče zatkne. Nadřízený se ho ptá-Proč jste ho zatknul?- Protože mi říkal, že veze džem, v papírech má napsáno jam a viděl jsem tam marmeládu! ;-D

0 3
možnosti

Sporné téma. Na jedné straně jako libertarián preferuje co nejméně státních zásahů do ekonomiky, tedy i do potravin. Na druhé straně je tu hledisko, že když si kupuji nějaký výrobek, chci ten výrobek a ne nějaký jiný, který ho jenom napodobuje (extrémní příklad - kupuji si auto, ale doma zjistím, že je to jenom hračka). Z tohoto hlediska prodávat něco, co nemá se špekáčkem nic společného a přesto se tak jmenuje, je vlastně podvodem.

Trh by s tím pravděpodobně dokázal poradit, ale za tu cenu, že by se význam slov (názvů) neustále proměnlivě měnil (což činní stejně).

0 0
možnosti

preferuji, samozřejmě, překlep.

0 0
možnosti

Historie špekáčků ukazuje, že bez norem a jejich vynucování, má-li být výrobek kvalitní, se neobejdeme. Takové ty porevoluční kecy, že trh vyřeší vše, a že si podnikatelé pohlídají kvalitu sami, je opravdu ale opravdu zjednodušené. Tím nepopírám důležitost trhu, ale není všemocný.

3 1
možnosti

Mýlíte se, trh pouze ukazuje, co spotřebitel skutečně poptává. A ukazuje, že mu je ve skutečnosti kvalita šumafuk a preferuje nízkou cenu. Kvalitní zboží samozřejmě na trhu je (i bez předpisů), ale kupuje ho méně lidí. 

To máte podobné jako třeba s tím bulvárem. Není kvalitní, stojí za... ale většina ho chce. Jasně, můžeme udělat vyhlášku, že všechna média musí svojí kvalitou odpovídat Shakespearovi, ale... no uznejte, že by to byla blbost.

1 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1453x
Více na: jardanovak.blog.idnes.cz

Seznam rubrik