Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Souhlas, až na výrok, že "komunismus není špatná ideologie". :-)

1 0
možnosti
Foto

Slovíčko paní Metlické.

Podle fotky nevypadáte na to, že byste zažila padesátá léta, možná ani rok 68. Kdežto já jsem ročník 43. Neměla jste mě jmenovat, když o mně nic nevíte. Nějaké zážitky z té idylické doby jsem už dříve uvedl, opakovat se mi to nechce.

Samozřejmě jsme tu dobu museli přežít, i když pár tisíc lidí takové štěstí nemělo. Měla byste se jim omluvit. Samozřejmě jsme byli mladí, sluníčko svítilo, louky kvetly a i měsíček svítil, tedy v noci. A to jen díky skvělému socialistickém zřízení. I zpívat jsme mohli, tedy ne všechno. I hrát šlo, ovšem nikoliv to zápaďácké kvílení. Radostně jsme pomáhali na brigádách našim kolektivně hospodařícím zemědělcům. A jak jsme si užívali návštěvy známých při půjčování nedovolených knížek! A jaké štěstí, když se nám podařilo vyposlechnout nějaké zahraniční vysílání bez brblavého doprovodu "hudby ministerstva vnitra"!

Že bude budování socialismu radostné, jsme věděli, ale netušili jsme, že to bude taková sranda.

Svůj názor jste napsala, a co si o tom kdo bude myslet, Vás asi zajímat nebude.

5 1
možnosti
Foto

Ano, ale ta omezení vyplývala z toho, že to občané sami chtěli a nechtěli nést náklady svobody. ivi

" Proto žádám adminy, aby začali pracovat s textem. Aby nepodléhali nátlaku většiny a nemazali nevinné příspěvky. Naopak, aby důsledně mazali vše, co zavání kyberšikanou, kyberstalkingem, vyhrožováním a dehonestací"

Přesně tak jeden údajně bývalý partyzán v r. 1948 v parlamentu požadpval zřízení pracovních táborů, že odmítá živit příživníky.

0 3
možnosti
JM

Cim to pani Metlicka, ze vam ty kamarady v disentu neverim ? Asi proto, ze jsem jeste v internetovych diskusich nepotkal cloveka s komunistickymi nazory (tim nemyslim nezbytne zrovna vas), ktery by se priznal k clenstvi ve Strane. Vetsina z nich naopak tvrdi ze nebyli ani v pionyru, natoz v SSM, nezdobili okna, nechodili do pruvodu ani k volbam a stykali se s disidenty. A ti lide lzou.

Opravdu netvrdim ze je to i vas pripad, ale zminila jste se o tech disidentech tolikrat, ze vam proste neverim. Sorry…..;-(

5 1
možnosti
JN

Souhlasím, ani já tomu nevěřím, není normální, aby člověk adoroval režim, který zavíral jeho kamárady do vězení jen za názor, čtení "nevhodných" knih, podpis "nevhodné listiny", poslouchání "nevhodného" rozhlasu a podobné "zločiny"!

5 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že vidím, že lidé vůbec nečtou co je napsáno, ale jen - je to souhlas nebo nesouhlas s daným tvrzením, je tato diskuze naprosto o ničem. Jdu za kámošema (pro ty, co nezvládli čtení mých příspěvku - jsou to ti lidé, kteří byli v disentu, kteří byli postihováni režimem, dva z nich byli i ve vězení). Na rozdíl od zdejších diskutujících, oni jsou inteligentní a jsou schopni vidět i jinak než černobíle. Přeji všem hezký večer.

0 1
možnosti
JD

Na tohle jste ale raději neodpověděla co?

Ano? A jaká chcete aby se psala pravda? Tu kterou jste zažila vy při svém krásném dětství nebo tu pravdu lidí, kteří zažili právě tu odvrácenou stranu? Nemožnost pracovat kde chtěli, nemožnost studovat co chtěli, nemožnost cestovat, nemožnost vyjádřit nespokojenost, nemožnost založit si jinou organizaci pro děti než byl pionýr apod. , nemožnost vyznávat víru bez kontrol a perzekuce, nemožnost vybrat si ve volbách, nemožnost vůbec k volbám nejít aniž jste už byla pod kontrolou, nemožnost číst co jsme chtěli, vidět v kinech co jsme chtěli.

Tohle je málo? 

Protože jste to sama neviděla, tak se to nedělo?

2 0
možnosti
JD

Pro pana Řezníka,

už delší dobu čtu ty vaše příspěvky, tu hloupou snahu o bagatelizování komunistické doktríny, to odvádění pozornosti hloupým lpěním na maličkostech, neustálou snahou o opravování oponentů právě v těch nedůležitých drobnostech. 

Vy jste typickým příkladem levičáckého, kavárenského, teoretizujícího tlučhuby, který bude sedět a dlouze a dlouze rozprávět  o výhodách sociálních systémů a pak vyjde ven na ulici, kde se mezitím lůza chytila právě těch levičáckých keců a udělala krvavou revoluci. 

A budete na to koukat a říkat: "no ale takto jsme to vůbec nechtěli, za to mi přece nemůžeme, my jsme to mysleli dobře" 

Vy byste se přesně hodil jako parťák Marxe a Engelse. Z takových lidí mi je fakt blbě.

6 4
možnosti
AK

Pro pana Daňka:

Pokud se mi nějaký článek nelíbí, nebo se mi z něj a ev. i autora dělá blbě, přepnu na jiný.

Ohromně to pomáhá a velmi vám tento postup doporučuji.

Škoda že nejste křesťan, naučilo by vás to mít rád i ty, s nimiž nesouhlasíte.

Víte, on oponent je sice odpůrce, ale přece jen odpůrce, který je ochoten diskutovat.

Takže to není nepřítel, ale kolega.

2 0
možnosti

Pani Metlicke se da rici tento vtip: jaky je rozdil mezi zenskou a slepici? pomerne nepatrny  zenska tolik neza ere dvur. A o Reznikovi, Mackovi ci Salajkovi jen to, ze i k te slepici maji hodne daleko!

1 3
možnosti
Foto

Možná až budete pracovat v oboru ve kterém pracuji já, tak vám leccos dojde. Pokud se ovšem nezmůžete na nic lepšího než na ponižování či urážení těch, co mají drzost s něčím nesouhlasit, tak je mi vás líto.

1 0
možnosti
Foto

Pro Marxisty vždy byli lidi buď nepřátelé, které je nutno ničit, nebo kanonenfuther, který je možno obětovat. Ve jménu lidu nejvíce ničili samotný lid.

7 0
možnosti
Foto

Přesně takto se chovají země NATO a hlavně USA

1 3
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1437x
Více na: jardanovak.blog.idnes.cz

Seznam rubrik