Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

VS

Nevím kde jste na Kubě byl, protože dost plácáte. Kousek za Havanou, byl díky vrtům na ropu, byla dlouhé kilometry totálně zdevastovaná krajina. Měli tam tří druhy peněz. Vlastní, která byla k ničemu, protože se za to nedalo nic koupit. Pak měli peso za tzv. socialistické peníze, s kterými se dalo platit v lepších hotelích a v diplomatické prodejně. A pak měli další peso za západní měnu. Za to mohli nakupovat v jejich tuzexu. Ale protože by byli podzřelí, kde tu měnu sehnali, tak většinou prosili české turisty, aby v obchodě nakoupili za ně. Mohl bych na to téma napsat celý blog, ale na to nemám náladu ani čas.

2 1
možnosti
SN

:-)  Autore, překvapil jste mě !     Z vašich minulých článků se zdálo, že fandíte nekriticky Americe, jsem rád,že jsem se mýlil. Vás pohled na Kubu považuji za seriozní a vyvážený.  My jsme tam byli dva roky po maturitě, a po vojně, čili v r.60-62 jako zemědělští technici pomáhat budovat  socialistické  zeměděoství, nádherná doba. Nelze všechno poměřovat očima zhýčkaného Evropana, někomu stačí k životu poměrně málo a je navýsost spokojený. Kubánci se dovedou radovat ze života, většina z nich je spokojená. Jen Kanaďance vadí, že jezdí ve starých autech. Já vlastním Peugeota 405 z r. 95, čili 2O roků a pokud jezdí a on jezdí zatím super, nevyměním ho za nějaký nový křáp řízený počítačem.  INu...každý jsme jiný - pro Vás za odvahu --- R^R^R^

1 1
možnosti
JR

J62a21r88a 46R32a20n13k

13. 4. 2015 1:09

Proboha, kde je ta antikarma, ja myslela, ze je to od pana Gabriela;-O, nebo KosukaRv

3 1
možnosti
RM

Autore, že ty si z nás děláš prču? Pokud ano, dobrý fór. Jestli jsi ten blog myslel vážně, potěš koště.

5 1
možnosti
JR

J65a44r85a 79R41a93n84k

13. 4. 2015 1:07

Hlavne ty uzasne prazdne silnice, zadny provoz....ja tam hlavne videla stare americke koraby z 50. let, nad kterymi by kazdy zajasal a pokud jsem spala v privatech, moc te chvaly na rezim nebylo.

1 1
možnosti
PF

no potěš koště, pěkně v hlavě vymeteno

po několikáté prosím o tlačítko ANTIkarma a pořád marně  :-(

6 1
možnosti
Foto

Teda Jardo toto je bezesporu Váš nejlepší text co jsem tady četl. Jak tomu tak bývá, schytáte to hlavně od zdejších štětinovských kim-ir-senovců s obráceným znamínkem kteří znalosti nahrazují ideologickými předsudkyR^

2 1
možnosti
LR

40 roků jsem v takovém ráji žil. Skleroza zatím nepříšla. Proto se těm - s odpuštěním - pitschovinám - mohu jen útrpně pousmát.

4 1
možnosti
MR

M48i31l26a13n 11R28a58d85e92k

12. 4. 2015 19:34

a kdyz je tam takova svoboda, jak je mozne ze Castrova  jeho rodina ovlada Kubu uz celou generaci a vice? A ze lide se plavi po mori za cenu ztraty zivota jen aby se dostali na svobodu, pardon, do otroctvi bud USA nebo Mexika, (tady je pres pul milionu Kubancu) nekteri legalne, ti jsou ve statistikach, a jini to koulujou jak muzou. A na Kubu se vracet nechteji, jak to? Takovy demokraticky raj.

9 2
možnosti
JN

V USA žije 10 000 000 Čechů tuším k roku 2010. Proč utíkají z Čech ? Motivacem Kubánců je to samé,o kousek dál dostanou výdobytky moderní civilizace, 5x vyšší plat a přímo Kubánci, což je diskriminující pro ostatní národy,mají přislíbeny něco jako super sociální dávky pro válečné uprchlíky. Motivace tu je. Navíc co dnes dělají mladí co vystudují v ČR? Často jdou vydělávat do zahraničí, tím se ochuzuje český stát nejen o schopné lidi, ale i o peníze jenž vložilo do jejich vzdělání. Odchodu z Kuby využívají nejvíce nevzdělaní a kriminální živli, ostatní mohou v pořádku vycestovat ze země, problém je že pokud chcete mít USA občanství a vrátil by jste se na Kubu, tak hrozí vám i jakémukoliv občanovi USA velká peněžní pokuta v některých případech i trest odnětí svobody. Jen za návštěvu Kuby ! Nemohu teď najít kolik USA vybrala na pokutách za návštěvu Kuby, ale částka se pohybuje v řádech milionů dolarů. Není tohle trošku divné?

3 5
možnosti
Foto

Kde asi udělali soudruzi z Kuby chybu? ,,Drtivá většina Kubánců trpí nedostatkem peněz..." Píše Dalibor ve svém příspěvku do seriálu Češi v zahraničí. Viz odkaz níže.

http://bydleni.idnes.cz/bydleni-na-kube-01x-/dum_osobnosti.aspx?c=A150408_120811_dum_osobnosti_web

4 1
možnosti
MR

M33i82l66a58n 12R76a41d72e64k

12. 4. 2015 19:25

mimoto - proc myslite ze Raúl Castro prilezl za Obamou a ne za Madurem, nebo za Putinem? Zkuste hadat.

5 1
možnosti
JN

Kuba vyzývá USA ke spolupráci celých 55 let. Vždy když se stalo v blízkosti Kuby, nabídla Kuba vždy pomoc. At šlo o Hurikány, či jiné katastrofy. Například, cituji sdělení z 11. září 2001:

"Atentáty na věže obchodního centra v New Yorku a na Pentagon ve Washingtonu. Kolem tří tisíc mrtvých. Fidel Castro důrazně odsoudil tento čin, vyjádřil soustrast s oběťmi a nabídl logistickou pomoc(přístup na kubánská letiště) americkým úřadům. "

1 1
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1453x
Více na: jardanovak.blog.idnes.cz

Seznam rubrik