Když pustím psa, jsem zodpovědný. Když soudce pustí vraha...

Je šílený že člověk co před dvěma lety pobodal vychovatelku, přiložil nůž na krk malému děvčátku ve věku sedmi let a zavřel se s ním v místnosti, jako s regulérním rukojmím, nebyl potrestán, ale pouze léčen. Přes vyjednávání Policie nebyla tato osoba Barbora Orlová ochotná dítě propustit živé, byla zlikvidována třaskavinou. Včera dostala možnost vše zopakovat, přesto, že jí tehdy hrozilo 18 let, vyvlíkla se z toho za dva roky.

Kdo je vinen? Soudce a ten co pro soud tvořil znalecký posudek. S někým buď musela obcovat a obměkčit jeho "srdce", nebo zde sedí lidé v dobře placených funkcích s jediným úkolem chránit společnost, to jasně nesplnili a v pohledu do minulosti plní velmi nedostatečně, pokud se podíváme na desítky podobných případů z minulosti. Vždy tu byly varovné signály a jasné náznaky, které byly samolibě přehlídnuty. Takže zde by trest smrti nikoho nezachránil, neboť by ji zase poslali do léčebny a stejně by se dostala ven za dva roky, aby vše zopakovala. Ono stačí pracovat se systémem co je nyní nastaven v západní Evropě a pouze částečně u nás, kde jsou stále soudci, "experti" bez jakékoliv zodpovědnosti, i kdyby věděli, že vypouštějí desítky vrahů, pustili je, tak by stále byli soudci bez zodpovědnosti, i když dostávají několikanásobně nadprůměrné platy. Soudce bez zodpovědnosti je nám k ničemu, protože bude dbát méně na to, jestli pouští vraha, odsuzuje nevinného, nebo natahuje jasný případ, stává se to pro ně rutinou a tím pádem ztrácejí rozlišovací schopnosti přirozené pro každého člověka.

Stát je od sousloví "stát za občanem". Znamená ochraňovat své obyvatele.

Pokud to stát nezvládá, na co nám je?

"Nedávno ji ale soud propustil z ústavu do ambulantního léčení. Podle psychopatologa se takové případy jen velmi těžko posuzují. Konečné rozhodnutí je sice na soudci, ten se ale zase musí spolehnout na znalce z oboru psychiatrie. Jen ti určí, zda člověk může být pro společnost nebezpečný."

Tak těmhle chytrákům bych doporučil zavést jednoduchý precedent, člověk psychicky narušený, by si po vyléčení v psychiatrické léčebně měl jít trest odsedět a tak se poučit, jako každý zdraví člověk.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jarda Novák | středa 15.10.2014 16:49 | karma článku: 31,42 | přečteno: 1663x
  • Další články autora

Jarda Novák

EU vs Austrálie v otázce imigrace

27.10.2015 v 18:43 | Karma: 16,12

Jarda Novák

Sluníčko vs. Jarda

26.10.2015 v 3:50 | Karma: 23,84

Jarda Novák

Co je to muslim?

22.10.2015 v 19:04 | Karma: 30,46