Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Einstein se nemýlil. Ale vy jste to dovedl zakřivit ještě víc.

2 0
možnosti
MT

Měl bych autore několik dotazů. OBSE shledala volby na Ukrajině, po kterých se do čela země dostal Janukovyč jako příkladně transparentní a demokratické. Proč tedy opozice v čele s Tymošenkovou opakovaně přispívala k neklidu tím, že je označovala za neplatné a zmanipulované? A dotaz druhý. Proč když podle EU a dalších je Janukovyč diktátor, oligarcha a pod. pro ty všechny insituce byl vhodný partner k jednání? Dokud se tedy nerozhodl jednat s Ruskem. Můžete mi to zkusit vysvětlit?

2 0
možnosti
JJ

Janukovyč nebyl pro všechny ty instituce partnerem k jednání DOKUD se nejrozhodl jednat s Ruskem. Janukovuč jednal simultánně, současně s EU, Ruskem a s Čínou s tím, že něco z toho vyjde. Partnerem pro jednání (pro všechny) přestal pochopitelně být, když utekl do Ruska a Putin jej označil za politickou mrtvolu.

0 0
možnosti
KB

Ukrajina byla parlamentní demokracií, nespokojenost mohli lidé projevit v řádných volbách a zvolit si jinou reprezentaci. Zásadním problémem je, že demonstranti pohrdli volbami a zvolili násilné řešení a svrhnutí vlády s demokratickým mandátem. To, že je Obama, Merkelová, Hollande...Kalousek, Zaorálek...toto dokáží hájit, je obrovským průšvihem a koncem Západu jako takového. Proto má Putin ve sporu se Západem pravdu.

5 0
možnosti
JJ

Zásadním problémem Ukrajiny bylo, že nebylo koho volit. Kterákoliv reprezentace potírala opozici nevybíravými prostředky.

Stát nefungoval tam, kde měl (například v potírání kriminality; policie, pokud nečinně nepřihlížela, tak s bandity často spolupracovala) a byl zneužíván k potlačování politických oponentů momentální většiny: Politika byla pojímána jako válka dvou znepřátelených zločineckých gangů (či spíše dvou koalic několika znepřátelených gangů).

Podstata parlamentní demokracie nespočívá jen v korektnosti volebního systému a svobodných volbách, ale také v omezeném mandátu moci.

Jestli na výše zmíněném tristním obrazu "parlamentní demokracie" právě proběhlá revoluce něco změní? Bůh suď, nemám křišťálovou kouli.

Nevšiml jsem si že výše zmínění politici toto hájí. Pouze se staví proti tomu, aby Putin v tom, aby si ukusoval vojenskými intervencemi z takto zmrzačené země, pokud jsem si všiml. Hájí principy mezinárodního práva, ne kredit ukrajinské vlády.

0 0
možnosti
ZS

Já tedy viděl dřív videa, kde demonstranti mlátí a provokují policisty, kteří zachovávali až neuvěřitelnou chladnokrevnost, než videa z opačné strany, ale nebudu se hádat. Mě spíš na těch událostech zaráží, že vždycky, když se situace začala uklidňovat a vypadalo to, že se vláda s demonstranty dohodne na nějakém kompromisu, okamžitě se stal nový incident, který situaci ještě víc eskaloval.

Mám zásadní nedůvěru k pečlivě filtrovaným informacím našich médií, ale pokládám si otázku: kdyby byl Janukovyč opravdu takový despota a zvíře, proč nevyhlásil výjimečný stav, a nerozehnal těch pár tisíc demonstrantů na Majdanu silou? Poté, co vzduchem létaly první zápalné láhve k tomu měl plné právo a udělala by to většina prezidentů včetně těch ze Západu (viz nepokoje ve Francii, Londýně atd.). Já prostě měl celou dobu neodbytný dojem, že se Janukovyč snaží za každou cenu zabránit násilí (třeba jen proto, aby se udržel u moci), což se někomu nehodilo do krámu.

5 0
možnosti
KB

Naprosto správná úvaha.

0 0
možnosti

Proč Vám v té časové ose událostí chybí opakovaný zákaz pořádání demonstrací na Majdanu ukrajinským kyjevským soudem na žádost ukrajinské kyjevské radnice?

Ti demonstranti asi nemají úctu k právnímu státu, když nerespektovali rozhodnutí soudu.

A komu to EU nabídla Asociační dohodu. Ve snu by mě nenapadlo, že je něco takového možné nabídnout státu, který se jen vzdáleně podobá tomu, co vy o něm tvrdíte. A to jako tyto moresy si máme zavádět do EU?

4 1
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1437x
Více na: jardanovak.blog.idnes.cz

Seznam rubrik