Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Mr_Ferda

4. 9. 2011 13:43
Tak z toho jsem kokot

Jsou to Cikáni nebo Romové?

Mám mnoho spolupracovníků i sousedů kteří jsou Cikáni. Chodi do práce, děti mají vzdělané a doma pořádek. Na to že jsou Cikáni a to co dokázali jsou hrdí! V TV vidím mnoho lidí co něco umí (naposled v pořadu pana Krause) a jsou hrdí že jsou Cikáni. Podnikatelé kteří otevřeně tvrdí že zaměstnají lidi vlastního etnika ale ti o to nestojí. Kolega se dokonce urazil když jsem jej nazval Romem. Nechce s nimi mít nic společného. Jeho dcera pracuje na významném postu na magistrátu. I od něj jsem slyšel podobnou myšlenku jako od jiného "diskriminovaného" že "Lidi je budou považovat za zloděje a vyžírky dokud nedokáží opak a přestanou jen natahovat ruku po podpoře".

Osobně považuji nový název ROM jako dost nešťastný. Read Only Memory.

0 0
možnosti
C

cumelka

9. 8. 2011 15:30
Včerejší incident s zfetovanou cikánkou

Tak jsem včera jela na večeri tramvají na Anděla se svou kamarádkou a kamarádem.Stojíme u dvěří, bavíme se, já mám ve zvyku sem tam juknout po lidech, až jsem se jukla špatně.Sjetá vyhublá cikánka na mě něco začla hlásit,nevěnovala jsem jí pozornost. Vstala a já věděla,že jde ke mně.Ona na mě, co jí pomlouvám, já, že jsem nic neříkala a otočila jsem se zpět a čučela z okna.Tu najednou mi přilítla zleva facka, která mi odhodila kšiltovku i brýle, které vyšly jen s roztáhnoutou postranní packou.Raději jsem nereagovala a čuměla z okna dál, protože kdyby mi vylítl z těl adrenalin, kterej tam nalil, asi by byla bitka,poškrábala mě a já bych mohla i skončit se žloutenkou typu C.

Nato kamarád jí v klidu říká, že jsme se opravdu o ní nebavili, o na na něj, co jí nadává do mršin a špíny, napadla ho a v tu chvíli zezadu namakanec,nikolv cikán, ale bílej, zorničky jak zrnko máku, vrávolal, totál sjetej, vrhl se na kamaráda, začal do něj bušit, naštěstí se vykryl.

1 0
možnosti
PK

Petr K_.

4. 8. 2011 14:06
Neziskovky jsou jen tunel

Neziskovky visící na dotacích žádný problém neřeší jsou jen tunelem na dotace a v jejich zájmu je problém nejen nevyřešit ale co nejvíce zhoršit, protože potom mají šance na další dotace když je to takový velký problém. V zásadě to jsou stejní zloději a flákači jako cikáni co chodí krást.

2 0
možnosti
SHV

sir Humprey V.

3. 8. 2011 11:17
držím palce, jako jednomu z mála statečných

R^

0 0
možnosti
PV

xKROKODYLx

2. 8. 2011 21:48
Rasizmus...

Tady na netu ctu zajimavou myslenku:

'Ne každý muslim je terorista, ale každý terorista je muslim'

Nejak mne to zapada i na jine momenty v zivote lidskym...

;-€;-O8-o

0 0
možnosti
A

anncz

3. 8. 2011 21:35
Re: Rasizmus...

Ke ktere cirkvi ze se to hlasil Breivik nebo McVeight?

0 0
možnosti
JS

Jana Svobodová

30. 6. 2011 10:41
cikánskej grázl je horší než jinej grázl?

Vážený pane Zimo.

I když se na mě všichni vrhnou, klidně řeknu co si myslím. Vy nejenže JSTE rasista pane Zimo, ale jste rasista zcela ukázkový. Ten Balogh je grázl, lump, kterej by měl dávno sedět. A VůBEC není podstatné, jestli je cikán nebo žid nebo bílej. Prostě je to grázl a měl by sedět. Důvodů je dost. A za to, že nesedí nemůžou žádní politici ani tolerance k menšinám a podobné kecy a výmluvy, ale pouze a jenom neschopnost policie. Jenomže usvědčit lupa a sepsat zatýkací protokol dá práci. Je mnohem jednodušší takového grázla pustit a tvářit se, že když by ho někdo zatknul, že by to někomu vadilo. Nevadilo. Věřim, že ani tomu Kocábovi ne.

 Jako by to, že někoho přepadne cikán bylo víc než když ho třeba přepadne ukrajinec nebo ostravák. V tom je největší problém - ne v nějakejch politicích. A dokud bude panovat tenhle rasistickej přístup, kdy se řeší jestli násilník je nebo není cikán, místo toho aby se řešilo jak ho co nejrychlejc dostat za mříže, lepší to nebude.

1 0
možnosti
LR

Ifipuld

1. 7. 2011 14:19
Re: cikánskej grázl je horší než jinej grázl?

Vážená paní Svobodová,

pan Zima NENÍ rasista, natož ukázkový, ve svém článku NIKDE a NIJAK netvrdí, že romský grázl je horší než jiný grázl, to je pouze Vaše dezinterpretace. Pan Zima je pouze rozhořčen stavem vztahů romské menšiny k české většině.  Ví se, že značná část romské menšiny nesdílí  životní styl většiny, nevzdělává se, nepracuje a tedy nepřináší hodnoty v té míře jako příslušníci většiny, míra kriminality a příživnictví je mezi nimi mnohem vyšší než mezi většinou. Otevřeně vyslovený oprávněný odpor ke kriminalitě, příživnictví a násilnictví NENÍ rasismus, odmítání tolerance k těmto jevům NENÍ rasismus, pochopitelná nedůvěra české většiny k Romům plynoucí z výše uvedené praxe NENÍ rasismus.

Jsou podle Vás nápisy v německých obchodech ČEŠI, NEKRAĎTE projevem rasismu? Jsou Němci rasisté vůči Čechům? Ne, chtějí doma jen slušnost a řád. Ohradí-li se delikvent rasismem, je to absurdní. V Německu jistě. Co v Čechách? Romský grázl není horší než jiný grázl. Ani LEPŠÍ než jiný.

6 0
možnosti
VR

Vatik

30. 6. 2011 8:56
Karle Kryle...

Karle Kryle, už zase ryjeme držkou v zemi.

Ve vlastní zemi se bojíme zvednout hlavu a ukázat na příkoří, které je na nás pácháno. Jak dlouho to ještě budeme snášet? Jak dlouho budeme ovcemi, ze kterých dřou kůži namísto stříhání?

Ale jak psal Topolánek ve své SMS: "Es kommt der tag". (http://www.novinky.cz/domaci/112179-topolanek-svym-slovnikem-pobouril-odbojare.html) Ano. Přijde den, kdy Český národ zvedne svou hlavu a pokusí se vyčistit tento Augiášův chlév. A pak opět pokorně zaryje držku do hlíny...

1 0
možnosti
M

MipeX

21. 6. 2011 1:27
Kdy to bouchne

Člověk český začíná být naštvaný. Naštvaný na politiky, naštvaný na cikány, naštvaný na tisíce dalších malých nepříjemností. Legálně drží střelnou zbraň asi půl miliónu lidí. No cikáni to nejsou. Dovedu si představit ještě pár let utahování šroubů, pozitivní diskriminace, zvyšování daní a bobtnání státního aparátu. Ale pak asi opravdu přijde zlom a bude stačit malá jiskra a bude se čistit. A pak bude zle.

2 0
možnosti
C

cover72

3. 8. 2011 9:29
Re: Kdy to bouchne

Právě kvůli takovým zmínkám státy vyvinou extrémní úsilí jakékoli palné zbraně v rukou lidí zabavit. Jednak tím přijdou o jeinou možnost, jak se ubránit gangům kriminálníků - a druhak a to hlavně budou vydáni na milost a nemilost státu.

Rumpuy to řekl jasně: "už dlouho jsme chtěli zakázat zbraně. Díky Breivikovi máme důvod."

1 0
možnosti
C

carolusI

20. 6. 2011 17:06
Teď

na Vás ještě vlítne úřad pro ochranu osobních údajů. Vždyť jste prozradil jméno toho lumpa.

0 0
možnosti
JR

janulator

19. 6. 2011 19:50
Tak dlouho se chodí po špičkách kolem problému "Romové"

až se zde vyrojí nějaký český Hitler ale ten si neudělá cíl své politiky se Židů. ale s Romů. Jestli to nepochopí zavčas vláda a různí lidskoprávní aktivisté, tak se to určitě stane. Když nebudou státní orgány rychle řešit problém "nepřízpusobivých" spoluobčanů, tak nastane situace, kdy jinak mírumilovní občané se budou klidně dívat na to jak budou ty nepřízpusobivé vozit na nucené práce za ostnatý drát. Je to hrozná představa, ale pořezaný krk mé manželky po tom, co jí jeden hodný Cigán v elektrice strhnul řetízek s přívěskem po matce, mne zcela změnil v uvažování nad metodami , které by účinně mohly převychovat tyto lidi aby když nic jiného, tak alespoň dodržovali normy normálního občanského spolužití s majoritou....

1 0
možnosti
VD

všd

20. 6. 2011 2:11
Re: Tak dlouho se chodí po špičkách kolem problému "Romové"

Židům bylo v mnohem větší míře co vzít. To byl taky hlavní důvod antisemitismu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3079x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články