Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ON

ondra.novacisko.cz

27. 10. 2011 20:07
Tady je to zase samy odbornik

Ta karta predpokladam neponese zadnou hotovost ale jen neco jako login a heslo. Login bude ID klic a heslo bude soukromy klic majitele. Cidlo pouze ziska Id karty a pomoci nahodneho bloku dat overi, ze na karte je ulozen spravny klic. Ten nebude mozne z karty ziskat. Jakmile mame overeneho majitele karty, je zbytek zalezitost pozadavku do banky na zablokovani zadane castky na uctu majitele

0 0
možnosti
JZ

71W

28. 10. 2011 0:02
Re: Tady je to zase samy odbornik

Když si někteří z nás sundají klapky z očí a přečtou si například recenze švýcarských, německých , ale také například ruských médií za poslední 2 roky, jeden se leccos dozví. Ale to nic, poznání někdy bolí...

Autor !!!!

0 0
možnosti
OS

Starochoff

27. 10. 2011 14:23
RFID

Opravdu banky chystají karty s RFID? Nejedná se spíše o NFC technologii, která se dá využít i např. v mobilních telefonech?

0 0
možnosti
J

John_Hardy

27. 10. 2011 17:03
Re: RFID

Samozřejmě, že se jedná o NFC a primárně se jedná o použití s mobilními telefony. Tzn. že NFC nemusí být vždy aktivní (lze vypnout a zapnout např. těsně před zaplacením).

Za další mi není zcela jasné na základě čeho autor tvrdí "V praxi může snímač v klidu fungovat asi tak na půldruhého metru." Vzdálenost je dána hlavně výkonem vysílače, ale hlavně v případě čtení RFID na velkou vzdálenost např. na letišti je výsledek poměrně dikutabilní, protože nelze určit, který RFID odpovídá (a že jich v daném prostoru bude více je téměř jisté).

0 0
možnosti
HK

Huckleberry

27. 10. 2011 12:41
Nabíjecí princip, ne

Bezkontaktní se IMO používají jako nabíjecí karty nesoucí hotovost. Tj. dáte si tam max. pár tisíc Kč a o víc byste ani v nejhorším možné případě přijít neměli. Holt riziko placení, zase je to rychlejší než mačkat nějaké PINy atp.

Kromě toho, útraty lze zpětně reklamovat a banka pochopitelně ví, komu zaplatila. Takže to vynucuje serioznost u obchodníka a fraud schémata lze rychle rozpoznat.

0 0
možnosti
IP

Mustrum Ridcully

27. 10. 2011 10:36
Hmm

Doufám, že bude stále možné mít kartu bez této vychytávky, jinak si nechám změnit kartu pouze na typ určený jen k výběru z bankomatu (je-li i toto stále možné).

0 0
možnosti
J

John_Hardy

27. 10. 2011 17:05
Re: Hmm

Tak pokud vím mělo by se jednat o NFC technologii a je primárně určena pro mobilní telefony. Platební kartu jsem zatím v nabídce nezaznamenal.

0 0
možnosti
LH

bluem

27. 10. 2011 9:49
budoucnost nebo slepá ulička?

Ona budoucnost ukáže zda toto je slepá ulička nebo řešení pro budoucnost platebních transakcí.

0 0
možnosti
PV

Pytlík

27. 10. 2011 7:58
K té bezpečnosti ...

K té bezpečnosti: Nevím, jak vypadá konečné řešení, ale jakožto člověk elektronicky zdatnější musí namítnout, že srovnáváte jablka a hrušky. Jedna věc je technická stránka přenosu, tj. zmiňovaná smyčka atd., a druhá věc je, co se přes tu smyčku přenáší. Teprve tahle stránka rozhoduje o zabezpečení. Pokud např. smyčka, při zjištění přítomnosti karty, pošle dotaz ve formě nějakého nahodilého (pokaždé jiného) řetězce znaků, který karta vrátí zakódovaný podle klíče, známému pouze kartě a bance, tak jakýkoliv odposlech je k ničemu. Budete sice znát reakci na určitý řetězec, ale už nezjistíte, jak má vypadat reakce na řetězec třebas jen o znak jiný. Můžete znát algoritmus kódování, můžete mít iks vzorků odposlechu a nebude vám to k ničemu.

Tohle je jedna z možností, jak tenhle přenos může být buď zcela bezpečný, nebo alespoň velmi bezpečný. Ale jak jsem psal: Nevím, jak vypadá konečné řešení. Možná je bezpečné, možná ne.

0 0
možnosti

Rumcajz

27. 10. 2011 7:26
Banky

Ani v bance nejsou schopni odpovědět na tuto otázku :  Když budu mít v peněžence dvě karty od různých bank, odkud peníze odejdou? (Z obou???)!!!!!! Proto tomuto produktu nevěřím.

1 0
možnosti
PH

petrph

27. 10. 2011 12:17
Re: Banky

Taková otázka pak budí další otázky - dejme tomu (pokud reálná kontaktní vzdálenost není 3cm ale řádově delší), tak se nemusí pro výběr zaktivovat karta právě platícího,ale třeba karta co má v kapse pokladní, nebo někoho kdo přechází za pokladnou, stojí u vedlejší pokladny, stojí v frontě za tím platícím, atd....:-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3079x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články