Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pooo

10. 1. 2011 8:01
.

Z nahrávky není vůbec jasné, že se jedná o roma, naopak bych řekl, že se o cikána vůbec nejedná - přízvuk je spíš tak ostravský a ne romský. Nedívím se, že se pán urazil, pokud je kdejaký blb automaticky považován za roma. A to je na tom to nejsmutnější.

0 0
možnosti
PZHSO

Pepa z Hongkongu, sponzor ODS

10. 1. 2011 8:12
Re: .

Mě tedy přízvuk a styl docela romský přišel, ale nechci se přít. ;-)

0 0
možnosti
N

nezna_MMM

6. 1. 2011 19:13
otázka rasismu

Já vím přesně, proč ten "rom" odešel. Ne proto, že by byl sám rasistou, i když máte pravdu v tom, že spousta cikánů jsou velcí rasisti, jen díky tomu, že sami poznali, co to rasismus je, ale proto, že lidi hází všechny "romy" do jednoho pytle a bojí se, že se na něj díky tomu taky budete křivě koukat. Je to strach z lidí. To je stejné, jako by tam s Váma seděl černoch a Vy by jste si dělali legraci z videa, kde ze sebe dělá blbce nějaký černoch. Lidi patřící do menšin se budou vždy bránit a cítit se trapně nebo se bát. Protože patří k menšině. A je jedno, jsetli je to černoch, cikán, asiat, indián nebo muslin. Představte si to opačně. Vy sedící v hospodě plné cikánů a koukáte na ně, jak se baví na účet nějakého blbce na internetu a ten blbec bude bílej. Jak by jste se cítil? Asi by jste se bál. Že jo? Upřímně, já taky. Je to jen obyčejná psychologie. Toto s rasismem nemělo co dočinění. A to, jak se oháníte prohlášením, že nejste rasistou, z Vás rasistu činí.

0 0
možnosti
N

nezna_MMM

6. 1. 2011 19:19
Re: otázka rasismu

Už jen to, jak neustále uvádíte rozdíly ras. Nemáte problémy s jinými rasami. U těch jste rozdíly, ale neuváděl. Proč? :-) tak normálně přiznejte, že cikány rád nemáte a je to, ne? Já je taky ráda nemám. A to k ním téměř patřím :-) téměř píšu proto, že pro cikány jsem málo cikánkou a pro bílé lidi jsem moc tmavá a mám cikánské předky, a to k předsudkům stačí :-)))

0 0
možnosti
V

villík

6. 1. 2011 13:38
Romale on line ........ přece....

Youtube vyhledá ... ;-)

0 0
možnosti
M

martin5.3

6. 1. 2011 14:30
Re: Romale on line ........ přece....

Tak jsem si to video našel a nějak jsem nepochopil, co je tam rasistického. Vždyť tam za celou dobu nebyla zmíněna žádná rasa.

0 0
možnosti

ofcoursedude

6. 1. 2011 13:07
Link na video...?

Pejstněte někdo, plíz...

0 0
možnosti
L

laduk

7. 1. 2011 8:38
0 0
možnosti
J

J@J

6. 1. 2011 12:48
menšina většinou

Pěkné, chtěl bych vidět, jak by to vypadalo, kdyby to bylo naopak - romove ve většině... My jsme, podle mého, hodně tolerantní. Nevim jestli v takovémto opačném případě by tomu bylo taky tak. :-) 

0 0
možnosti
MH

Gondolier

6. 1. 2011 13:37
Re: menšina většinou

Staci si precist ty dva nasledujici prispevky pod tim Vasim a hned je me jasno, jak jste tolerantni.

0 0
možnosti
BK7

bledy kanadan 7

6. 1. 2011 12:23
Nevěřím!

Nevěřím,že by cikán zašel do cukrárny;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3079x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články