Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dva mraky

10. 10. 2011 21:17
A jsme v háji

Nejenom že po nás Němci chtějí majetek odsunutých ale teď ještě budem muset zacálovat licenci za Stg 44 a až budete v řeznictví tak nekupujte takové ty bílé zatočené klobásy protože je taky vymysleli v Německu a porušujete autroská práva.

0 0
možnosti
MF

modrozlodějskej fógl

10. 10. 2011 20:25
Větší blábol jsen již dlouho nečetl. Autor blogu zřejmě

vůbec neviděl rozebraný MP44.I když v něčem má zřejmě pravdu. Do obou zbraní se používají náboje. Odběr plynů z hlavně se již používal před zkonstruováním Sa 58.Autor svým článkem pouze cítil potřebu flusnout na minulý režim.Přeci by bolševici něco takového nevymysleli. A když už, tak to stejně používají jen teroristé!!

0 0
možnosti
MF

modrozlodějskej fógl

10. 10. 2011 20:28
Re: Větší blábol jsen již dlouho nečetl. Autor blogu zřejmě

Eh samozřejmě myslím "šturmkvér" Stg44.

0 0
možnosti
P

petr.nov

15. 8. 2011 13:01
Co odstavec, to nesmysl.

Když jsme u omluv, tak autor by se měl omluvit především konstruktérovi Samopalu vzor 58 Jiřímu Čermákovi!!a pak teprve čtenářům za mystifikaci.

Případným zájemcům o zbraně čs. konstrukce vřele doporučuji knihu výše zmíněného pána - Čtyřicet let konstruktérem zbraní.

Panu Zímovi pak návštěvu kteréhokoli muzeza se zbraněmi. Když jim ukážete tento článek, tak Vám jistě rádi Sa. vz. 58 i Stg. 44 přinesou a vysvětlí v čem se liší. Dále pak nastudování toho, co je to patent, případně užitný vzor. Ostatní Vaše články jsou docela zajímavé, tento je úplně mimo.

0 0
možnosti
L

Little_Tom

12. 8. 2011 14:23
Autor by se měl omluvit a článek smazat...

Je to opravdu "snůška blábolů", jak píše přispěvatel níže.

 

Nejvíc mě však zaráží autorova bezbřehá arogance a nekonečná hloupost. Autor napíše zjevný nesmysl, ostatní ho na to upozorní a on na něm nadále sveřepě trvá. I když musí sám vědět, že zbraním rozumí jak koza petrželi.

 

Konstrukce zbraně není politika a nejde to prostě "nějak okecat". Ano, dá se vymyslet spiklenecká teorie o tom, že např. AK 47 vymyslel Hugo Schmeisser v sovětském zajetí a autorství pak bylo přisouzeno Michailu Kalašnikovi... Dejme tomu, ale tohle? ;-O RvRvRv

0 0
možnosti
JZ

71W

12. 8. 2011 19:39
Re: Autor by se měl omluvit a článek smazat...

Neni treba se omlouvat tem, kdo kritizujia  neargumentuji. Jedina vecna pripominka ze tykala uzamykaciho clenu. Neni treba omlouvat se nekomu, kdo se tu ani nepoodeppise svym jmeen. A krom nej muzete pripojit vysvetleni, zdra jste nekdy Stg. 44 videl rozebranou jako autor tohoto clanku.. !!!!

0 0
možnosti
B

battleship

12. 8. 2011 13:05
Bláboly...

Omlouvám se, že nebudu slušný, ale podobnou snůžku blábolů jsem už dlouho něčetl. Pokud chcete publikovat články o zbraních, nejdříve je studujte, studujte názvosloví, konstrukční prvky a pak něco pište. Čas který jste ztrávil psaním tohoto panfletu přišel vniveč.

1 0
možnosti
JZ

71W

10. 8. 2011 16:24
Podnetna diskuse.

Pokusim se nekterym odpovedet. Stg.44. ten Reichspatent ma z r 1943 (cislo nevim) ale pravdou je, ze nemci prohrali valku tak patentova prava ponechme stranou.. Videl jsem to rozebrane ve funckcnim stavu v nemecku asi pred tydnem a je velkou skodou, ze jsem sebou nemel fotoaparat. Slo skutecne o vyznamnou shodu vnitrnich soucasti a  otazka plagiatorstvi teto genialni zbrane je na miste. Dalsi pravdou na kterou tu nekdo tusim upozornil je to, ze Schmeisser v Ruskem zajeti v nemz byl do r 1952 pravdepodobne vedl vyvoj AK 47. Osobne myslim, ze je to pravda.

Hodne zdaru mym kritikum, zejmena tem, kdo tuto zbran nikdy nevideli. Ale jsem rad, ze mne ctete.

Zdravi autor. !!

0 0
možnosti
H

Honza_s

18. 8. 2011 19:07
Re: Podnetna diskuse.

Netřeba litovat, stačí trochu zagooglit (viz. http://www.lonesentry.com/articles/ttt07/stg44-assault-rifle.html). Vážený pane měl jste už v ruce rozebraný SA58. Shodný je snad jen princip (odběr plynů z hlavně).

0 0
možnosti
P

psýtchoř

10. 8. 2011 16:14
no teda

a já myslel, že je to odborník na ekonomiku, zejména na problematiku celní správy;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JZ

71W

10. 8. 2011 16:27
Re: no teda

Nojo ja toho strasne moc prectu. Je to lepsi jak se ukusovat. A co vy ? Uz je lip ? A co vas urad, ma se ?

0 0
možnosti
F

ftdolton

10. 8. 2011 9:34
Njn,

to je jako kdybych já psal o kvantové fyzice. Heleďte, mladý muži, ani ne tak pro Vás, ale spíše pro ty které by Vaše tvrzení (po pravdě bláboly) mohlo zmást, jen několik upřesňujících poznámek: - obecně se dnes za samopal považuje to, co střílí pistolovými náboji; termín "samopal vz. 58" je české terminologické specifikum; tato zbraň používá puškový náboj (středního výkonu); fyzika a technologie jsou dané - chci něco, co bude střílet a bude samonabíjecí - mohu využít buď zpětný ráz, nebo odebrat plyny (obojí) vzniklé z předchozího výstřelu; takže to ve výsledku musí dopadnout velmi obdobně, ať zbraň konstruuje ten, či onen.

A úplně na závěr, německý samopal (skutečně samopal!) MP nezkonstruoval "Šmajsr", Vy chytrolíne!

1 0
možnosti
B

bull003@seznam.cz

10. 8. 2011 9:27
Ach jo,

proč nepíšete o něčem, čemu rozumíte. Nemůžete srovnávat podle vnějšího vzhledu.

0 0
možnosti
MV

marek,voksay.idnes

10. 8. 2011 9:17
aleale ....

Stg44 bylo vyrobeno přes 420 tisíc kusů..... není tedy divu, že se staly válečnou kořistí a byly ve výzbrojích vítězů, protože to byly historicky první útočné pušky. Nicméně z jejich konstrukce vychází částečně jak AK, tak i

Heckler &

Koch G3 a španělský CETME. Tvrdit a obviňovat české konstruktéry, že konstrukci ukradli ..... to jste hóóódně přehnal. Ale když už jste to tak napsal ..... kde máte ty důkazy ve formě konstrukčních plánů ? Dejte odkaz .... rád se na to podívám.

0 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články