Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Není třeba se omlouvat za zločiny našich předků. Je ale zapotřebí o nich mluvit a nazývat je pravými jmény. Zločin zůstává zločinem, bez ohledu na to jakým jazykem mluví zločinec a jakým oběť. Vražda nevinného Čecha německým zločincem, nemůže učinit pozdější vraždu nevinného Němce českým zločincem jako spravedlivou a beztrestnou. Ty dva zločiny jsou na stejné úrovni, bez ohledu na to kdo s tím začal, či kdo zabil těch nevinných více. A vražda dítěte je prostě svinstvo! A pachatel takového zločinu si nezaslouží ani slovo omluvy! To se zkrátka omluvit ani pochopit nedá! Nemůžu, přece říct, že kvůli tomu, že německy mluvící vrazi zabili mé dítě, mám právo zabít dítě sousedovi, protože ten soused mluví německy!!

1 1
možnosti
PA

P31e72t74r 81A31g53u98l52á61r

21. 5. 2013 21:50

Ale fuj. Norimberské zákony byly také legální, protože je Hitler podepsal. A v mnoha ohledech jejich prosazování naplňovalo znaky válečného zločinu a dokonce genocidy. V tomhle byl tedy pan Beneš, s prominutím, břídil. Vůbec se divím, že se lidé už v té době nezamysleli a neuvědomili si čeho jsou politici schopni a nevyhnali je těmi zbraněmi které fasovali. Od té doby se mnoho nezměnilo.

3 2
možnosti
Foto

Pane Mrkvičko to máte pravdu, v parlamentních volbách v roce 1935 získala SdP 1 249 534 hlasů, ale v té době veřejně neproklamovala odtržení sudet od Čech. Stejně se ale nedostala do vlády, nebyla tam vpuštěna. V době mobilizace Henlein vyhlásil v říšském rozhlase, že každý sudetský Němec, který uposlechne čs. mobilizační vyhlášku, se dopouští velezrady na německém národě, jeho vyhrožování příliš nezapůsobilo na sudetoněmecké obyvatelstvo. Až na několik výjimek sudetští Němci uposlechli mobilizační rozkazu bez váhání

2 2
možnosti

No jistě, jak jinak by se dostali ke zbraním?

1 3
možnosti
MD

Cele je to jako dloubani klacikem do dvou kopcu ho..n.

O tom, kdo ma na svedomi Comolungmu a kdo Babku u Revnic neni potreba diskuse.

2 1
možnosti

Ad "skoro 70% Sudetských němců nepodporovalo Hitlera".

Pane autore, o jaká exaktní data se Váš názor opírá ? Mohl byste mi sem dát nějaký pramen ? Aby bylo jasno, ptám se z historického zájmu.

Za mne R^[>-]EU:-)

4 2
možnosti
AJ

Projev říšského protektora Reinharda Heydricha o plánech na likvidaci českého národa z roku 1941

http://www.sds.cz/view.php?cisloclanku=2006052901

..."

A nyní,pánové, několik myšlenek o konečném řešení, které vás prosím, abyste siponechali pro sebe, které vám však chci říci, protože musíte vědět, abyste přiřešení blízkých úkolů nedělali žádné chyby. Pánové, konečné řešení s sebou musípřinést toto:

1. Že tento prostor musí být jednou definitivněosídlen Němci. Tento prostor je srdcem říše a nemůžeme strpět - to ukazujevývoj německé historie -, aby z tohoto prostoru přicházely znovu a znovu ránydýkou proti říši. Nechci však říci o konečném poněmčení tohoto prostoru něcojako: pokusíme se teď jen podle staré metody poněmčit českou verbež, nýbržříkám docela střízlivě: začíná to věcmi, s nimi můžeme už dnes maskovaně začít.Abychom získali přehled o tom, kdo z lidí v tomto prostoru je schopenponěmčení, musím provést soupis v rasově národnostním smyslu..."

5 2
možnosti
Foto

Paní Jandová dne 12. 09. 1938 po Hitlerově řeči v Norimberku  mělo v sudetech vypuknout povstání, které podle plánu nevypuklo. Hitler obdržel zprávu, proč nevypuklo. Bylo tam uvedené, že sudetská území zůstala naprosto nečinná a v několika místech byli Henleinovi terorističtí agitátoři odehnáni samotnými členy Sudetoněmecké, Henleinovy strany. Jediné nadšení pro pangermánské heslo o sjednocení všech Němců: Ein Volk, ein Reich, ein Führer projevila menšina složená z nezkušené mládeže Požadavek spojení s Říší nebyl spontánním vyjádřením vůle většiny sudetských Němců.

2 3
možnosti
AJ

Sudetská lež - článek Benjamina Kurase z roku 2004

http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/58-sudetska-lez-a-cesky-pud-sebezachovy.aspx

Například že 70 % Sudetských Němců se nehlásilo  k SNDAP - opak je pravdou, 90 % se přihlásilo - ti byli odsunuti. Na další nepravdy nebudu reagovat, nemá to cenu.

http://www.lidice.cz/obec/historie/komentar.html

6 3
možnosti
Foto

Kopni si do Čecha, nic se ti nestane! :-/

6 3
možnosti
Foto

Umělá hysterie kokem německé otázky jen odpoutává pozornost od politické špíny českých politiků....nacisty, kteří spáchali zločin měli popravit, civilisty páchající zločin odsoudit a zbytek nechat na pokoji...

4 2
možnosti
MD

Na transparent za leticim letadlem krouzicim kolem Sudet s napisem

POLITICKE SPINY CESKYCH POLITIKU

je zajimavy pohled.

2 2
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3079x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články