Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ravenek

7. 8. 2011 8:08
Slovensko je dál než my

Slovensko je v tomhle samozřejmě mnohem dál než my. Omezení sociálních dávek pro chronické nepracující, místo peněz poukázky a teď ještě toto... Bohužel na tom trpíme nejvíce my, protože k nám slovenští cigáni houfně migrují... U nás se totiž narozdíl od domoviny mají jak prasata v žitě.

0 0
možnosti
M

milenkamikes

4. 8. 2011 12:51
blbě napsáno

takhle to vyznívá, že Romské gangy mohou "pracovat" i tak, že kradou malé děti  - tedy koho,co,ne kdo co.V

0 0
možnosti
N

nottingham

4. 8. 2011 12:21
Mozne reseni

A co takhle uzakonit, ze pokud clovek opakovane pacha trestnou cinnost(napriklad 5x ci nad urcitou castku, nebo pri loupeznem prepadeni, ozbrojenem prepadeni) a chce zustat obcanem CR a pobyvat na uzemi CR, tak bude muz vykastrovan a zena podvazana. Tim se zamezi narustu kriminalni populace. A pokud se to kriminalnim zivlum nelibi, at emigruji.R^

5 0
možnosti
JZ

71W

4. 8. 2011 18:01
Re: Mozne reseni

Bylo by to proti charte OSN

Autor. !!

1 0
možnosti

3lipy

4. 8. 2011 10:38
Tolik kriminálu ale nemáme!

Toto je řešení následku a ne příčiny... Přečtěte:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/204472.aspx

0 0
možnosti
IB

isabell

4. 8. 2011 9:56
...

Podobné zákony jsme měli vždy, kdyby se jen trochu chtělo, vždy by se našel někdo, kdo by mohl být potrestán, ale dopadlo by to stejně jako nyní- ti co kradou, nebo k tomu navádějí potomky, jsou většinou na soc. dávkách, ze kterých "nemohou" platit často ani náklady na bydlení, natož pokuty.

Z podmínek si nic nedělají a přestupky tohoto typu se u nás nesčítají.... Proto také máme rozdíl mězi přestupkem a tč. pět tisíc korun- protože když by měl jít za drobné krádeže každý do basy, i kdyby jen na pár měsíců, potřebovala by ČR nejméně tři nové basy, s tím je spojeno neuvěřitelné množství výdajů, jak za policejní práci, tak soudy a vězně, tak za správu a bachaře.

 Navíc by se o některé děti musel také postarat stát, proto se tu dělá, bohužel převážně z cikánů, nepostižitelná kasta lidí, jež si jsou vědomi toho, že se jim, ani jejich dětem nikdy nic nestane, pokud tedy nebudou "nenažraní", protože naše republika si holt nemůže dovolit ono "padni, komu padni", po kterém se tolik volá...

4 0
možnosti
JZ

71W

4. 8. 2011 18:04
Re: ...

POkud by justice nevyhodila 3mld za justicni palac v brne, mela by na 3 nove basy.

Autor.  !!!!

2 0
možnosti
L

lesicatko

4. 8. 2011 9:31
Nič prevratného

A už vobec by som za toto nedaval SR ako príklad - skôr ako nedomyslenú vec, pretože dať rodiča a lebo rodičov mnohopočetnej romskej rodiny sedieť znamená postarať sa o tú rodinu. Typicky- otec už sedí  / pretože sa pobil s Ferom v krčme a Ferova manželka išla žalovať policajtom, že jej chlapa prizabili /  / a matka napr 8 detí kde 2 kradnú má isť do väzenia...

No logicky sa treba postarať o tých 8 detí, nedajbože ak sú pod 3 roky , / v budúcnosti do 6 /  tak musia mať náhradné rodiny a ak sa zbytok rodiny alebo známych  nebude mať k tomu, aby takéto deti prevzal, tak štát neskutočne zacvaká. A ak si tie decká zoberú do pestúnskej starostlivosti  príbuzní z rómskej rodiny, j, tak zacvaká tiež a ukaže cestu iným, ako sa dá na tom ešte aj zarobiť.

Pokiaĺ viem, vlada odstúpila od úmyslu zaviesť e-pay karty, pretože pochopila, ako ĺahko sa to dá obísť. Toto tiež. Sme v pasci ĺudskopravnych noriem, Rómovia to často využívajú v spojitosti s deťmi na vydieranie. Takže som skeptik...

2 0
možnosti
MZ

zajicek8

6. 8. 2011 9:06
Re: Nič prevratného

Výhoda je v tom, že je minimální pravděpodobnost toho, že dotyčná matka, zavřená ve vězení, nezplodí za ty dva roky další dva potomky.

A pak, jestliže se o děti starají příbuzní - prarodiče, tety čí strýcové, případně vlastní dospělí bratři či sestry - je to právní úchylárna považovat to za pěstounskou péči.

Z mého pohledu tato právní úprava pěstounské péče rozbíjí soudržnost velké rodiny.

0 0
možnosti
B

Brutvann

4. 8. 2011 9:18
Naprostý souhlas !

R^[>-]

1 0
možnosti
AA

Saša

4. 8. 2011 9:05
S tím "paragrafem" to bylo poněkud jinak

V dřívějšm TZ byl § 217 Orožování mravní výchovy mládeže

 Kdo vydá, byť i z nedbalosti, osobu mladší než osmnáct let nebezpečí zpustnutí, tím, že

a) umožní jí vést zahálčivý nebo nemravný život, nebo 

b) svádí ji k zahálčivému nebo nemravnému životu,

 bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

1 0
možnosti
AA

Saša

4. 8. 2011 9:08
V dnešním TZ je to § 201 Ohrožování mravní výchovy dítěte

(1) Kdo, byť i z nedbalosti, ohrozí rozumový, citový nebo mravní vývoj dítěte tím, že

 *a) svádí ho k zahálčivému nebo nemravnému životu,  *b) umožní mu vést zahálčivý nebo nemravný život,  *c) umožní mu opatřovat pro sebe nebo pro jiného prostředky trestnou činností nebo jiným zavrženíhodným způsobem, nebo  *d) závažným způsobem poruší svou povinnost o ně pečovat nebo jinou svou důležitou povinnost vyplývající z rodičovské zodpovědnosti,

 bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

  (2) Kdo umožní, byť i z nedbalosti, dítěti hru na výherním hracím přístroji, který je vybaven technickým zařízením, které ovlivňuje výsledek hry a které poskytuje možnost peněžité výhry, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

 (3)... /kvalifikované podstaty/

2 0
možnosti
MV

marek,voksay.idnes

4. 8. 2011 8:54
Naprostý souhlas pane kolego .....

R^

1 0
možnosti
JZ

71W

4. 8. 2011 18:06
Re: Naprostý souhlas pane kolego .....

Mé poteseni Marku.!!!!

0 0
možnosti
HB

zeto

4. 8. 2011 7:47
Hm...

Mě by jen zajímalo, kdo že půjde do vězení v případě, že má dítě oba rodiče.

0 0
možnosti
L

Luborka

4. 8. 2011 7:52
Re: Hm...

Když má, je z čeho vybírat, ale když nemá, bude to horší, měl by mít však nějakého státního zástupce, který na něj dohlíží. A ten "proticikánský" si zaslouží uvozovky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3079x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články