Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BJ

Benito Juarez

16. 3. 2011 22:19
"někde v dálce, ve velké hale tiše vrní reaktor"

Tak tohle na to Japonsko fakt sedí. Ty se docela "rozvrněly".

0 0
možnosti
JZ

71W

19. 3. 2011 21:09
Re: "někde v dálce, ve velké hale tiše vrní reaktor"

Až se přestanete schovávat za jméno mexického hrdiny  a budete schopen prezentovat svoje myšlenky i identitu za kterou se nemusíte stydět, pak si na diskusi hlásejte co chcete. Zatím jste "jen" nějaký anonym.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

15. 3. 2011 15:47
Jádro je radioaktivní, špinavé a ničí krajinu

Autor blogu jaksi vynechává ten radiaktivní mrak na oceánem, ten s čistotou jádra nemá nic společného. Nikdo netvrdí, že hrozí jaderný výbuch, jenom se tvrdí, že výbuchy a havárie nám zase něco zamoří a kdo ví, kde mrak skončí a koho to časem zabije.

A čistotu jaderné elektrárny si autor může zkontolovat u Ralska, ano, turbína vrní, ale to  svinstvo po těžbě uranu dodnes nikdo neuklidil, ty velké nádrže kolem silnice a označených, že jde o zamořené území, to také s čistotou nemá nic společného.

Příspěvěk je typický pro někoho, co nic nemá, nikam nejezdí a bydlí v paneláku, pak mu opravdu o nic nejde, ale jsou lidé, kteří něco vytvořili a ti se o to mohou bát. P.P:

0 0
možnosti
JL

acpu

15. 3. 2011 16:29
Re: Jádro je radioaktivní, špinavé a ničí krajinu

Pokud si to dobře pamatuju, tak se uran z Ralska nepoužíval jako palivo pro JE, ale vzhledem k poměru izotopů se vozil do SSSR ke zpracování na něco úplně jiného - na jaderné zbraně. Do ČSSR se vozily palivové články z sovětských zdrojů. Ale je možné že nemám přesné informace... A ani se mi nechce psát, pro koho jsou typické osobní invektivy na někoho, kdo jen vyjádří svůj názor, aniž by o něm dotyčný cokoliv bližšího věděl a i kdyby věděl, nemá na ně právo....

0 0
možnosti
Q

qazasd

15. 3. 2011 15:43
bezpečně, někde v dálce...

Plodit takovyto clanek uprostred krize, kdy nikdo nevi jak situace dopadne mi prijde opravdu zabavne.

Publikovano v 6:17 .. o hodinu a 55 minut pozdeji - Podle MAEE po výbuších v reaktorech 2 a 4 ve Fukušimě 1 hoří nádrž s vyhořelým palivem u jednoho z reaktorů a radioaktivita uniká do ovzduší. Vítr nese radioaktivní mrak z japonského pobřeží směrem na Tichý oceán, uvedla Světová meteorologická organizace. OSN nicméně varuje, že povětrnostní podmínky se mohou kdykoliv změnit a že podrobně sleduje vývoj situace.

... opravdu dokonale zvladnuta technologie ! Mozna bych pral autorovy clanku aby se prave nachazel v arealu JE Fukusima 1 aby se mohl o bezpecnosti presvedcit na vlastni kuzi.

0 0
možnosti
N

notordluhousek

15. 3. 2011 14:25
doprcic neprehanejme

ja jsem plne pro jadernou energii, ale rikat ze to je ukazka jak je bezpecna to chce az trochu moc halucinacni pristup.  toto ukazuje ze nic ani po stovkach kontrol neni uplne bezpecne, ALE ze je mozny jiny nez cernobylsky pristup a samozrejme ze prinosy vyrazne prevysuji pripadna rizika (a to i kdyby se to roztavilo)

0 0
možnosti
MC

Machalu

15. 3. 2011 16:32
Re: doprcic neprehanejme

Presne tak, nic neni bez rizika, ani si dojit na nakup pro rohliky...

0 0
možnosti
AA

Albedo

15. 3. 2011 14:09
Kdyby

tento příspěvek vyšel za 17 dní, ještě by bylo možno o autorově duševní integritě ještě možno uvažovat, když už ne o ohleduplnosti k obětem jaderné havárie. Takhle jde jen o šílený výkřik blázna, který si nikdy nepřizná kolaps svého iluzorního světa.

0 0
možnosti
LK

tenconicnevi

15. 3. 2011 14:46
Re: Kdyby

Předpokládám, že žijete v jeskyni a nebo jste z Rakouska. Co to blábolíte? Máte plno keců, ale to je všechno! Štve Vás, že to je celé pravda co? Protože, tu energii využíváte a neříkejte že ne:) Nevěřím že ze solidarity s obětmi jad. havárií si doma topíte tuhými palivy, svítíte na proud z vodní elektrárny co máte za barákem a do práce chodíte pěšky.Hahaha

Jsem z Příbrami(uranové doly, již nejsou v provozu) a stávalo se mi, když jsem někam přijel, že se lidé ptali, zda v noci svítím!?

Tak se proberte, to platí i pro ty co blábolí níže.

0 0
možnosti
J

jack095

15. 3. 2011 13:13
Kdyby měli dieselagregáty v patře a ne v přízemí

byla by celá jaderná havarie bezpředmětná. Hold nejenom soudruziv NDR mají právo na chybu.

0 0
možnosti
MS

Martin Soušek

15. 3. 2011 13:03
kdepak technologie - náhoda

Vaše víra vás možná uzdraví, ale kdyby to zemětřesení vypuklo přímo pod reaktorem, tak už ve zprávách vidíme jen svítící Japonce, chaoticky běhající z místa na místo.

 

Protentokrát měli možná štěstí. Nevíme, jak se situace vyvine. Příště se může stát průser.

0 0
možnosti
MC

Machalu

15. 3. 2011 14:01
Re: kdepak technologie - náhoda

Pokud vím, měli tam japonci automatické systémy které při otřesech zastaví štěpnou reakci zasunutím regulačních (a možná i nouzových) tyčí. Tedy, to co teď v reaktorech topí, je už jen "doběh", nikoliv stav, kdy štěpná reakce neřízeně pokračuje.

Nové typy reaktorů, jak píše autor, by měly být schopné toto učinit i při absolutním výpadku napájení, gravitačním způsobem (asi něco jako gravitační relé na dráze).

0 0
možnosti
A

arpiboy

15. 3. 2011 12:48
To nie je buducnost

Ak by si sa opytal vedcov, na kolko rokov dokaze atomova energia zasobovat ludstvo, tak by si asi dostal odpoved, ze iba na par dekad. Myslim, ze na 30 rokov, ak by sa preslo na atomovu energiu. Takze tu asi cesta nebude. je to len docasne riesenie. Mozno skor tak na cesty do vesmiru, alebo take nieco, kde nemas ziadne prirodne zdroje, ale aj o tom dost pochybujem. Atomova energia je len medziclanok. Musi prist nieco ine...

0 0
možnosti

debater

15. 3. 2011 13:00
Re: To nie je buducnost

a ono to něco stále nepřichází, že? Podle zřejmě jiného zdroje než z kterého čerpáte Vy, se odhadují zásoby uranu tak na 200-300 let, je to tedy výrazně více než uhlí. jiné možnosti zde momentálně nejsou.

0 0
možnosti
MC

Machalu

15. 3. 2011 12:39
Bez jádra to nejde...

Bez jádra to prostě nejde, to si musí přiznat i zelenoprdelníci, ač jim jádro "z přesvědčení" nevoní. Přitom vlastně ani neví, co to to "jádro" je, maximálně si jsou schopni představit jadernou bombu a atomový hřib, toť vše.

Oni by rádi rušili JE jako třeba ČD ruší spoje, ale kde pak tu energii vzít, to už nevědí. Maximálně blbábolí o obnovitelných zdrojích, solárech a větrnících, ale přitom si pletou kWh s MWh a napětí s kapacitou :-)

Japonská tragédie přiživila "eko" aktivitu různých antijaderných organizacací, včetně těch rakouských, zas a zas vykřikují stejná stupidní prohlášení, ale jak píše autor, doma si pak svítí žárovkou a koukají na zprávy ve své "eko" TV a hltají tragické snímky z Japonska, aby zas mohli vykřikovat a ukazovat prstem.

0 0
možnosti
KL

cliff

15. 3. 2011 14:12
Re: Bez jádra to nejde...

treba nevedi co je jadro, ale urcite (nekteri) vedi, co je biomasa ;-D

0 0
možnosti

frukoify

15. 3. 2011 12:34
Elektrickou energii

využívá každý a že by se někdo žinýroval ve spotřebě aby ušetřil životní prostředí to v ČR moc k vidění není. Šetří se akorát kvůli prachům, kdyby elektřina zlevnila klidně Zemi vydrancujeme. Čech není schopen koupit si ani úspornou žárovku protože je to po něj dražší. To jak u nás dopadl pokus se zelenou solární energií víme všichni. Všichni řvali jako prokoplí že by se mělo zdražovat, a ponejvíce ti, co teď řvou že by se měla jaderná energetika zrušit. V japonsku zatím k jaderné katastrofě nedošlo, a pokud budou v této souvislosti oběti určitě jich nebude zdaleka ani tolik jako způsobí musulman s bombou pod trenkama.

0 0
možnosti
MC

Machalu

15. 3. 2011 12:40
Re: Elektrickou energii

No, že by se to zrovna úsporkama vytrhlo, s tím tedy nesouhlas, ale jinak souhlas.Je to jako s benzínem, jezdit se bude pořád, i když bude za 40,-Kc/litr.

0 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3079x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články