Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A CO NAPSAT PANE AUTORE, VENKU PRŠÍ A ZÍTRA BUDE SNĚŽIT, vyšlo by vaše sdělení v tomto blogu nastejno. Osobně si myslím, že jste frustrovaný a nemáte odvahu, tak jako drtivá většina českého národa, srovnejte si např. s UKRAJINOU V SOUČASNÉ DOBĚ. Na svém profilu, píšete, že běh proti blbosti je nekonečný atp. Napadlo vás místo sLOV. útoku na romské děti, že ti konkrétní lidé ve školství( co vytvářejí koncepty..uměliny) od shora dolů ( učitelé)....dostávají peníze, státní! TJ. To NEUMÍTE TRVDĚ ZKRITIZOVAT? za penízky JSOU to CHATIČKY, AUTÍČKA, DOVOLENÁ, DRAHÉ BYTEČKY...!!!!KOLIK ROMŮ MÁ TAKOVÝ BYZNYS A POHODLÍ?! JSOU TO PENÍZE Z DANÍ, VYPLACENÉ do BEZUDNÉ  AROGANTNÍ TERCIÁLNÍ SFÉry, Které vy jako řádný a chytrý spoluobčan hodnotíte PO POVRCHU. Máte pravdu v jednom, poznat vlastní minulost je začátek správné cesty, cesty....

0 2
možnosti

Píšete, že je třeba odhlásit dítě ze školy. A co pak? Když zlobí romský soused, tak se přestěhujeme jinam? Když nás na ulici okradou, tak půjdeme do jiného města? Nakonec abychom prchli z tohoto státu. Ale kam? Každý stát má své nepřizpůsobivé.

Dokud budou zakázané facky, tak žádná integrace fungovat nebude.

1 1
možnosti

Možná je to projekt zavilých rasistů z Bruselu.

Násilím na většinové populaci se z těchto dětí stanou kovaní občané schopni lecos vydržet s jasným názorem na multikulti, jiní jasní rasisté a bohužel část z nich trvale vystrašení občané ve stresu...  bůh ví, co se tím zamýšlí

1 0
možnosti

Me cikanska dvojcata mlatila o prestavce a tridni ucitelka dala dutku me a pak reditelskou. Musel sem na jinou skolu. Bylo mi 10. Kdyby to bylo v 15ti to bych se umel branit u reditele!! :(

0 0
možnosti

Neodpustím si jednu poznámku k textu, který jsem karmoval - integrace romských dětí do škol je stejná věc, jako když se pokoušte naučit jíst příborem psa. Základ nemá, tak na čem chcete stavět? Nemá a dobrovolně ho mít nebude. Násilím toto změnit nelze - smiřte se prosím všichni s tím, že každá společnost, organismus atp. má svého parazita. Jak se s tím ten který organismus vyrovná, je jeho věc. 600 let evropského odmítání tohoto etnika se nepodaří vyléčit jednou vakcínou z EU. Má globální rada je - nechat parazita vyhladovět. Jink to asi nepůjde.

12 0
možnosti

Žádná integrace nikdy fungovat nebude, je zde neřešitelný problém v odlišné strategii evropské a cikánské mentality. Zde je to dobře napsáno:    http://www.vzdelavaci-institut.info/?q=system/files/Psychologie_Romu-Petr_Bakalar.pdf

9 0
možnosti
Foto

Já myslím, že to je jasné každému, kdo není zaslepený.

5 0
možnosti

Stačilo by jediné. Neziskovky platit podle výsledku. Bud by se do roka rozpadly, nebo by konečně začala změna v této záležitosti. To je jediná motivace, která by je donutila, aby skutečně řešily tento problém. Teprve potom by se skutečně museli věnovat každé rodině zvlášt a obětovali by na to mnohem víc času.

2 0
možnosti

Neziskovky je cesta nikam. A název těchto organizací je zavádějící, většinou zisk přináší. Svým zakladatelům.

6 0
možnosti

Souhlasím s vámi. Je nutné zajistit bezpečnost dětí.

Já osobně zkušenost s Romy ve třídě nemám, ačkoli naše město patří k těm městům, ve kterých je koncentrace Romů vysoká. Vybrala jsem pro děti školu, kam cikáni nechodí. Hlavním důvodem nebyl strach z toho, že by se úroveň výuky snížila (což je tedy taky problém), ale strach právě o bezpečnost dětí. Bohatě nám stačí jejich zkušenosti po cestě ze školy, kdy se cikánským skupinkám často nevyhnou. 

Ačkoli děti s cikány vůbec nekomunikují, tak se nevyhnou nadávkám, žebrání, krádežím, výhrůžkám a bylo i házení kamení. Nikdy bych děti nenechala ve třídě, kde by byl více než jeden cikán, snad jedině pod podmínkou, že ve třídě bude o všech přestávkách soustavně přítomna dospělá osoba.

9 0
možnosti
Foto

Přehlašovat dítě na jinou školu je imho nesmysl, to bychom se rovnou mohli proaktivně zavřít do rezervace a posílat sociálně vyloučeným odtamtud prostředky na přežití - tj. fungovat jako baterie v Matrixu. Já osobně bych ve fázi jedna - pořídil dětem slzný plyn nebo paralyzer. Pokud by si někdo stěžoval, že to podle zákona nejde, tak bych se dotyčného zdvořile otázal, zda je tedy schopen dítěti po dobu výuky garantovat 100% ochranu. Není-li, nechť jde někam. Vhodné je též záhajit rodinné sporty, např. KravMaga. Ve fázi dvě - tj. nahrne se do školy dvacet příbuzných sociálně vyloučeného, který místo svačiny jednou dostal pepřákem, nezbývá, než to s dotyčnými nějak vykomunikovat. A nemusí se ani přitom střílet, já osobně jsem si třeba pořídil takové milé domácí zvíře, cca 60 kg živé váhy a celkem solidní skus.

Pro děti to bude skvělá příparava na přežití v té multikultirealitě, co se na nás chystá. A taková jsme byli ještě před nějakými 80 lety (tj. za života mnohých současníků) spořádaná země.;-(

2 1
možnosti

Já doporučuji zabavit všechny státní dotace proromským obskurním sdružením (např. Romea ročně 17 mio) a z těchto peněz při každé škole zajistit vzdělávání romských dětí na 1. stupni. Na druhý stupeň tak již možná budou připravené vědomostně i sociálně. Na jejich rodiče, kteří nezvládají pomoci jim s látkou už cca 2. třídy, uvalit přísný dohled a navázat na tento dohled a spolupráci dávky. Oni těm dětem pomoci nemohou, protože zkrátka ani oni sami probíranou látku nezvládají. Tak to je - ne že by čaští rasističtí zaměstnanci PPP rvali jejich děcka do praktických škol - oni sami je tam cpou.

5 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články