Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kde je Cikán, tam je problém. Stará pravda. :-/

2 0
možnosti

a Romea k tomu..........mlčí (že by se tam někdo zastyděl??)

3 0
možnosti

Cikáni/romové mi přijdou hrozně bezcítni a sociálně tupi. když projevují lítost tak sami nad sebou že je zavřou apod.

7 0
možnosti

Myslel jsem, že gadžo je sprostá nadávka.

0 0
možnosti
Foto

I95v75o 64C48i47l14i84c81h

13. 1. 2014 9:20

Ne tak docela. Je to kdokoli, kdo není cikán a vzhledem k jejich klanovému zaměření to také přeneseně znamená kohokoli, koho lze obrat či ošidit, což je vůči cikánům zapovězeno. To slovo má samozřejmě i pohrdavý podtext, protože jsou často přesvědčeni o své nadřazenosti všem ostatním, neboli gádžům.

3 0
možnosti

Proč byla zablokována diskuze u článku na eurozprávách, kde politik nazval romy  medůzama? To žijeme v komunismu, kde cenzoři  nevěděli co dřív???

8 0
možnosti

Bohužel, vláda dělá maximum pro to, aby ve volbách zvítězila extremistická strana. Je to jen otázka času.

15 0
možnosti

Jaký je rozdíl mezi romem a cikánem?

3 0
možnosti
Foto

I58v21o 18C60i57l53i65c59h

12. 1. 2014 20:16

Rom je cikánské slovo (znamenající v původním smyslu slovo člověk, tzn., že "neromové" nejsou lidé) a cikán je slovo české. Já jsem Čech, takže nadále užívám českého slova cikán, kdybych byl Němec, tak použiji výraz Zigeuner, být Francouz, řeknu Tsigane, Maďar by řekl cigány a třeba Turek çingene ... to vše pochází z řeckého Atsinganoi

5 0
možnosti

Jen xenofob nedokáže ocenit multikultruní obohacení, které nám Romové přinášejí, a  hnidopiší v banalitě jako je  zmlácený senior invalida.

Ostatně to přežil, takže to nebylo tak hrozné EU

10 1
možnosti
Foto

Vašemu článku nerozumím. Co na tom záleží, že šlo o Romy nebo třeba Čechy? Já osobně, být diktátorem, bych se zcela odprostil od jakýchkoliv rasových či jiných předsudků a dotyčné bych prostě poslal na doživotní nucené práce bez ohledu na barvu pleti ;-)

12 0
možnosti

problém je v tom že v obráceném gardu...tedy kdyby dva bílí přepadli cikána...tak už jsou na guntanámu....a o trestu smrti jedná evropskej parlament....

14 0
možnosti
Foto

Stát nám sebere přes polovinu našich výdělků s tím, že se postará mimo jiné o naše bezpečí.  Tohle je výsledek a přesně takto se stát stará.

14 1
možnosti

aha,tak stát naverboval tyto dva chtivé peněz aby si udělali srandu a někoho zmlátili. nebu´dte naivní. Tohle by stát nemohl udělat. A Vy si fakt vyděláte tolik,že Vám stát sebere polovinu?. Mně vždycky sebral tak,maximálně, třetinu. A Vám polovinu, to jsou věci, to jsou věci. Aha už vím Vy berete ty vysoké platy kolem 100 tisíc měsíčně. pak je to tedy správné,že vám to seberou

0 17
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články