Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

figsebu

18. 8. 2011 11:49
škoda

DD, základní myšlenka je zajímavá a pro zamyšlení rozhodně postačující... ale forma jakou byl článek napsán je zbytečně iritující :-)

To potom nedovoluje nad tím bez emocí přemýšlet...

0 0
možnosti

lecturer

12. 8. 2011 14:51
osobní názor

Já si nemyslím, že je Vaše logika "šílená". Po přečtení Vaší úvahy lze konstatovat, že z teoretického hlediska máte v mnohém pravdu. Velmi obdivuji zveřejnění pro někoho kontroverzního článku, kterým reprezentujete svůj vlastní názor, i když sám jste musel počítat s tím, že tento nebude přijat zcela s nadšením (viz níže). Přesto si troufám konstatovat, že jsem zachytila podstatu Vaší myšlenky a i já sama k této otázce přistupuji obdobně. Neznamená to však, že se s takovýmito činy ztotožňuji. Neznamená to ani, že jsou tyto činy jakkoli omluvitelné. Neznamená to taktéž existenci "jakýchkoli polehčujících fakt", která by mohla jakkoli obhájit, či zlehčit provedení takovéhoto hrdelního zločinu.

0 0
možnosti

martin013

29. 7. 2011 17:19
Šílená logika

Nad vaší šílenou logikou stojím v němém úžasu. Je neuvěřitelné, jaké souvislosti vy a vám podobní "myslitelé", dokážete roubovat na sprostou hromadnou vraždu. Podle vaší logiky cituji: "Povedlo se mu ale vyvolat mnoho oprávněných otázek o možné legitimitě důvodů, vedoucích k tomuto extrémnímu skutku. " pokud bych vás zabil, nebo bych zabil souseda, tak by to "vyvolalo mnoho oprávněných otázek o možné legitimitě důvodů, vedoucích k tomuto extrémnímu skutku". Bude totiž stačit, když si udělám dobrý den ze všech a začnu blábolit něco o nějakém manifestu, případně o přistěhovalcích. Vy prostě chcete říct, že kdyby zlotřilá norská levicová vláda, nedělala určitý druh politiky, Breivik by nevraždil. Možná ne, možná ano a našel by si jiné šílené důvody. Že jste se tu v intencích podobně zvrácené logiky nezastal tzv. "černých vdov" z Čečny, které hromadně vraždily v Moskvě? Ale to se holt nehodí do ideologického krámu, co? Je mi z vás fakt dost Zima...

1 0
možnosti

zdeseny obcan

29. 7. 2011 18:21
Re: Šílená logika

Importem cizich etnik vznikaji v kazde spolecnosti tenze. Nejprve se projevi u vselijakych magoru. Pokud ty tenze prerostou urcitou hranici zadnou se nasilne chovat i normalni lide a tomu se pak rika obcanska valka.

0 0
možnosti

kalifkaca

29. 7. 2011 16:37
jen taková malá poznámka na okraj

ten ostrov je v Norsku, nikoliv Švédsku

0 0
možnosti

strycek-Joe Ltd.

29. 7. 2011 14:28
Jste ujetý ? Rusko nemá snorským masakrem nic společného

Zimo, tak si to prosím v článku opravte.

0 0
možnosti

Polemik

29. 7. 2011 14:20
Amerika se z chyb Bushovy administrativy poučila ....?

.. Rusko tato fáze v budoucnu teprve čeká. ?

Jako pokud jde o zahraniční intervence a násilné prosazování svých zájmů?

Mě se zdá, že je to naopak. Teď je to Rusko a Čína, které čekají, až se Amerika uzbrojí.

0 0
možnosti

cliff

29. 7. 2011 13:50
jestli vam dobre rozumim,

ma to byt jakesi srovnani s Janem Palachem, ktery take nevidel vychodisko ze situace kdy se jeho zeme staci na (dle jeho nazoru) spatnou cestu a nema zadnou moznost to ovlivnit? on ale sve zoufalstvi obratil sobe samemu a mel moznost emigrace, coz je v pripade sileneho Nora sporne, protoze by sel z deste pod okap.

0 0
možnosti

Králík Roger

29. 7. 2011 12:13
část 2

A pak jsou tady osamělí "šílení střelci." Jejich existence je do určité míry umožněna rozvojem techniky (připomínám, že dost účinnou zbraní může být i náklaďák, výbušniny lze vzrobit z umělých hnojiv a dovedu si představit i jiné vražedné prostředky. Akce jednotlivců mohou být podmíněny politickou situací, jako v případě Breivika, ale mohou být třeba i odpvědí na školní šikanu.

0 0
možnosti

Králík Roger

29. 7. 2011 12:13
Autor smíchal dohromady nejméně tři rozdílné věci

Za prvé je to politika vlád a existence válek, které tady byly, jsou a budou. Vlastně, z historického hlediska je současná situace Evropy, kde se už 66 let neválčí, "nenormální." Připomínám, že Fridrich der Grosse je autorem výroku "Pokud jsi dost silný, můžeš se zmocnit území, na jehož dobytí máš sílu. Pak už vždycky najdeš dost právníků, kteří tvé právo na dobyté území zdůvodní."

Za druhé je tu organizovaný terorismus. Ten se koncem 20 století značně proměnil, protože se poprvé zaměřuje na nezůčastněné. Pomineme li IRA a ETA, je tento terorismus v drtivé většině doménou muslimů. V minulosti by to nemohlo nastat, protože bz takovýto čin přinesl válečnou odvetu podle zásady "když mě někdo dá facku, já mu musím dát větší." Naprosto přiměřená reakce na řádění somálských pirátů by bylo rozstřílení pobřežních osad, ze kterých pocházejí, lodním dělostřelectvem.

0 0
možnosti

Marika_88

29. 7. 2011 12:09
Souhlasím s článkem

zajímavé zamyšlení z trochu jiného úhlu. Díky, karma.

0 0
možnosti

raks

29. 7. 2011 21:12
Re: Souhlasím s článkem

patologické zamyšlení nad patologickým vrahem, nepřeji Vám, aby Vám někdo z titulu vyšších myšlenek prostřílel dítě.

Ale koledujete si o toRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články