Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nehoráznost

Tak prý je znovupřipojení Krymu k Rusku něco jako obsazení Sudet. Je vůbec možné, že notabene německý politik něco takového vůbec vypustí z úst a ještě mu další na západě pochvalně přizvukují? 

Tak za prvé: Obsazení tzv. Sudet byl výsledek štvavé politiky nacistického Německa a Itálie a také otevřeně zrádcovské politiky Velké Británie a Francie, které vyústily do jejich společné Mnichovské dohody o nás bez nás, světové války a nakonec odsunu, který otevřel cestu bolševizaci Československa.

Byla to tedy Francie a Velká Británie, které ve skutečnosti Hitlerovi ony Sudety (oblasti po drtivou většinu jejich historie součásti Čech a Moravy) podstoupili. Celý náš národ mobilizoval a nikdo z těch slavných prý spojenců nám nepomohl. Takovou hanebnou ostudu si tehdy neuřízl ani Stalin.

Naproti tomu stojí historicky, demograficky i politicky převážně ruský Krym, který - když nepočítáme doby sv. Vladimíra - byl součástí Ruska už od 18. století, které ho vybojovalo ve válce s Osmanskou říší a ubránilo v několika válkách pozdějších. Až Chruščevovo politbyro ho jako další bolševický sociálně-inženýrský experiment svazu (který nyní ona mediální klaka západu, zobající text své písně z ruky toho či onoho jak se hodí, snad už i považuje za perfektně legitimní) přifařilo k Ukrajině, která se pak nedávno (- zmítána příchodem tamních nacistů podporovaných právě Německem a EU k moci, aby jim tam prosadili euronacismus, a Spojenými státy, aby získaly další výspu pro obkličování Ruska vazalskými státy s loutkovými vládami pro realizaci pitomých neokonských doktrín k rozpoutání další války řadě), tváří v tvář Ruskému přímočarému odhodlání zamezit jasné strategické hrozbě a v onom marasmu své absolutní demoralizace střílení do všech stran nezmohla už na jakýkoli signifikantní odpor i když za ní západní politikáři stojí jak jeden muž.

A za druhé: Historie vztahů Ukrajiny a Krymu je odpočátku historií zhusta opakovaných aktů útlaku, jak jsem už ostatně nastínil zde. Je tedy nanejvýš logické, že tamní obyvatelé, převážně stejně Rusové, konečně úspěšně zvolili to, o co neúspěšně usilovali už několikrát v minulosti - odchod z něchtěného svazku s chudou, rozháranou, zkorumpovanou a krachující Ukrajinou a uchýlení se pod ochranu značně stabilnější a bohatší země, které byl Krym součástí více než třikrát déle, která na rozdíl od Ukrajiny pro Krym skutečně opakovaně nasadila životy, nejen hlásné trouby přitroublé propagandy s pomocí velkého bratrstva, a která je pro drtivou většinu tamních obyvatel skutečnou vlastí.

Takže tu máme historickou součást Čech a Moravy odstoupenou zrádci Hitlerovi a historickou součást Ruska, kterou si vzalo zpět po 37 letech bolševického experimentu + 23 letech evidentního útlaku Ukrajinou a poté, co v ní začaly otevřeně vládnout bojůvky nácků. 

A nějaký nestoudný Němec nám bude kázat o Sudetech?

Nabízí se vzkaz pro všechny politiky západu, kteří si nevidí do úst a bez kouska studu překrucují historii, jak se jim zrovna hodí a kážou tak lživou propagandu, že by i Goebels už asi zbledl závistí: Jak se říká na hrubý pytel hrubá záplata - Držte už konečně tu hubu!

A pro místní: To chce klid, byli jsme před Habsburkem, byli jsme i po něm, byli jsme před protektorátem, byli jsme i po něm, byli jsme před bolševikem a byli jsme i po něm, byli jsme před eurosvazem a jeho idiokracií, budeme i po něm.

Autor: Jan Zeman | sobota 5.4.2014 12:15 | karma článku: 26,94 | přečteno: 1047x
  • Další články autora

Jan Zeman

Nevítězný únor aneb absurdita žalování Klause

Tak nám v Senátu už svolávají mimořádnou schůzi za účelem obžalování Klause z velezrady. Pojďme se tedy milé děti na jejich účet právem trochu pobavit, tak jako se jím oni baví na ten náš.

1.3.2013 v 10:10 | Karma: 26,98 | Přečteno: 875x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Koňácká legenda aneb Poloprezident III.

Pan Hasenkopf z prezidentské kanceláře se - ačkoli o ně žádal - víceméně nijak nevypořádal s mými argumenty na téma: zda má prezident pravomoc jen na své uvážení kdykoli odvolat premiéra - a namísto toho veřejně dokonce pokračuje ve svých tvrzeních, jakobych jemu a svůj minulý článek ani nenapsal.

14.2.2013 v 15:30 | Karma: 12,20 | Přečteno: 722x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Poloprezident II.

Protože se s panem Hasenkopfem, právníkem prezidentské kanceláře na jeho podnět přeme, zda má prezident právo jen podle svého uvážení odvolat předsedu vlády, či nikoliv, dovolím si k této otázce po svém předchozím článku po jeho vzoru i druhý díl.

10.2.2013 v 14:00 | Karma: 13,55 | Přečteno: 1001x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Velezrada rozumu

Po Miloši Zemanovi a jeho "extenzivním výkladu ústavy" za účelem úplného odvolání Nečase s jeho nekouřením a relativní abstinencí zde máme další právní perly, tentokrát vzniklé spoluprací finančního apod. génia Janečka a zhruba 20ti neméně geniálních senátorů. Chtějí nám prosím obžalovat prezidenta z velezrady. Pojďme se tedy milé děti na jejich účet trochu pobavit.

7.2.2013 v 16:30 | Karma: 26,64 | Přečteno: 1664x | Diskuse| Ostatní

Jan Zeman

Poloprezident

Tak prý máme "poloprezidentský systém" a podle "extenzivního výkladu ústavy" prý může prezident "bezpodmínečně" odvolat předsedu vlády. Ani jako vtip to není moc dobré.

5.2.2013 v 19:10 | Karma: 22,60 | Přečteno: 1003x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4233x
Studoval jsem elektrotechniku a psychologii a dostal doktorát v oboru psychologie a historie terorismu. Dále intenzivně studuji nejširší otázky geopolitiky. Pracoval jsem i jako poradce v Senátu PČR a pro prezidentskou kancelář. Léta předtím řešil koncepční otázky v síti CZFree. Žiji převážně v cizině, ale do ČR se často vracím si do hospody zakouřit.