Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

"Globální Oteplabsurdistán" - "alarmismus" nebo "ekoterorismus"

Všehoschopný Bruxel se zaklel ekologií a s tempem vyrážejícím dech ničí lesy - navíc ze zcela absurdních důvodů. A zdaleka nejen on...

Ačkoli jsem vystudovaným odborníkem na terorismus, nebudu se k tomu, co se pod tím pojmem myslí, příliš vyjadřovat - jen krátce - terorismus je povětšině umělý jev, často vedený "pod falešnou vlajkou" za falešné cíle, a u značného množství teroristických útoků lze vysledovat jejich velice závažné spojnice k působení nejrůznějších vládních agentur a potažmo cílům vlád - jev, který spočívá v užití společenských efektů strachu vyvolaném brutálním násilím proti náhodným obětem a s ním spojenou propagandou - pro různé politické i ekonomické cíle - a u zbytku se obvykle jedná o prostředek boje za státnost - který se například "osvědčil" v případě vzniku Irské republiky nebo Izraele.

Propagaci "globálního oteplování" způsobeném prý výrazně člověkem - vzhledem k výraznému efektu strachu, který užívá - lze ale možná také označit za svého druhu "terorismus" - však se také některým ekologickým aktivistům říká "ekoteroristé", ten termín jsem si já nevymyslel - neboť užívá lidské nevzdělanosti a především společenských efektů strachu k politickým a ekonomickým cílům - jakkoli obvykle nikoli vždy otevřeným násilím - a proto se pro to místo "terorismus" vžívá pojem alarmismus - pojem, jehož obsah se až skoro důvěrně podobá definici v paragrafu o šíření poplašné zprávy.

Lze říci s naprostou jistotou - tak jak je to " globální oteplování" katastroficky prezentováno - že se jedná o jakýsi nevědecký kult až otevřený podvod, a Al Gore by byl typickým kandidátem na globální cenu Bludného balvanu - kdyby taková existovala, a to, že dostal Nobelovu cenu, ji v mých očích definitivně zdiskreditovalo.

Je sice možné, že díky sérii nadprůměrně aktivních slunečních cyklů v kombinaci se skleníkovým efektem dochází na Zemi k přechodnému oteplení, ale protože nejsme ani jen s uspokojivou jistotou schopni předpovědět chování onoho jediného a prvotního zdroje tepla pro ono případné oteplování - tedy slunce - jsou jakékoli předpovědi budoucnosti teploty a klimatu na Zemi vpodstatě skoro čiré bláboly - které nemají s vědou téměř nic společného - pouze se tak institucionálně nazývají, neboť jejich proponenti jsou často velmi štědře placenými vědátory - ať už od vlád, nebo různých ekonomických zájmových organizací.

Podíl CO2 na celkovém jevu skleníkového efektu Země (bez nějž by život na Zemi nemohl existovat) je často nadhodnocován do naprosto nadnesených čísel, jakkoli je v porovnání s vodní párou malý - věřte, nebo ne: realisticky se uvádí kolem ~7% z celkového skleníkového efektu zemské atmosféry (ačkoli to může být ještě podstatně méně - ale to zde nechci diskutovat, protože to je příliš odborné a není to potřeba - vzhledem k relacím, ve kterých se pohybujeme) - avšak zatím nejvyšší číslo, které jsem ony řekněme "globální otepláře" viděl uvádět, bylo 26% - uváděné ve Wikipedii.

Navíc z onoho CO2 v atmosféře prokazatelně jen asi 3.4% pochází z činnosti člověka resp. pálení fosilních paliv. - Z toho by vyplývalo, že člověk se tedy až doposud podílí na možném skleníkovém efektu produkcí CO2 z 0.23% a i kdyby bylo ono "oteplářské" číslo 26% nakrásně pravdivé, člověk by se globálně na celkovém skleníkovém efektu Zemské atmosféry podílel produkcí CO2 pálením fosilních paliv necelým jedním procentem! Nezdá se vám, že je nějak příliš mnoho povyku pro tak malé procento - když máme spoustu dalších mnohem bezprostřednějších a člověkem zcela prokazatelně způsobovaných problémů se životním prostředím, kterým se tak nedostává náležité pozornosti?

Sluneční aktivita prokazatelně kolísá dlouhodobě v řádech promile, v průběhu 20. století stoupala, jakkoli v současnosti je podle všeho na krátkodobém minimu konce tzv. slunečního cyklu. "Rozhodne-li" se tedy slunce v příštích slunečních cyklech svítit méně (čemuž se jejich vývoj v minulosti zdá mírně nasvědčovat), ani naše pálení fosilních paliv na plné obrátky nijak nezabrání poklesu celosvětové teploty a příchodu studených časů. A naopak "rozhodne-li" se slunce svítit ještě více, bude podíl činnosti člověka na celkovém oteplení stejně v podstatě zanedbatelný v řádu oněch procent.

Celý ten humbuk je tedy víceméně jasně prostředkem, který má možná sloužit k oblbnutí vesměs v klimatologii nevzdělaného obyvatelstva a vyvolání společenských efektů nepřiměřeného strachu, které pak usnadní prosazování určitých velmi nepopulárních politických a ekonomických opatření (podobně jako je tomu u onoho klasického terorismu s onou doktrínou "svoboda za bezpečí") - jako je v případě emisí CO2 ona "světová daň z emisí" (Kjótský protokol apod.), ustavení globálních regulačních autorit - a v důsledku nastolení celosvětové vlády nejen ekonomické - tu už v podstatě máme - ale i politické. Že by to nebyla diktatura osvícená, ale diktatura vražedné hlouposti, naznačují snad i prostředky, které se k jejímu nastolení pokouší vůdci nového kultu CO2 , zaklínajíc se ekologií, užít. Posudte sami:

Dovoluji si zde upozornit na článek, který snad čtenáři přiblíží - k jakým už doslova katastrofickým efektům ona "starost o životní prostředí" oteplářů dosud vedla v podobě usnadnění rozhodnutí o zavádění biopaliv: http://proatom.luksoft.cz/view.php?cisloclanku=200... (které žádné emise CO2 v důsledku vůbec nesnižují - často naopak - ale zároveň už nyní jejich produkce devastuje podstatné části celých kontinentů - a především tak životně důležitých deštných lesů - zabírá zemědělskou půdu, původně určenou pro pěstování potravin, a decimuje místní ekonomiky - daleko od Evropy - ale za pomoci peněz evropských obyvatel, dotujících nesmysly, určené nanejvýš k pumpování profitu do kas nadnárodních korporací a často nekvalitních paliv do nádrží automobilů.)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tím vším nechci říct, že jsem pro další zvyšování pálení fosilních paliv. Ačkoli je to díky působení soustředěné "ekologické" propagandy - placené štědře jak z daní tak různými energetickými korporacemi - značně nepopulární - a určitě mě někdo z radikálních "ekologů" (kteří tu vědu často viděli tak nanejvýš "z rychlíku") možná po Kojzarovsku označí také za "zaprodance" jaderné lobby - což tedy podotýkám nejsem - dovolím si zde vyslovit svůj soukromý názor: Žádné nyní známé alternativní zdroje nás s celou tou obrovskou světovou populací - a jejím často na technologiích založeným způsobem života - chceme-li v zásadě zachovat naši civilizaci - nezachrání před předpokládaným poklesem těžby fosilních paliv z důvodů vyčerpání jejich zásob - kterých podle všeho při současném trendu spotřeby a známých zásobách nemáme ani na onu dobu 100 let (kdy prý teplota stoupne o pár stupňů) na níž oni otepláři vytvářejí své bludné předpovědi. Proto si myslím, že jediným skutečně rozumným uložením kapitálu v energetice - pokud o něj nechceme v prohlubující se krizi přijít - je výrazný rozvoj jaderné energetiky (vč. samozřejmě její bezpečnosti) - především tedy technologie tzv. rychlých reaktorů. Je to jediná nám v současnosti známá technologie výroby energie, která by byla alespoň opravdu z výrazné části schopna na dlouhou dobu nahradit energii z docházejících zdrojů fosilních paliv a zároveň podstatně napomoci snížení emisí CO2 (jehož podíl v atmosféře je oproti normálu opravdu vysoký - nyní ~0.039% a jeho množství v atmosféře se zřejmě skutečně dramaticky zvýšilo v posledních 100 letech o ~30%, skutečně periodicky stoupá spolu se zvyšující se teplotou - jen není úplně jasné, co z těchto dvou faktorů je slepice a co vejce - vzhledem k jeho rozpustnosti ve vodě nepřímo úměrné její teplotě). Ostatní technologie jsou sice hezké - někdy ani to ne, vidíme li ony baterie větráků hyzdících krajinu - proti nim zde ale nepléduji, jakkoli mi přijdou příliš nákladné vzhledem k účinnosti - ale nikdy především nebudou schopny plně uspokojit obrovskou poptávku po energii v současném světě, která i přes všechna úsporná opatření neustále stoupá.

Autor: Jan Zeman | čtvrtek 18.12.2008 21:30 | karma článku: 28,18 | přečteno: 2563x
  • Další články autora

Jan Zeman

Proč bylo včera pozdě zrušit platnost průkazů "bezinfekčnosti" u nepromořených očkovaných

Nejen že už dlouho protiprávně diskriminují lidi s prokázanými protilátkami, ale začínají už vyhrožovat i jejich povinným očkováním. Přitom opravdu závažný a opravdu akutní problém je opravdu dost jinde než v neproočkovanosti.

24.11.2021 v 12:05 | Karma: 44,04 | Přečteno: 42792x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Uznávat či neuznávat protilátky?

Už od jara se u nás nejen v médich a na internetu ale i u soudů intenzivně diskutuje otázka, zda u nás uznávat nebo neuznávat pozitivní výsledek testu na protilátky proti onomu viru způsobujícímu onemocnění covid-19.

30.10.2021 v 8:00 | Karma: 44,07 | Přečteno: 8385x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Mask psychosis není zdravá aneb Houstone, máme v tom háček

Podle Prymuly "není údaj aktuálně nakažených nijak rozhodující" a podle Duška dokonce prý poslední audit českých koronadat, odhalující v nich zcela zásadní nesrovnalosti, prý nemůže mít vliv na jejich věrohodnost.

28.7.2020 v 21:00 | Karma: 26,71 | Přečteno: 1442x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

USA: Statistika napovídá že republikáni mohou udržet většinu v obou komorách Kongresu

Není vůbec vyloučeno, že si Republikánská strana udrží většinu ve Sněmovně Reprezentantů a v Senátu je dokonce celkem pravděpodobné, že tam dokonce trochu posílí.

6.11.2018 v 19:08 | Karma: 14,59 | Přečteno: 372x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Kongres potvrdil D. Trumpa prezidentem USA

Kongres Spojených států certifikoval výsledek voleb a včera s konečnou platností potvrdil D. Trumpa prezidentem USA.

7.1.2017 v 7:47 | Karma: 29,89 | Přečteno: 697x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

V noci na pondělí lze pozorovat meteorický roj eta Akvaridy. Budou ideální podmínky

5. května 2024  7:17

Lidé budou moci na obloze pozorovat meteorický roj eta Akvaridy, který svého maxima dosáhne v noci...

Australská policie zastřelila mladíka, který pobodal muže. Zřejmě se radikalizoval

5. května 2024  7:10

Australská policie v zastřelila 16letého chlapce, který pobodal muže v Perthu, hlavním městě...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4233x
Studoval jsem elektrotechniku a psychologii a dostal doktorát v oboru psychologie a historie terorismu. Dále intenzivně studuji nejširší otázky geopolitiky. Pracoval jsem i jako poradce v Senátu PČR a pro prezidentskou kancelář. Léta předtím řešil koncepční otázky v síti CZFree. Žiji převážně v cizině, ale do ČR se často vracím si do hospody zakouřit.