Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

čtenář zdrojů

24. 2. 2010 20:49
pane Zemane

to jsem potěšen, že mi věnujete celý jeden článek na svém blogu. Po těch Vašich urážkách, kterými jste mě obšťastnil, se divím, že jste tak háklivej, když použiji ostřejší slova vůči Vám. Na webu Euroekonomu excelujete urážkami jako třeba "idiote Šejno", nebo "pitomci typu Šejny". Zaroveň mi tam vyhrožujete, že mě necháte na Neviditelném Psu zabanovat a že se postaráte o to, aby mi vymazali moje komentáře.

Vy jste prostě rozený demokrat, který si demokracii představuje tak, že bude sprostý vůči ostatním, ale oni musí být vůči Vám slušní.

S úctou

Mirek Šejna

0 0
možnosti
JZ

tumetuestumefaisdubien1

24. 2. 2010 21:24
Re: pane Zemane

Pane Šejno, jak se říká hezky česky: Na hrubý pytel hrubá záplata.

Porušil jste pravidla diskuse i trestní zákon, takže se nejedná o žádné výhrůžky, ale věc byla jak mnou tak panem Wagnerem předána vedení LN, ať si rozhodnou, co s vámi.

O vaše urážky mi navíc vůbec nejde, na ty jsem od sprostých demagogů dávno zvyklý. Co mě ale vadí jsou vaše pomluvy, lži a manipulace. To si tedy samozřejmě líbit nenechám.

Zapište si za uši: Ještě vás uvidím někde veřejně napsat, že s někým manipuluji, nebo že jsou mé statistické metody nekorektní (-které máte viditelně vůbec problémy pochopit, k čemu se vztahují) bez toho, abyste to přesvědčivě dokázal -a budete mít už opravdu vážné problémy -že nežertuji, na to se optejte třeba vašeho zeleného kolegy Patočky... - pro mě a další budou navíc velmi vítanou cestou jak nechat základy vaší víry rozkotat i oficiálně s patřičnou parádou publicity, a samozřejmě, co se týče vás osobně, zredukovat vaše příjmy z vašeho škodlivého působení do červených čísel.

0 0
možnosti
A

Altera

24. 2. 2010 17:35
zkuste

np-diskuze.cz

0 0
možnosti
SH0

sir Humprey 003

24. 2. 2010 17:26
oni ti oteplovači jsou strašně ulhaní a agresívní

0 0
možnosti
PH

Rodnok

24. 2. 2010 17:23
je zábavné,

jak NP volá po slušnosti v diskuzích a povinné registraci, když zveřejňuje takovéhle články ;-D;-D.

0 0
možnosti
RP

Roman01

24. 2. 2010 15:57
...

Mimochodem jak je to s tím propojením Ruzyně a Klementína psal přece už Metelka:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/polemika-jak-v-cru-manipulovali-s-daty-z-ceske-republiky-p2u-/p_veda.asp?c=A100127_204307_p_veda_wag

0 0
možnosti
JZ

tumetuestumefaisdubien1

24. 2. 2010 17:14
Re: ...

Ano, to psal a také je to právě jeho článek, na který odkazujete, resp. data CRU tam linkovaná ze stránek ČHMÚ, která jsem pro svou analýzu užil - neboť to byl právě p. Metelka, který ve svém článku celkem přesvědčivě dokázoval, že česká data -set Ruzyně -z CRU jsou homogenizována správně. Proto jsem je také užil, protože bylo potvrzeno autoritou jak p. Metelky tak p. Tolazse, že ta data jsou v pořádku. Proto jsem je také mohl bez přílišného strachu z napadení ze strany oteplátorů užít, jinak bych se samozřejmě s onou  analýzou vedoucí k odhadu UHI biasu neobtěžoval.

0 0
možnosti
RR

rezjir

24. 2. 2010 15:22
Vy možná podceńujete jednu maličkost

Ta vaše pozice v celé té klimatologické diskusi vlastně říká, že nemá nic dělat, že máme zůstat v klidu, že s tím klímatem vlastně nelze hnout. A proto to vyvolává taková hněvivé emoce.  

Možná s klimatem hnout nejde, ale s těmi tepelnými ostrovy, způsobícími evidentně nerovnováhu a nestabiltu systému by se asi mělo něco dělat, ne?

A jsou tak opatření zaměřená proti tomu případnému globálnímu oteplení tak odlišná od těch, které bychom měli podniknout na omezení té produkce a vyzařování tepla do okolí z těch tepelných ostrovů. Nejdou tak náhodou stejným směrem?

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

24. 2. 2010 15:27
Re: Vy možná podceńujete jednu maličkost

Pokud v tom městě chcete žít tak se toho tepelného ostrova nezbavíte. Zabralo by třeba přestavět město na zahrádkářskou kolonii... ale zase by ten ostrov byl sice slabší ale podstatně větší.

A příprava na změnu klimatuje je diametrálně odlišná od snahy s ní bojovat.

0 0
možnosti
P

pesimista

24. 2. 2010 15:19
Pan M. Šejna se rád vydává za odborníka,

jeho diskuzi o tom, že NASA měří od roku 1880 mne taky nadzvedla, na NP se ale také nemíním registrovat; mimo jiné už začal vystupovat jak pomazaný historik a z proxy dat usoudil, že středověké klimatické optimum neexistovalo; nakonec však přiznal, že proxy data jsou jen pro severní polokouli; jak bylo jižně od rovníku netuší

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

24. 2. 2010 15:12
Perly sviním

Škoda že valná většina lidí se v tomhle množství údajů těžko bude orientovat.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

24. 2. 2010 15:04
Hádat se o klimatu

mi přijde směšné. Působí na něj spousta v livů a když se je všechny podaří do počítačových programů natáhnout tak ve vzájemných těžko odhadnutelných kombinacích jednotlivých faktorů se i komputer nakonec zamotá a nebo se objeví další vliv, se kterým se nepočítalo. Klimatologové jsou na tom jako lékaři. I když odvedou skvělou práci ve svém oboru, příroda má nakonec poslední slovo. Když si zamane tak pacient umře i po perfektní operaci a klima se ochladí i když se mělo oteplit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4233x
Studoval jsem elektrotechniku a psychologii a dostal doktorát v oboru psychologie a historie terorismu. Dále intenzivně studuji nejširší otázky geopolitiky. Pracoval jsem i jako poradce v Senátu PČR a pro prezidentskou kancelář. Léta předtím řešil koncepční otázky v síti CZFree. Žiji převážně v cizině, ale do ČR se často vracím si do hospody zakouřit.