Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Pane Januško, promiňte, ale nějak vám vypnul mozek. Konkrétně v místě, kde počítáte hodinu na 10 komínů. To by snad platilo pouze v případě, že je těch 10 komínů seřazených pěkně za sebou a kominík postupuje po střechách od jednoho ke druhému. I tak musíte započítat domluvu, organizaci, aby těch deset majitelů bylo zrovna doma atd.

Tak to nikdy není. Máte obec, kde prohlídne 5 komínů, pak jede o pár kilometrů dál. prohlídne 3 komíny, zase jede dál, tam je třeba 7 komínů. Před tím obtelefonuje třeba 50 potenciálních zákazníků. Zaplatí telefon, projetý benzin, opotřebuje si auto. Z těch 50ti obvolaných zákazníků se na ten určitý den dá ukecat třeba jen 8 a ostatní mají čas jindy. Možná by neškodilo, než začnete něco takového psát, požádat jednoho kominíka a strávit s ním jeden den. Pak se vám možná rozsvítí.

0 0
možnosti
PD

P57e78t98r 90D22u70š96e83k

23. 9. 2013 11:52

Vážený pane Jaroslave Januško.

 

Jako zástupce Společenstva kominíků České republiky považujiza vhodné reagovat na Váš příspěvek. Omezím se pouze na opravu věcných faktů,posouzení Vašeho úsudku ponechám na laskavém čtenáři.

- Nařízení vlády č. 91/2010 Sb. není ničím novým, dřívějšílegislativní normy byly dokonce přísnější (Vyhláška č. 111/1981 Sb. o čištěníkomínů vyžadovala čištění a kontrolu v extrémních případech dokonce ažšestkrát do roka).

- I prefabrikované komíny s keramickými vložkami čivložkami na obezdění vyžadují péči kominíka, který zkontroluje jejich řádnýprovoz, záruka s tím nemá co dělat.

- Zrovna tak nezáleží na druhu paliva: ani plynové komínynejsou bez rizika, v případě nesprávné funkce hrozí otrava oxidemuhelnatým. - Když mluvíte o „vládní vyhlášce 91/2010 Sb“, patrně mátena mysli nařízení vlády č. 91/2010 Sb. (vyhláška je něco jiného). - Čištění nemusí provádět odborně způsobilá osoba, nařízenípřipouští realizaci svépomocí, naopak kontrolu by měl provádět kominík. - Čištění a kontrola spalinové cesty by měly trvat alespoň20 minut, za 5 minut to dělají nájezdníci bez výučního listu, ti skutečně mohoustihnout až 10 komínů za hodinu – o podvodnících zde, ale, myslím, nepíšete (ztohoto důvodu necítím potřebu vůbec komentovat Váš pokus o ekonomickouúvahu...). - A teď to nejdůležitější: nařízení vlády č. 91/2010 Sb. mácharakter doporučení, tj. za jeho porušení nehrozí přímá sankce (stát je tedynaopak v tomto ohledu velice benevolentní). Pokud se ale rozhodnetepečovat o spalinovou cestu sám, ponesete plnou odpovědnost za případné nehody.

0 0
možnosti
JJ

Ministr vnitra (politk) předkládá návrh vyhlášky s kterou nesouhlasí v části plynových  spotřebičů odborníci Hasičského záchranného sboru ČR a přesto je tento špatný předpis vydán. Dlouholetou praxí je ověřeno, že do komína může spadnout jedině pták nebo koule. Do vydání vyhlášky 91/2013 Sb si mohli občané komíny prohlédnout sami.

Jde o to, že vláda nám uložila ročně platit někomu vysoký obnos za "nesmyslný úkon", přestože majitelé domů si nechávají pravidelně prohlížet kotle od "vyškolených odborníků - plynařů".

0 0
možnosti
Foto

To je zvláštní, mně vláda nic neuložila a žádnému kominíkovi jsem už aspoň 20 let nezaplatil. Akorát na sebe musím sem tam obléct montérky a holt si ten komín musím vyčistit sám.

0 0
možnosti
Foto

Že ta vyhláška je pitomost, o tom není sporu. Ovšem vy jste vyplodil pitomost ještě větší. I kdyby těch komínů udělal kominík 10 za den, tak mu to nezabere hodinu, ale celý den. A výdělek 3500 není nic tak mimořádného. To někdy zvládnu i za tu hodinu. 

A pokud se vám to nelíbí a nechcete platit, je jednoduchá pomoc. Vyčistěte komín sám.

0 0
možnosti
VH

Opravdu je někdo tak hloupý, že nazapočítá další časy? Cestu (s jejími náklady), povinná školení, telefonování (nějak jste si kominíka objednal, ne), často samo o sobě delší, než oněch pět minut.  Samozřejmě onu blbost o pouhých pěti minutách na místě (včetně vyplnění stvrzenky) nemíním komentovat. A to ještě za předpokladu, že si domácí o všem nechce taky trochu pokecat.

   Jo - a trochu jste pozapomněl na náklady.

1 0
možnosti
MN

povinné školení??? co to je za ptákovinu???co chtějí stran čistoty komínů a způsobilosti topidel školit???

0 0
možnosti
LM

Na chatě jsem platil 700, takže asi vysokohorská přirážka )), ale co, ať si kluci umounění taky něco vydělaj.

1 0
možnosti
VH

No - jak daleko je chata od "civilizace"? Jak dlouho k vám jede a co ho to stojí?

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 926x
Důchodce, který získal mnoho životních i odborných zkušeností , aby se dožil zklamání na jednání a chování dnešních politiků.

Seznam rubrik