Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud je amnestie včetně abolice, ústavním právem prezidenta, tak se všichni "obránci" morálky v čele s pomatenými senátory jít se svojí žalobou na velezradu v pohodě klouzat.BTW soudružka Gajdůšková by si s tou velezradou měla dávat sakra pozor na hubu.V době, kdy byla uvědomělou členkou KSČ, tak se věrnost SSSR - tedy cizí mocnosti, která se zmocnila našeho území, vyžadovala tak nějak automaticky

2 0
možnosti
JP

Januško, nejprve se nauč nějaké ty právní formality, aby tam nebyly chyby, které právníky zvedaj ze židle. A potom, trestný čin velezrády je nejlépe popsán ve Švejkovi, lépe jak  v TZ.

2 0
možnosti
Foto

Nevím, kde jste  přišel a jak jste přišel na to, že občanům byla milostí prezidenta způsobena škoda minimálně 38 miliard. To, co uvedu není z mé hlavy.  Pavel Zeman uvedl:  Za posledních několik let se počet trestních řízení drží mezi 300 000 až 330 000." Abolice se tedy týkala 0,1 % trestních řízení. Je to hodně nebo málo? Problém byl dle mého názoru silně zveličen a mediálně využit k senzaci a k dehonestaci prezidenta. Na druhou stranu je špatnou vizitkou justice, že u nejméně 327 trestních řízení nebyla schopna za dobu osmi, ba dokonce i šestnácti let dojít ke konečnému rozsudku. Jenže to není jediná věc, kterou se může justice "pyšnit".

2 3
možnosti

Asi většina lidí vnímá amnestii jako destruktivní počin tím, že Václav Klaus učinil neviňátky svoje soudružské kumpány, kteří zde loupežili v době Klausovy přeměny společnosti. Množství rozkradených miliard je jedna věc a množství okradených lidí je druhá, ne méně závažná věc. Bezpochyby, že se podílela i špatná legislativa Klausových vlád, a bezpochyby, že si Klausovi kumpáni řízení u soudu uměle prodlužovali...

Ale takto se spravedlnosti podrážet nohy nesmí!

:-)

4 2
možnosti
Foto

Moc hezké. A teď, kdybyste prosím těch 38 miliard vyčíslil. Předpokládám, že to je celková souzená škoda ze všech případů podléhajících abolici. A nebýt amnestie, tak jsou ty peníze bez problémů dostupné? Tak to myslíte?

Jinými slovy, nebýt amnestie, tak už jsou ty peníze dávno zpět? Tak, proč se to proboha už dávno nestalo?

5 4
možnosti

Proč se to nestalo?

Protože tomu brání naše špatná legislativa, prodlužování soudních jednání obžalovanými a krytí našimi politiky...

Amnestie ztížila až znemožnila dobývání peněz z gaunerů, kteří se stali nevinnými.

:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 926x
Důchodce, který získal mnoho životních i odborných zkušeností , aby se dožil zklamání na jednání a chování dnešních politiků.

Seznam rubrik