Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Odpověď a vysvětlení  diskutujícím p.Potlovi a Malíčkovi. Pokud se týká zdrojů informací jsou to:

Ottova encyklopedia 2010, Kronika lidstva, Okno do kraje 2013, TV2 cestující potraviny (možná chybný překlad „tuny zemního plynu“  mělo být uvedeno „m3“. V první věta úvodu měla znít: „Podmínky pro pěstování zeleniny  v zímě v Holandsku jsou z pohledu klimatického nepříznivé“…….

 

                Za vaše výtky stran pravopisu a způsobu psaní děkuji, protože jsem korekci článku neprovedl. Po napsání článku jsem si uvědomil, že  sektor zemědělství vlastně z našeho národního hospodářství se ztratil díky nezodpovědnosti  uplynulých vlád.  Přestože jsme byli v tomto oboru na stejné úrovni (včetně potravinářství) jako Holanďané, dnes po dvaceti letech stáváme „hloupými Čechy“  kupující  nekvalitní potraviny za drahé peníze. Takže nit logiky : lidstvo 120 let př.Kr. z neznalosti zákonů přírody trpělo, aby od těch časů pro každou vládu bylo prioritní – zajistit občanům potraviny. Tabulka a další konkrétní údaje prokazují, že naše vlády vše v tomto oboru promarnily. Škoda, že dnešní inteligence národa si to neuvědomuje !

0 0
možnosti
LM

Tedy pane Januško, při vší úctě k Vašemu věku - tolik chyb (a nejen pravopisných, ale i slohových a dokonce i věcných) - to by nenasekal snad ani žáček ve 3. třídě. Než něco podobného příště vyplodíte, ověřte si fakta (s úrodností půdy v Holandsku jste úplně mimo)! Nemůžete vycházet z jednoho TV pořadu, který jste snad náhodou zahlédl. Já - na rozdíl od Vás vycházím z osobních zkušeností z dlouhodobého pobytu v NL (cca 10 let). Naprosto souhlasím s panem Josefem Potrem přede mnou, který řekl většinu toho, čím bych Vám oponoval i já! Stejně tak by Vám neublížilo zopakovat si pravidla českého pravopisu (pole BYLY KYPŘENY... Holansko..., opakované chyby v interpunkci a spousta dalších zvěrstev! Proboha...!!!)

Původně jsem myslel, že poukáži na mnohem více chyb, které jste nasekal, ale zjistil jsem, že bych musel opsat téměř celý Váš článek. A na to nemám sílu, čas, ani chuť. Jen závěrem pár vět: Pokud blogger napíše věcně zajímavý a obsahově správný článek, dá se nad občasnou chybou mávnout rukou. U vás je to ale blábol ve všech směrech. Opakuji - při vší úctě k Vašemu věku! Ale příště by to chtělo víc pozornosti (a to nejen v pravopisu)!

P.S.: zajímalo by mne, kde jste čerpal ta data. Zdroje neuvádíte a ta čísla jsou převážně chybná! Ověřil jste si je z jiných zdrojů? Řekl bych s téměř 100% jistotou, že nikoliv...

Jo a prosím Vás - i když to pro Vás bude možná novinka - ta země, o kterou se otíráte, se jmenuje HolanDsko!!! (nebo - pokud to nezvládnete, tak Nizozemí) ;-)

0 0
možnosti
JP

J97o63s97e89f 53P71o85t71r

7. 10. 2013 16:25

Pane Januška,

máte to trochu popletené, nedokázal  jsem udržet nit vaší logiky.

Ne pro vás, ale pro ostatní bych chtěl říci, že Holandsko má k zemědělství neskonale lepší podmínky než my : mimořádně úrodná půda, dostatek vláhy, zimy bez mrazu a sněhu a samozřejmě pracovité a odpovědné zemědělce

1 0
možnosti
KN

A počasí taky již není co bývalo a vůbec ...

A nejhorší jsou trpaslíci, ty potvory vlezou všude.

1 0
možnosti
Foto

Ano, ještě načrtněte jak z toho.

1 0
možnosti
KN

K84a62r22e94l 86N21o44v29á10k

7. 10. 2013 10:01

Například jak zabránit Číňanům, aby se dohodli s Ukrajinou na vzájemné spolupráci ?

Proč bychom něco takového řešili ?

0 0
možnosti
OF

Zelenina z holandských skleníků je sotva poživatelná. Holanďané si kupují bio potraviny,

které jsou mnohem dražší. Intenzivní zemědělská produkce znamená více chemie.

Naše pole si odpočinou a pak to těm Holanďanům nandáme. R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 926x
Důchodce, který získal mnoho životních i odborných zkušeností , aby se dožil zklamání na jednání a chování dnešních politiků.

Seznam rubrik