Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

P66e31t47r 40D40u68š71e93k

4. 10. 2013 10:11

Vážený pane Januško.

Opět se omezím na stručné vysvětlený věcných faktů, urážky si s Vámi vyměňovat nehodlám.

Spotřebiče na plyn opravdu vyžadují pravidelnou péči kominíka, nejen plynaře. V případě ignorování tohoto faktu hrozí nebezpečí požáru či otravy.

Podle předpisů nesmí při běžném provozu spalinové cesty dojít k tomu, aby teplota hořlavých stavebních materiálů vyskytujících se u spalinové cesty při teplotě prostředí 20°C dosahovala vyšší teploty než 85°C. Pane Januško, víte, jaké teploty mají spaliny u běžných plynových (ne kondenzačních) kotlů? 90 do 160 stupňů Celsia. Riziko požáru je tedy zcela reálné.

Ještě vyšší je však riziko požáru. Spalinová cesta u plynového spotřebiče se může zanést usazeninami zoxidovaného kovového materiálu (např. hliníku) a při špatně seřízeném spotřebiči dokonce i sazemi. Spaliny pak odcházejí volně do obytných prostor. Spotřebič místo čistého vzduchu spaluje své vlastní spaliny a kromě oxidu uhličitého a vodní páry se v nich stále ve větší a větší míře vyskytuje i oxid uhelnatý, který i při malých koncentracích způsobuje výrazné zdravotní problémy (v krajním případě i úmrtí). V letošním roce bohužel registrujeme už desítky takových případů. 

Pane Januško, v této rovině jsou Vaše názory naprosto nehorázné: opravdu vyzýváte lidi k tomu, aby ročně ušetřili částku v řádech stovek korun na úkor jejich bezpečí?

0 0
možnosti
ZB

Zatim se pravy komenik nepozna; je to nedostatecne pravne osetreno. Priste to jiz bude lepsi, nebot vedle stetky bude mit jeste elektr. kasu. Je vsak stejne pochybne, jak babicka pozna, ze neni falesna a ze je spravne zapecetena a ze tedy komenik za 500.- .....?

1 0
možnosti
SN

:-)  Pane Januško, souhlas! Bydlím v baráku postaveném v roku 51, nepřetržitě se v něm topí! Nevím jak předchozí majitelé, ale komín si vymetám sám. Funguje bezchybně. . MOhu konečně po šedesáti letech používání komína vyhořet?  Na to musí odpovědět ti, co si ten kšeft v parlametu prolobovali ! R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 926x
Důchodce, který získal mnoho životních i odborných zkušeností , aby se dožil zklamání na jednání a chování dnešních politiků.

Seznam rubrik