Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jrc

22. 3. 2010 0:41
Nesouhlasím !

Každý je v době své produktivní činnosti odměňován dle svého přínosu společnosti.

Kdo má vyšší plat může si platit připojištění, či spořit, nebo investovat. Platby na do důchodového systému, jsou platby do solidárního systému společnosti, bez jejíž existence a nastavených pravidel by jste nemohl dosahovat v produktivní době vyšší výdělky.

Odchodem do důchodu se z Vás stane důchodce, který dále do systému, stejně jako ostatní důchodci nepřispívá.

Důchod je sociální dávka poskytovaná společností zpět všem důchodcům, aby mohli slušně přežít. Kdo si naspoří, či si platil připojištění si může dovolit žít na vyšší úrovni.

Proto by měl být státní důchod pro důchodce ve stejné výši, zavislý pouze na odpracovaných letech. To zjednodušení by přineslo značné administrativní úspory, které by se mohly věnovat na zvýšení důchodů.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

21. 3. 2010 22:04
Ale ona ani ta daň není rovná

Člověk s hrubým příjmem 10 tis. Kč zaplatí 0 %, s příjmem 15 tis. Kč cca 6,5 % (z hrubé, nikoliv superhrubé), s 20 tis. Kč 9,9 %, s 25 tis. Kč 12,0 % atd.  To vše bez daňových bonusů na dítě (děti). Pak je ten nepoměr ještě větší.

0 0
možnosti
TF

creeters

21. 3. 2010 12:47
Karma ... Zrovna do tisku

Naprosto souhlasim. Je to neskutecny bor*el. Vas clanek rovnou predni stranu novin, at to ti tupci videj. Nemam iluze, ze bych v tomto state za 40 let, pokud se toho veku doziju, vubec nejaky duchod bral ... to uz bude vsechno skrze komouse a paroubky rozkradene, ale platit budeme bohuzel stale :(.

0 0
možnosti
PJ

petra2605

21. 3. 2010 12:22
sociální spravdlnost

je spravdlivá k těm, kteří se o sebe neumějí a nechtějí starat sami, ti ostatní jsou tu na to, aby tyto finančně přiživovali a udržovali jejich životní úroveň se svého, kéž by to krachlo

0 0
možnosti
PV

Pravda vyděsí!

21. 3. 2010 12:01
Karma! Naprosto přesné.

Jen si dovolím menší doplnění:

Pokud se vlády zmocní Paroubčí KSČSSD, nebude po brzkém státním bankrotu pro předlužení brát důchody od státu nikdo.

Byla to KSČSSD, která navíc do zákona prohlasovala povinnost penzijních fondů nakupovat minimálně za 30% úspor naivních střadatelů státní dluhopisy, což je tunelování na druhou (stát se zadlužuje tím, že vydává prakticky bezcenné dluhopisy, které podle Paroubka ("dluhy se neplatí!") nehodlá splatit) a tedy okradení střadatelů.

0 0
možnosti
OSPOH

Obyčejné sliby pro obyč. hlupáky

21. 3. 2010 12:26
Re: Karma! Naprosto přesné.

Ale no tak, zdroje jsou ! Přece to říká Jyrka Josifovič, slunce naše jasné, hvězda co zazáří nad naší krajinou, náš budoucí prezident !

0 0
možnosti
RR

rezjir

21. 3. 2010 11:58
Abyste se vůbec k něčemu dopracoval

musle byste také vzít do úvahy, jak dlouho je ten důchod brán (odděleně podle pohlaví). tou kterou příjmovou skupinou. A už do povahy věcí je zřejmější, že ti vysoce příjmoví jsou zároveň jak zdravější (jinak by se těch výdělků vůbec nemohli dopracovat) í,tak i déle žíjící.

Za druhé je ten systém ekonomicky efektivní v tom smyslu,že nutí ty bohatší neutratit všechno ihned, že musejí spořit na důchod si sami, aq tím myslet na budoucnost.

Za třetí ten systém ten tenduje k rovnováze příjmů a výdajů.

Ten náš systém je tak geniálně vymyšlený a tak promakaný z ekonomického hlediska, že by ho by bylo velkou chybou rušit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1385x
Autor se živí jako programátor na volné noze.

Seznam rubrik