Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Pane Tomášku, já jsem byl od maturity do důchodu konstruktér, vzdělání SPŠ strojnická.

Prozradíte nám, v jakém oboru jste vzdělán a co je (bylo) vaše zaměstnání?

0 0
možnosti
PV

P66a89v37e43l 32V81é75b23r

15. 2. 2022 12:52

Ach jo, zase bláboly bez ladu a skladu, bez jakéhokoliv pochopení tématiky.

Pane Tomášku, nechcete raději prodávat hrnce?

0 0
možnosti
Foto

Už zase? Frekvence udává počet nějakých změn za jednotku času, v naší soustavě za 1 sekundu. A je jedno, jestli to jsou otáčky kola nebo střídání polarity napětí. Nějaká pohyb po dráze s tím nemá nic společného. ;-(

1 0
možnosti
Foto

Frekvence není bezčasovou veličinou. Má fyzikální rozměr sekunda na minus první. Čas je v ní tedy obsažen ve formě převrácené hodnoty.

Podobně, jako je třeba vzdálenost obsažena v údaji o počtu pražců na kilometr trati.

0 0
možnosti
Foto

tak do určité míry máte pravdu - ale celý zádrhel spočívá, že ve fyzice dochází k častým nejasnostem mezi takzvanými poměrnými jednotkami (z nichž nejznámější je hustota) a výslednými jednotkami jako je například hmotnost výsledného výrobku - a vlastně podobnou poměrnou jednotkou při výpočtech je frekvence -> vlastně frekvence ve výpočtech figuruje jako řekněme konstata - informace o stabilním pohybu - ty matematické výpočty jsou nastaveny tak - jakoby rovnoměrně přímočarý pohyb NEzrychlený byl nějaký statický děj - kde čas nefiguruje - tak například úhlové zrychlení "čas" obsahuje - a to dokonce na druhou - asi by se to mělo přeformulovat jinak než bezčasová jednotka - možný by se mohl použít ve fyzice hojně používaný pojem QVAZI - čili bych frekvenci nazval QUAZIBEZČASOVOU jednotkou (napadá mě poje QUAZIVEKTOR)

0 0
možnosti
  • Počet článků 192
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1043x
Zajímám se o spoustu témat - která se trochu mění podle let a období.

Seznam rubrik