Nový článek od nového autora

I já jsem podlehl kouzlu serveru blog.idnes.cz a založil jsem si blog. A čím jiným začít, než egoistickým článkem o vlastní osobě...

Jsem mírně potrhlý student osmiletého gymnázia s hromadou zájmů a málem času. Právě jsem dokončil povinnou školní docházku, uf, a nyní pokračuji už jen ze své vlastní vůle se vzdělávat. Po maturitě bych rád šel na vysokou, obor zatím neznámý (možná biochemie, možná něco humanitního), nebo bych sebral pár svých švestek a vyrazil do Anglie dělat au pair.

 

Celý život jsem zatím bydlel v Praze a nehodlám to měnit. V Praze je sice draze, ale i blaze a jsou tu perspektivy. Bydlení v centru má ovšem i své nevýhody, třeba páté patro bez výtahu. Zácpu využívám k chytání tramvají, které bych jinak nestihl. Za novou tramvaj jsem rád, vždy vím minutu dopředu, že pojede. Sedadla "amerického" (to jest pro obtloustlého Amíka, či dvě malé děti) považuji za skvělý a multikulturní nápad.

 

Nesportuji a ani pasivně, pohybu jako takovému se z principu vyhýbám, při sportovních utkáních nehledím na výsledek, ale na svou sebezáchovu. Nedostatek sportovních činností si však vynahrazuji četbou knih, které musím z nedaleké knihovny - Smíchovská , mého druhého domova, či z daleké knihovny - Ústřední, mého třetího domova, dotáhnout do bytu v pátém patře.Ve volném času tedy velmi čtu, mezi mé nejoblíbenější autory patří George Orwell či Umberto Eco, oba výborní spisovatelé. Trpím též syndromem "držkoknihy" Facebooku, který mi sežere spoustu času (Kdo by nechtěl vědět, jak kvalitní má jméno - mimochodem prý velmi kvalitní :-) - či jaký pohlavár Třetí říše by byl - Goebbels mimochodem).

Další žrout mého času je můj drahý operační systém GNU/Linux Ubuntu, který je sice bezproblémový, rychlý a bez virů, ovšem já mám tendenci se v něm stále vrtat. 

Mezi mé další zájmy patří umění, kryptografie, chemie, pěstování rostlin, kreslení, psaní básniček - mizerných - a povídek - mizerných. Další mou zálibou je kritizování lidí, ve které opravd vynikám (a pak že jsem po mamince nic nezdědil), bordelaření (po tetě a dědovi). Baví mě i focení, jen nemám fotoaparát.

 

Doufám, že Vás, drahé čtenáře, tento bloge nebude nudit a že sem ještě někdy zavítáte.

 

 

 

 

Autor: Jan Tomanek | neděle 23.10.2011 14:56 | karma článku: 15,00 | přečteno: 1194x