Korporace, politici – mají jen tolik moci, kolik jim dáme

Lidé nenávidí politiky. Lidé nenávidí korporace. Velké zlé korporace zotročující malé děti ve třetím světě. Lidé protestují proti velkým korporacím a politikům. Jdou do ulic, oděni v šat koupený od korporací, zaznamenávajíc události na výrobky od korporací, protestovat proti těmto korporacím a politikům, jejichž voliči byli, jsou a budou.

Zapomněli.

Zapomněli, že ačkoliv je svobodný trh v poslední době čím dál tím víc mrzačen, jedna svoboda zůstala. Vybrat si s kým budu obchodovat a pokud vůbec.

Někteří lidé říkají, že kdyby volby mohly něco změnit, už by je zakázali. Není to pravda. Není důvod volby zakazovat, když lidé nevolí zástupce, kterým věří, nýbrž zástupce, kterým nevěří míň. Potom se opravdu nic nezmění a není důvod volby zakazovat, když lidé pletou biče svým otrokářům sami.

Nelíbí se vám, že má korporace XYZ ohromné zisky, že někoho zotročuje, zneužívá, sdírá? Že je společensky nezodpovědná a ničí životní prostředí?

Využijte svých práv nenakupovat u této korporace. Zničte ji. Ekonomicky. Žeňte ji k bankrotu, přinuťte ji se změnit.

Nelíbí se vám, že politik ABC lže, krade a podvádí?

Nevolte ho. Volte toho, kterému věříte.

Korporace a politici nás potřebují. Potřebují někoho, komu budou prodávat své produkty, potřebují někoho, kdo jim dá hlas. Tak si této výhody hleďme.

Článek původně vyšel na mém osobním blogu.

Autor: Jan Tomanek | pátek 2.3.2012 12:33 | karma článku: 10,42 | přečteno: 537x