Bojíte se státní maturity? Nebojte, chystá se něco většího!

Se státníma maturitama, to, vzhledem ke stádu turovitých studentů, bude ještě zajímavé, ale mě státní maturita nijak nevzrušuje. Co maturita státní, ale EUROmaturita!

Také s nadšením pozorujete v naštvané zemědělce, terorizující své nevinné spoluobčanytraktory na dálnicích? Tak to musíte být naprosto odvaření ze studentů protestujících proti státním maturitám. Já sice chápu důvody, proč jsou naštvaní (ono by stačilo trochu hledat informace), ale jsem pro státní maturity. Už jen proto, že jsme jeden ze dvou států EU, které je nemají. Už jen proto, že jiné státy naše maturity neuznávají. Už jen proto, že ze současného systému těží blbci. Stačí si jen najít lehkou školu a máte maturitu v kapse.

Už jen proto jsem pro jednotnou, státní maturitu.

A když jsem si zřizoval konto v bance, zeptal se mě můj sympatický bankéř jentak mimo řeč, co si o nich myslím. Zasmál jsem se a odpověděl, že jsem pro ně, i když mi to vlastně může být jedno, neboť budu maturovat až za čtyři roky a to bude ještě změn. v tu chvíli mi bliklo - co čeká nás?

EUROMATURITA

Jen si trochu zkusme představit ten cirkus kolem nich. Studenstvo všech členských zemí se spojuje v jednotnou SUUAUM, United Unies Againist the United Maturities, s hlavím stanem na Facebooku a řídícím centerem na Twitteru. Rasové nepokoje v Paříži vedle toho budou jen plamínek.  Angela Merkelová bude něco mektat o formě a náš prezident se stane modlou českého studentstva neboť prohlásí, že Euromaturity by ohrožily naši, už beztak ztracenou, suverenitu. Nakonec se maturity odhlasují a nebozí studentíci budou nahnáni no košilí, škrtících kravat a bot po dědovi, který měl poloviční nohu.  Měsíc dopředu nikdo nebude tušit, z čeho bude vlastně zkoušen a studentky budou padat po skupinách. Nizozemsko začne určitě pořádat maturity o den dříve (neboť se jistá studentská skupina téměř dobyla do nizozemského ministerstva vzdělání) a zbytek Evropy to jednoduše obšlehne.

A což teprv až nadvládu nad světem získají temní ilumináté,zavedou svůj Novus Ordo Seclorum a bude se maturovat:

Celosvětově.

A pak budeme s vděkem vzpomínat na maturity státní. Maturitám zdar!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Tomanek | pondělí 13.7.2009 9:15 | karma článku: 13,25 | přečteno: 978x