Za Natálku 22 let a kolik potom za vraždu Petry?

Byl na ni naštvaný a cítil se ponížený, ta poctivka si to na poslední chvíli rozmyslela. Párkrát jí jednu vrazil, aby byla povolnější, ale ona nepovolila a začala se bránit.

Dostal strach, měl už s policií své zkušenosti a proto se rozhodl vyřešit "problém". Chytil dívku zezadu mezi nohama a vyhodil ji z výšky čtrnácti metrů na betonovou dlažbu. Jeho "problém" ale neskončil, dívka pád přežila. Přemýšlel co teď, že by měl okamžitě zavolat pomoc, ho ani nenapadlo. Raději zavolal své věrné kumpány, aby mu pomohli jeho "problém" vyřešit. Vyřešili ho, jeden si nasadil na uši sluchátka a pustil "metal" na plný pecky. Křik a chroptění umírající dívky, když ji škrtil kabelem, neslyšel.

Dívka umírala dlouze, pomalu a strašně trpěla. Zrůdy vyhodily svůj "vyřešený problém" do kontejneru mezi odpadky a každý se vrátil domů. Dnes měla patnáctiletá Petra pohřeb.

Je pátek 18. dubna 2009 ve Vítkově. I tady řešili mládenci "problém". Krátce před půlnocí vhodily zápalné láhve do Romy obývaného domu v Opavské ulici čp. 58. Nejhůře byla popálená dvouletá Natálka. Tehdejší prezident Klaus útok nazval surovým odporným zločinem. Vláda, poslanci, veřejní činitelé a ministr pro lidská práva a národnostní menšiny Michael Kocáb jsou rozhořčeni. Četná romská sdružení ostře kritizují liknavost státních orgánů i politickou reprezentaci, že málo bojuje s extremisty. Prezident na neomezenou dobu přerušil výkon trestu otci a rodina se přestěhovala do Budišova nad Budišovkou, kde si koupila dům z peněz vybraných ve sbírce.

Mladí žháři i ten, který je dovezl na místo, byli obviněni z pokusu o vraždu, poškozování cizí věci a dostali trest odnětí svobody ve výši 22 let a jeden byl odsouzen na "pouhých" dvacet let.

A tak si pokládám otázku, kolik dostanou tyto zrůdy za chladnou a bestiální vraždu zraněné patnáctileté dívky, která i přes jejich velkou snahu a odhodlání pořád nechtěla umřít. Nejsem právník a na nějaké řečičky o rasismu kašlu. Lidský život je pouze jeden, a když mladý žhář dostane u soudu 22 let, tak kolik let by měli dostat tito mladí bestiální vrazi, kteří si dají sluchátka na uši, protože jim křik umírající nedělá dobře?

Autor: Jan Šustek | středa 10.4.2013 12:48 | karma článku: 39,40 | přečteno: 3016x