Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Ach ti zli novinari. Nenapisou nic pozitivniho o kubanske diktature. Mel by jim to zase nejaky soudruh naridit a pokud neposlechnou, tak jim zarazit cestovani, nepridelit byt a nevzit deti na skolu.....

A zas by bylo dobre a piiiivo by bylo za 2 koruny. Urrrraaaaaaaaaaaaaaaaa. Rv

2 2
možnosti
PK

P47a45v83e89l 30K37u81l41a

9. 4. 2013 15:45

Tak mam dojem, ze jen se redakce zbavila Kucharovice, ktery ji dost dlouho tahal za nos, uz se nechala napalit jeho dalsi reinkarnaci a dala ji do vyberu :-/

4 2
možnosti
Foto

M21i69l79a22n 70K33a50s80l

9. 4. 2013 13:58

umíte pěkně cenzurovat opravdové argumenty - inu komunista se nezapře Rv

3 5
možnosti
LH

Vážený autor, škoda, že sem nejdou závat obrázky jako jste dal Vy.Já mám doma schované vyúčtování za elektriku ještě z dob komunistů (klidně bych ho sem dal).

Je to proužek papíru o velikosti 4x30cm a je tam PŘEHLEDNĚ NAPSÁNO spotřebované kWh, kolik stojí 1 kWh a částka k zaplacení.

Dneska dostaneme 3 papíry A4 na kterých NENÍ  přehledně napsáno kolik stojí 1Kwh atd.Čili tenkrát z jednoho archu papíru bylo pro 5 domácností vyúčtování.

Vidíte, jak se dneska rozhazuje!!Proto nemá cena elektřiny tak stoupat, když stoupají výdaje za papír a možná i na sekretářky, aby pořídili nosit papír do těch tiskáren.

A neříkejte, že to je pakatel.Ono pro každou domácnost je i 0,20Kč za 1 kWh dost.

A tenkrát byl jen JEDEN ředitel ČEZU,dneska je ČEZ rozdělen na několik částí a KAŽDÝ z ředitelů těchto částí musí mít statisícové platy.A tím se také zdražuje elektřina.

5 2
možnosti
LH

Bohužel jsou tam překlepy.....autore....dávat..pořídily.

0 3
možnosti
DD

nebudu se zastávat ani jedné strany, ale pokud byl plat v roce65 1500kčs a jídlo stálo v restauraci v průměru 5kčs, mohli jste si koupit 300 jídel, nebudeme si nalhávat, že průměrného platu dosahovala většina obyvatel, dnes se dá najíst pokud budete hledat levnější restauraci za 80kč vynásobíme li to 300, máme 24 000kč, což je +- průměrný plat dneška, na oko by se mohlo zdát, že je to stejné, ale dnes průměrného platu dosahuje menšina, ale ani tohle by nebylo tak strašné, podívejme kolik v roce 65 stálo nájemné + energie a tato částka nebyla vyšší jak čtvrtina platu, dnes nájmy s energiemi přesahují polovinu platu a pak by se dalo říci, že co se jídla, nájemného, a energií, žilo lépe. já se narodil trošku později, tak rok 65 neznám z vlastní zkušenosti, ale co si myslím že bylo na té době lepší jest, že nikdo nikam nespěchal, všichni měli čas na svoje koníčky, přátele známé, žilo se více pospolu a klidněji, avšak samozřejmě tato doba měla i zápory a jestli bych chtěl tuto dobu vrátit, nechtěl, ale líbilo by se mi si z ní do dnešní doby donést to lepší, co dnes chybí

7 4
možnosti
RK

Ano. Nikdo nikam nespěchal. To je přesné. Hlavně v práci. A na to ten socialismus nakonec chcípl. Svět na nás nepočkal. Proč by se někdo namáhal, když stejně nefungovaly dodavatelsko - odběratelské vztahy. Co je platný že se zedník dostavil na šestou na stavbu, když stejně nepřivezli cihly. A jestli je přivezou dneska, nebo za tři dny, to nikdo neví.     Vy nemáte čas na svoje koníčky, přátele, známé...? To jste 20 hodin v práci? Pokud vím, pracovní doba se nezvýšila, přesčasy se netýkají všech, tak v čem je problém? Navíc dneska už nemusíte nic shánět, takže i nakupováním netrávíte tolik času.   On je ten problém ale jinde. Internet, Facebook, diskuse. Psát v půl pátý blbosti na net a nadávat že nemáte čas na svoje koníčky, to je vrchol absurdity.

7 5
možnosti
MK

Autor zapomněl podotknout, jaký byl v roce 1965 průměrný plat. To by se ty ceny už nejevily tak nízké.

3 2
možnosti
JZ

Nastupni plat prumyslovaka 945 Kcs, vysokoskolaka 1050 Kcs, oboji HRUBEHO!!!

Pracovalo se 6 dnu v tydnu (v sobotu 6 hodin). Maslo (250g) stalo 10 Kcs, kg chleba 2,80, kilo bucku 20, nejlevnejsi pracka 1050, nejlevnejsi lednicka (60 l) 4000, pansky oblek ca. 700-1100, panske polobotky s zivotnosti pul roku 90-230, bony na tuzexove dziny zn. "RIFLE" 650-750, prsiplast (sustak) 350-450 Kcs. Tyden po zaloze popr. vyplate nastavalo masove vraceni prazdnych lahvi, aby se z vytezku prezil druhy tyden do dalsi zalohy popr. vyplaty.

10 2
možnosti
LK

Proč autore zmizela původní diskuze?

zakomunistu.cz.

Tam jsou fakta, ne dojmy a pojmy.

3 0
možnosti
Foto

Tam právě nejsou fakta objektivní. Protože nepřihlížejí k tomu, že zdravotnictví, školství bylo bezplatné. Žádné financování navíc, vše krásně hrazeno z daní.

2 3
možnosti
FL

Jste hlupák. Dočetl jsem k té vaší "mediální masáži"  - tehdy novináři povinně museli psát tendenčně. Dnes nemusí, to o čem píší rozhodují jiné věci než strach z perzekuce. Jste hlupák!!

7 4
možnosti
AK

Dnes rozhoduje strach ze ztráty zaměstnání.

To je lepší nebo cennější?

3 4
možnosti
Foto

Za komunistů ( po perestrojce ) mohl každý podnikat při zaměstnaní. Já dělal diskotéky, a taky jsme doma legálně vyráběli kabinky na letadla. A co pamatuji, tak lidem se pracovat nechtělo, znám jen 4 lidi co možnost živností využili.

Takže asi byli lidé spokojení s tím málem a bezstarostností.

Po revoluci přibyly starosti a spoustě lidem se nezdá, že je to výhodnější. Proč porovnávání všichni počítají jen na peníze, když život je i o nevyčíslitelných záležitostech?

Prostě se ty starosti mnoha lidem nevyplácí, nemají z nich efekt.

Naprosto třeba nechápu, jak se můžou zastánci současného režimu  vysmívat lidem bez práce. Co tím sledujete?

5 5
možnosti

tak je fakt, že lidem se pracovat třeba na diskotékách nechtělo, přitom dýdžejů byl strašnej nedostatek;-D

2 1
možnosti
Foto

Minulý systém dokázal využít potenciál země, neplátval lidmi na různé žbráky, bezdomovce, gemblery a dýlery, což mělo jisté výhody. Výkon ekonomiky byl nesrovnatelně vyšší, bohužel, přrbytky bylo nutno využít na budování mohutné armád. Za stejných podmínek, jako máme dnes, bychom byli druhým Kuvajtem R^

8 15
možnosti
LC

;-D Ježíšmarijájosef. A ještě takhle večer, před spánkem.

13 5
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3506x
Jsem spokojený restituent.
Když nerozumíte článkům nebo s nimi nesouhlasíte, určitě to není vaše vina a raději je ani nečtěte. Nevěřte všemu, já totiž strašně kecám.


Osobní blog
www.jansustek.cz

Seznam rubrik