Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Tenhle rok je to shodou okolností 80 let od doby, kdy se v Německu dostal k moci Hitler. Situace je u nás podobná v jaké tehdy bylo Německo:

- stejně chaotické mezinárodní prostředí

- ekonomické těžkosti Německa s pojené s placením reparací následované neúčinnou Brüningovou politikou škrtů a úspor - obdoba našeho veřejného dluhu a Kalouskovy stejně nefunkční politiky škrtů a úspor

- politická kultura orientovaná na minulost

- v Německu hledání zrádců, kteří zavinili prohru v 1.světové válce, u nás vyřizování si účtů s komunisty a Ruskem.

No a teď už stačí, aby se objevil subjekt, který předloží vizi a bude schopen pro ni legální cestou najít podporu většiny obyvytelstva (v Německu Hitler a NSDAP, u nás by to mohl být třeba někdo typu Žito 44, když miliardářů, kteří by měli zájem by bylo hned několik). Co je ještě potřeba udělat dál? Je třeba co nejvíce oslabit levici jako takovou a zaplatit si podporu církve pár desítkami miliard. Pak už nastolení jediného správného modrohnědého režimu nebude stát nic v cestě... Opravdu není důvod se bát naznačeného vývoje? Těch shod a podobností s výmarskou republikou je překvapivě mnoho. Ale jestli si myslíte, že odtud nebezpečí nehrozí, můžeme se strašit komunismem dál...

4 0
možnosti

jenže nacismus byl LEVICOVÁ idelogie (na rozdíl od fašismus - i když i ten měl řadu levicových prvků) a komunisty likvidoval nikoliv z ideologických důvodů, ale jako ideově nejbližší konkurenci, která cílila na stejný typ voliče. Takže pokud srovnáváte s 30. lety, bojte se spíš levicové totality. Ovšem na rozdíl od tehdejší situace tu chybí jeden základní, pro nacismus jsednocujíí prvek - a to skupina občanů (nikoliv politická strana), na kterou by se dalo vše svést a kterou by voliči mohli jednoduše nenávidět - což byli tehdy Źidé

1 1
možnosti
Foto

Autore, zdá se, že jste silně frustrovaný. Nejspíše z toho, že jste nenalezl sám odvahu se tam objevit a svůj názor projevit. Tipl bych, že byste měl tvář zahalenou stejně jako ti anarchisté. Viz blog Víta Hassana.

2 2
možnosti
Foto

No i exprezident Václav Klaus prohlásil, že antikomunisté jsou k ničemu...respektive že antikomunismus jako program nestačí.

2 0
možnosti
Foto

k fans vládní zlodějskomafiánské sebranky (jedno zda modré či oranžové) určitě nepatřím a za antikomunistu se považuji dost zásadně. Žádným hrdinou být nepotřebuji a umělé nepřátele nehledám ani hledat nepotřebuji neb se nikdy nehodlám živit ničím spojeným s politikou...co s tím? Taky špatně?;-)

2 1
možnosti
AK

Že si nepřejete politický návrat před rok 89?

Pokud tak rozumím antikomunismu.

Mně to přijde normální.

To snad nechce nikdo v téhle zemi, ne?

1 0
možnosti
MI

Současní antikomunisté jsou stejně platní jako bojovníci za zavedení azbuky v Rusku

5 0
možnosti
JH

J83i98ř16í 23H72o17l59ý

3. 5. 2013 14:07

Podle mě patří "aktivní" komunisti za mříže a ostatní komunisti by měli zalézt do nor.

4 7
možnosti
AK

Co je to aktivní komunista?

Co je to komunista?

Člen KSČM?

Volič KSČM?

Ten, kdo si myslí, že lhát a krást se nemá?

5 2
možnosti

V článku máte několik hloupostí: Např. kladení rovnítka mezi KSČ a SSM (to byste tam musel zahrnout i ROH - které fungovalo na podobných principech a dělalo podobné věci jako SSM - a v jehož řadách bylo 90 % národa). Za druhé - ti, které kritizujete, v těch Holešovicích "nebojovali" - jen upozorňovali - a to je dost velký rozdíl. Za třetí - co se týká účasti toho chlapce, považuju to naopak za velice výchovné - zvlášť v dnešní době, kdy dějepis ve škole končí II.WW a ve školství je stála nemalá část bývalých (i současných) komunistů. Jak jinak ukázat potomkovi, co jsou komouši zač - než aby to viděl na vlatsní oči? Jinak by ho klidně mohli v dospívání zblbnout...

Ovšem za nejhorší považuju vaše odsouzení těch, které natzýváte "sebrankou". Opravdu  myslíte "sebrankou" třeba lékaře, inženýry a jiné vzdělané lidi, kteří aby mohli vykonávat svou práci na takové úrovni, jakou chtěli, vlezli jen kvůli tomu do KSČ - a po r. 89 zas vypadli? Že by byli horší než ti, kteří těm komoušským nesmyslům věřili a byli ochotni pro ně vraždit a zavírat lidi? Já takové lidi neobhajuju, jsem z komunisty dost pronásledované rodiny a nikdy u nás nikdo na strany nevlezl - ale pořád si myslím, že hroší je ten, kdo komunismu uvěřil, aktivně ho podporoval a byl pro ty šílené myšlenky ochoten ničit životy svým spoluobčanům - než člověk, který vystudoval , byl fakt skvělý odborník - ale věděl, že bez rudé knížky by se k pořádné práci nedostal. A komunisty přitom nesnášel a ted to může jen svobodně říct.

3 6
možnosti
AK

Když někdo komunisty nesnášel, stal se členem KSČ a teď může svobodně říct, že je nesnášel a řekne to, tak toho mám obdivovat?

To snad myslíte jako žert, ne?

4 0
možnosti
AK

23 roky nekomunistických vlád nenaplňují skoro nikoho nadšením. Ale pozor! Nekritizovat! To si hned vysloužíte nálepku komouše, socky, důchodce (nebo jinou nadávku), který není dostatečně vděčný, že žije "ve svobodě".

Žít minulostí by zas nebylo tak špatné, kdyby to neznamenalo neochotu vnímat a řešit problémy současnosti.

To mne pobuřuje na tom věčném: "Bububu, pozor na komunisty!", protože se za tím skrývá tolerance k současným zlodějům a lhářům. Nebo je v pořádku, že současní politici by kradli i nohama (kdyby na nich neměli boty), hlavně že kradou v dresu pravicové strany?

Prostě hlídáme pořád tu nesprávnou stranu. Tak jako policie a armáda 20 let hlídaly západ, aby se 21.srpna 1968 probudily a zjistily, že to bylo na prd...

6 2
možnosti
AK

I pro mne je znepokojivé kolik voličů má KSČM.

Proč jich nemá tolik třeba KS USA?

Rozhodně odmítám názor, že jsou to všechno sklerotici, kteří si už nepamatují, nebo hlupáci, kteří nechápou. Tolik sklerotiků a hlupáků v našem národě nemůže být.

A také se mi nezdá, že by to byli mladí, kteří neměli správnou výuku dějepisu.

Takže ty důvody musí být jiné.

Ale jsou. Možná jsou někde v těch 23 letech vládnutí nekomunistických stran...

5 1
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3506x
Jsem spokojený restituent.
Když nerozumíte článkům nebo s nimi nesouhlasíte, určitě to není vaše vina a raději je ani nečtěte. Nevěřte všemu, já totiž strašně kecám.


Osobní blog
www.jansustek.cz

Seznam rubrik