Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

A37d12a43m 69R65y29c54h20l63ý

13. 1. 2014 22:27

Podle mě je církev něco jako zločinecka organizace. V minulosti, když jste něco provedl tak stačilo se vyzpovídat, zaplatit odpustky a člověk byl čistý jako by nic neudělal. Když si uvědomím kolik válek se vedlo ve jménu krista a kolik mrtvých to přineslo. Nyní ty války pokračují s muslimy, když k tomu propočtu ty zneužité děti, tak se ptám k čemu ta církev je? Co dobrého přinesla??

2 6
možnosti
Foto

Pane Rychlý, proč se vyjadřujete o církvi, o které víte jenom to, co do vás nalilo komunistické školství. Nevíte, co je a byl odpustek, a tvrdit, že církev nic dobrého nepřinesla, svědčí jenom o vaší neznalosti. Takže dobou noc.

4 0
možnosti
MS

"Na pobřeží Severního Irska byla temná, bouřlivá noc. To ale není pro náš případ důležité, protože se na pobřeží Severního Irska neodehrává."

V této úvodní větě jedné parodické povídky se zřejmě autor shlédl. Jeho problém, chtít být za místního Pepka Vyskoče. Kauza SNAP versus Duka se objevila před loňskou volbou papeže a je rozumně popsána např. v

http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropa/_zprava/obeti-pedofilie-kritizuji-12-clenu-konklave-vcetne-ceskeho-kardinala-duky--1184159

.

Pět minut nezaujatého hledání na netu by vyloučilo takovýto blábol sesmolit.

6 0
možnosti
TT
Foto

Nevím, jestli to v této diskuzi už nezaznělo, ale nebylo by záhodno, aby se katolická církev zbavila své zkostnatělosti také v otázkách celibátu svých kněží? I tohle bude mít souvislost s nevhodnými sexuálními praktikami kněží, o kterých je tento článek. V počátcích této církve prý existovali i ženatí kněží. Není to pokrytectví, když mnozí stejně mají svoje hospodyně a různé pomocnice? Necítím pokrytectví u mnichů, kteří žijí nadmíru asketicky, v souladu se svým přesvědčením, ale u katolických kněží se dá pochybovat. Možná mě zdejší věřící vyvedou z omylu.

0 2
možnosti
VS

Pokud jim zrovna Vy za to stojíte...

3 0
možnosti
Foto

Drahý MartineKavko,  podle dostupných historických pramenů, pokud se Římská inkvizice obdržela žalobu, že se někdo zabývá čarodějnictvím, tak  inkviziční tribunál nejprve povolal experta, aby zjistil, jestli se nedá tato skutečnost vysvětlit přirozeně. Když ten prohlásil, že např. krávy nedojí kvůli špatné stravě a tato věc nemá s magií nic společného, bylo řízení zastaveno. Pokud sdělil, že se to nedá vysvětlit přirozeně, povolal tribunál ještě dalšího experta, a když i on potvrdil přirozeně nevysvětlitelný charakter události, svolali inkvizitoři komisi expertů. Teprve když tato konstatovala mimo přirozenou podstatu celé věci, byla obviněná osoba předvolána. Obviněný z čarodějnictví nesměl být ani uvězněn, ani podroben útrpnému právu (mučení). Mohl být vyšetřován pouze na svobodě a bylo mu dovoleno vzít si advokáta. Nedokázal-li svoji nevinu, ale přitom nebyla náležitě prokázána ani jeho vina, inkvizitoři jej vyzvali k přísaze, že se žalovaného skutku nedopustil a řízení ukončili. Jestliže však byla vina prokázána, jestliže např. zde existovalo více na sobě nezávislých svědeckých výpovědí, že obžalovaný se zabývá pověrčivými rituály, nebo dokonce černou magií, tribunál ho vyzval, aby se těchto praktik pod přísahou definitivně zřekl. Když tak učinil, inkvizitoři mu uložili pokání ve formě modlitby, almužny nebo pouti, poslali jej domů a kauzu tím uzavřeli. Teprve když odmítl zříci se svých pověr, byl uvězněn podle míry provinění buď na několik měsíců, nebo i na několik roků. Nikoliv upálen. Tolik historie.

0 2
možnosti
Foto

Koukám, že buď záměrně lžete, nebo neříkáte celou pravdu.   Podle toho co jste uvedl, tak ti spálení a mučení byli vlastně opravdu čarodějové, nebo čarodějnice.

3 0
možnosti
LC

........vážení věřící , i nevěřící , bylo by záhodno , podívat se , mám dojem , že dneska v televizi na několíkádílný film  ,,Borgiové ,,  , který vám ukáže poměry v nejvyšších patrech církevní hierarchie a pak si můžete poopravit názor na církev svátou a jeji cíle , kterých chce doopravdy dosáhnout............:-P:-P

0 0
možnosti
Foto

Pane Chovanec, nesmíte všemu věřit a vykládat si to jako historickou pravdu , filmy se málo drží historických reáliích. Historici zabývající se rodem Borgiu došli k závěru, že to, co se tvrdí o této rodině patří do říše legend a mýtů a pověstí. Veškeré negativní dobové informace týkající se osoby papeže Alexandra VI. a jeho dětí Cesara Borgii a Lucrezie Borgie tak nemůžeme brát jako zcela objektivní, jelikož Borgiové měli vzhledem ke své obrovské moci také řadu protivníků, odpůrců a pomlouvačů.  Totiž mimo jiné Borgiové zbavili moci významné římské šlechtické rody (rod Colonnů, Savelliů, Gaetaniů a Orsiniů), které často ovlivňovaly politická rozhodnutí předchozích papežů.;-)

1 0
možnosti
VS

Pan Josef Nerušil (Odbor vnějších vztahů Arcibiskupství pražského) nevědomky udeřil hřebíček na hlavičku - řekl bych, že blog pana Šustka je sice částečně limitován autorovou neznalostí, ale hlavní roli hraje právě ten zlý úmysl.

1 2
možnosti
Foto

J13a58n 91R77ý67z98n16a51r

13. 1. 2014 15:51

Nejsmutnějším a jasně doloženým faktem je, že církev provinilce maximálně přeložila a vše tutlala. Nikdy je nepostavila mimo službu - bez mimořádného tlaku veřejnosti v posledních letech -  a nikdy jim nebránila ve styku s věřícími.

    Vezme-li v úvahu fakt, že pedofilie je perverze, tak se dá očekávat docela logicky, že dotyčný s tím není schopen sám přestat. 

    Tento naprosto prokázaný postoj církve je zrůdný a ostudný sám o sobě, bez ohledu na čísla.

7 2
možnosti
OK

Je pravdou, že církev často tutlala a ve výsledku se vše pochopitelně obrátilo proti ní.

Ale bohužel zastáváte široce přijímaný omyl. Pedofilie je samozřejmě deviace a jinak než chirurgickou či chemickou kastrací se jí zbavit nelze. Ovšem pedofilie není totéž co pedofilní sexuální chování. Člověk frustrovaný neukojenými a stále narůstajícími sexuálními potřebami je v určité fázi schopen "náhradního" ukojení, kam patří jak pedofilní jednání kněží, tak homosexuální chování vězňů.

1 0
možnosti
PC

P69e12t12r 13C81v61a14c71h

13. 1. 2014 15:06

Panečku, tady to zase jede.

Když se chci zasmát tak zajdu na diskuze na blog.iDNES.cz a mám jistotu, že se pobavím.

Neuvěřitelné komentáře k článku o pedofilii mezi kněžími.

To se ani nechce věřit, že takhle může někdo reagovat. 8-o8-o

0 1
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3506x
Jsem spokojený restituent.
Když nerozumíte článkům nebo s nimi nesouhlasíte, určitě to není vaše vina a raději je ani nečtěte. Nevěřte všemu, já totiž strašně kecám.


Osobní blog
www.jansustek.cz

Seznam rubrik