Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH
PV

Pěkný článek o tomhle KalouskověNečasověDukovu tunelu, jsem věřící a vím, že to budou jednou vracet. Protože, jak říkáte, co se ukradlo, musí se vrátit a boží spravedlnost je vyšší než těch falešných pohůnků, co si říkají jeho služebníci. Pěkně to řekla naše znojemská rodačka, dnes biskupka církve českobratrské, je to zlodějina a basta. Oporu v bibli to nemá žádnou.

1 0
možnosti
JT

uvědomujete si, že už apoštolové měli společnou pokladnu? Jen bych měl dotaz. Z čeho by měly církve platit hospice, nemocnice, školy, charitu a podobně? Nějaký návrh?

0 0
možnosti
JP

J65o82s95e81f 39P51o59t67r

2. 12. 2013 0:14

Protože si o sobě říkáme, že jsme racionální společnost, a v racionální společnosti je vše založeno na přesných číslech, tak jsem si dal práci a k příspěvku Otto Černý,  30.11. v 13.38 jsem spočítal všechny emociální příspěvky. Emociální proto, že toto téma je zpolitizované a neprojevuji se zde racionální argumenty ale jen a pouze emoce.

Zde jsou výsledky :

S restitucemi souhlasí  33 diskutérů, k nim je přiřazeno 200 kladných bodů a 43 záporných. Rozdíl je tedy 157 bodů pro restituce.

S restitucemi nesouhlasí 11 diskutérů, k nim je přiřazeno  35 kladných bodů a 58 záporných. Rozdíl je tedy 25 bodů pro restituce.

Celkový výsledek je tedy 1: 182 pro restituce.

Je zřejmé, že aspoň na iDnes se veřejné mínění překlopilo a souhlasí se spravedlivými restitucemi. Samozřejmě, je mi jasné, že veřejné mínění podstatné masy občanů, jejichž maximálním intelektuálním výkonem je onanovat  nad pornem na netu, je totálně zmanipulováno přes závist v neporospěch restitucí.

0 1
možnosti
PV

Á, pán je matematik! Ale v žádném případě logik. To ani omylem. Protože pak vyvstane otázka: co je spravedlivého na tom, že restituována bude rovněž církev, které nikdo nic nevzal? Kde je ta vaše přitroublá matematika?

0 0
možnosti
Foto

Rád bych se dověděl, jakým způsobem se církev k tak velkému majetku dopracovala.

Přeci mi nikdo nebude tvrdit, že s peněz které věřící po mši dají do pytlíčku ministrantovi, či z peněz, které jim občas nějaká poblázněná vdova odkázala.

Když se naši předkové složili na stavbu národního divadla, tak do dnes patří národu.

Když se lidé složili na stavbu kostela, tak nevidím důvod proč by měl patřit faráři. !

3 1
možnosti
Foto

Já bych se opravdu rád dozvěděl jak k majetku přišli, pokud to někdo z vás ví budu Vám vděčný za informaci. Vyfasuji mínus bez odpovědi. To není fér.:-/

2 0
možnosti
JK

tento článek byl, pak nebyl, a teď zase "je"; cesty na webu IDnes jsou někdy věru nevyzpytatelné :-P

0 0
možnosti
FZ

Ježíšek by měl nakopat vám,pane Šustek,Čumpelíkovi a Cvalínovi.To by byl krásnej vánoční dárek.

6 2
možnosti
FZ

ještě jsem zapoměl na Řezníka...

6 1
možnosti
PH

P55a13v27e85l 64H80e17k

1. 12. 2013 0:15

Bych blil, velebnosti. Sám restituent a jinejm upírá právo na spravedlnost.

5 2
možnosti
PS

P77e27t49r 96S50k74á78l91a

1. 12. 2013 13:14

Ale prosím Vás. Autor o sobě píše pravdu jen v tom, že  "strašně kecá".

2 2
možnosti
VS

"Chudá církev pro chudé" má být  podle autora  v ČR ... jedno zda chudí duchem či podle majetku. Bavoři a Rakušané budou ovšem na rozdíl od českých ateistů dále poctivě pracovat a  mohou si dovolit být bohatí katolíci ( a protestanti). Hlavně, že my na východě víme všechno nejlépe.

4 1
možnosti
MP

Ach ta česká závist!

6 3
možnosti
MK

Můj ty Tondo Paduánský, vidíš to? ;-D

3 2
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3506x
Jsem spokojený restituent.
Když nerozumíte článkům nebo s nimi nesouhlasíte, určitě to není vaše vina a raději je ani nečtěte. Nevěřte všemu, já totiž strašně kecám.


Osobní blog
www.jansustek.cz

Seznam rubrik