Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Občas si zkusím pustit nějaký film na kanálu věnovaném evropské tvorbě. Ty filmy jsou tak strašně umělecké, že se na to nedá koukat.

0 0
možnosti
PL

P66e25t76r 76L94o48r77e84n90c

31. 12. 2021 20:53

S tím slovem (americká) TOTALITA bych byl opatrnější. Totalita vylučuje jakoukoliv alternativu. Ale že Yankeeové nás v mnohém kulturním válcují, je neoddiskutovatelné.

K Vašemu zmíněnému pohledu k sousedům: Byl jsem překvapen, co servírovala německá rádia k Vánocům: ani ťuk Heilige Nacht nebo Kommet Ihr Hirten (česky: Slyšte, slyšte pastuškové) a tak, ale celý prosinec 100% Santa Claus (do města, z města...), Červenočumákový Rudolph s mlhovkou vepředu :-), občas Holy Night ;-).

Ještě to není vynucená totalita, mezi lidma zatím ještě žije i Ježíšek, Christkindl, popř. na severu Weihnachtsmann. EU

0 0
možnosti
JS

J17a40n 96S97n10o79p18e59k

8. 1. 2022 13:00

Ano, výraz dominance je asi v tomto případě vhodnější. V zásadě je tím míněn ohromný vliv, který má americká kultura na Evropu.

0 0
možnosti
AK

Ceske vyrovnani s minulosti by pomalu znamenalo obcanskou valku. Tolik lzi, manipulaci, vymyslu, sovinismu... se vidi malokde.

1 0
možnosti
JL

Mne už filmy a seriály moc nebaví (je to jednobrdismus), ale hodně čtu, takže v poslední době mimo Kanaďana Kerouaka, Američana Vonneguta, Rusa Dostojevského, Japonce Murakamiho, čtu Dumase, chystám se na Brita Moojiho atd atd. Americké filmy šly hodně dolů. Kde jsou doby například "Maratonce" ?...Dnes je to byznys, umění nebo sociální kritika už nikoho moc nezajímá. Produkce: bude tam zisk? Ne? Netočíme.

0 0
možnosti
Foto

A co Plevův Malý Bobeš? Nadchl? ;-D

Co se týče amerických filmů a seriálů, tak musíte umět hledat. A zkuste porovnat s českou produkcí. Ajajaj!

1 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 13,37
  • Průměrná čtenost 428x
Nepovažuji se za nijak zvláštního či mimořádného jedince. Má neobyčejnost spočívá snad jen v mé obyčejnosti.

 

Kontakt: jansnopek@hotmail.com

Seznam rubrik