Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já zpravidla také. Ale pan Hrouda avizoval nějaký hlubší význam té hry, tedy čekám...

0 0
možnosti
JD

J41i45r96i 90D14v50o84r88a41k

14. 11. 2021 11:50

Klidne si me minusujte, ale pro me byla tahle pseudopolitika tim nejzoufalejsim, co mohlo Cechy potkat. To, jak se cela Republika rozsmelila, na tom ma hlavne podil nejvic on s Klausem Rv

0 1
možnosti
PB

P75e45t89r 38B21u80r35i91a88n

14. 11. 2021 12:44

Vycházíte z několika stokrát vyvrácených nesmyslů:

-za komunistů jsme byli moderní a výkonná země, soběstačná a bez dluhů

-fabriky byly moderní, konkurenceschopné a něco na světových trzích znamenaly

-hospodářství bylo rozjeté, vybudované hodnoty kam se podíváš

-Havel měl pozoruhodné pravomoci škrtnutím pera ovlivňovat důležité zákony

3 0
možnosti
Foto

Ze tří výrazných zakázaných dramatiků normalizační éry (Topol, Havel, Fischerová) lépe rozumím Josefu Topolovi, jehož Konec masopustu je jedna z našich nejlepších her, a Daniele Fischerové, její Hodina mezi psem a vlkem, dramatický životopis Villona, je úžasná. Upřímně přiznávám, že jsem nikdy nenašla bližší cestu k Havlovým hrám. Pokud bych musela volit, vybrala bych asi Asanaci. Pěkný den.

0 0
možnosti
Foto

PS: Abych se vyhnula osočování - četla či viděla jsem většinu H. her. Ale já tu hru literátů 20. století, počínající rozvolněním příběhu a končící destrukcí jazyka, hraji dost nerada. Proto jsem připomněla Fischerovou a Topola. Fischerová byla Havlova a Halíkova dobrá kamarádka, jistě by si i ona zasloužila pás blogů. Pěkný den.

0 0
možnosti
Foto

R^Chvíli jsem váhal nad tím, jestli komentář napsat a co doplnit k diskusi. Jako by vše podstatné už bylo tisíckrát řečeno i napsáno. A možná i bylo. Jenže stejně tak byly nesčetněkrát napsány i řečeny nejapné nesmysly, které, ač mnohokrát vyvráceny, se zas a znovu vracejí, jako by jejich nositelé nebyli ani lidské bytosti. Jako naprogramované viry, které se stále probouzení k aktivitě. Zasmrdí a zas upadnou do stavu jakoby pomalého metabolismu. Tím nechci říci, že mne k napsání komentáře přiměla slova v diskusi, jen částečně inspirovala a poskytla příklad. Mám zde na mysli slova, jejichž autorem je údajně lidská a gramotná bytost. Přímo fenomén na blogu iDnes. Zatímco jsem nikdy nezapochyboval o tom, že Václav Klaus a Miloš Zeman jsou skutečné, jakkoli v některých projevech poněkud nadpřirozené, lidské bytosti, u entity Miroslav Macek .... Malware?

K divadelním hrám Václava Havla jen stručně: Nebyly napsány malware.

Když Václav Havel, řekl, že tato země nevzkvétá, sklidil takové reakce, jako by stával opět disidentem. Trnem v oku moci (její části). Je jím dodnes. Na rozdíl od V. Klause a M. Zemana, nebyl odborník na ekonomiku a velmi dobře si byl vědom toho, že se pod pojmem pragmatismus často ukrývají nepěkní kostlivci.

Kdyby nebylo šikovných demagogů, kteří se vynasnažili překroutit kde co, myslím, že by se dnes nikdo jízlivě nevysmíval ani shovívavě neusmíval výrazu "nepolitická politika".

Nebyl to odborník na pragmatickou a chladnokrevnou technologii moci.

A byl to nejen umělec, ale i intelektuál a filosof, na jehož étos, který do politiky přinášel, už dávno sedá prach.

7 0
možnosti
Foto

Pardon, pro malware, jako by se stával

0 0
možnosti
Foto

Díla Václava Havla byla prostředkem, jak mu vyplatit apanáž v době, kdy byl v opozici, podporované ze zahraničí. Hledat v nich něco jiného než základ pro ekonomické zajištění rezidenta je bláchové, umělecká hodnota je poměrně nízká až nevalná Rv

1 6
možnosti
PB

P62e60t59r 36B72u94r32i17a47n

14. 11. 2021 1:44

Tak samozřejmě, že Anna proletářka, nebo Rudí řádí nad Kladnem, to není. Havlova tvorba je opravdu určena pro trochu inteligentnější příjemce.

5 0
možnosti
JZ

J55a49n 74Z65i38e28g46l36e84r

13. 11. 2021 19:59

Zasloužená karma :-)R^

4 0
možnosti
VB

Já mám nejradši Zahradní slavnost. Dnes v ní žijeme: duchovní vyprázdněnost, jazyk ptydepe. StBáci, novodobí svazáci a mafiánské skupiny prorostlé do státní správy vystrčili hlavy právě proto, že odešel V. Havel, který by si všiml, že u nás dnes není vše v pořádku: zvláště během letošního roku pod záminkou "řešení" covid-19 se valem propadají ústavní práva a svobody občanů, veřejnoprávní média nyní slouží jako inzertní instituce mocných, na investigativní žurnalistiku rezignovala. Soudy začínají v některých oblastech klopýtat. Začíná se stále více projevovat cenzura svobodného vyjadřování názorů. Těm, kteří posilují svůj vliv na směřování ČR, zřejmě stačí jezdit na Západ užívat si, pak se taky pokoušejí doničit práva zaměstnanců, udělat si z nich otroky pod záminkou "bezinfekčnosti". Bude to hodně smutné výročí. Nejen V. Havel, ale i TGM by se zlobil, co vše si Češi nechají líbit.

1 0
možnosti
JV

J40i67r10i 26V64r41a64b93e47c

13. 11. 2021 19:24

Ano, to byl i světem uznávaný prezident. R^ Teď je zde Placebo.:-(

8 0
možnosti
Foto

A jak víme, placebo nevyvolá nikdy očekávaný efekt u všech příjemců:-)

0 0
možnosti
MD

Hezky napsáno, díky. Havlovy hry mám rád a Odcházení (film) jsem viděl snad desetkrát. Ty herecké výkony, jakkoli jsou trochu "divadelní", jsou nezapomenutelné... bude tady řezník, redakce Fuje a tři restaurace, včetně indonéské, řezník...;-D

4 0
možnosti