Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Petr-liska

1. 3. 2012 16:13
omyl

Vážený studente ekonomie,

předpokládal jsem,že se poučíte a vyvarujete ekonomického přešlapu a

demagogie těžkýho kalibru,kterou na vaši škole předvedl VK a vy jste mu

za urážku do parazitů ještě zatleskali.

0 0
možnosti
P

Petr-liska

1. 3. 2012 16:15
Re: omyl

I kdyby bylo zavedeno školné v maximální navrhované míře,tedy 10

tisíc/semestr, musel by stát studenta VŠ stejně dotovat z pokladny(t-od

paní pokladní,údržbáře,atd),neboť studium 1 VŠ studenta vyjde řádově na

desetitisíce za rok. Takže tak i tak na "nás" bude paní pokladní

doplácet. Ostatní důvody pro školné beru za rozumné,tento nahraďtě reálným,podloženým a nedemagogickým.děkuji

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

1. 3. 2012 12:41
5 000 Kč?

"Jedno dítě studující v cizím městě přijde své rodiče (při velmi skromném živobytí) na minimálně 5000,- Kč za měsíc." - Ano, při VELMI skromném žití, protože třeba v Brně se nájem bytu 2+1 pohybuje třeba i kolem 3000 Kč na osobu. Reálnější je tedy spíše číslo 6000 Kč měsíčně a výše, a to student/ka nesmí kouřit, pít alkohol, kupovat si drahé oblečení, pokud to není nezbytně nutné, chodit do kina či divadla asi jednou za semestr a propočítat si, jestli se vyplatí víc šalinkarta, nebo jednorázové jízdenky. ;-)

0 0
možnosti
H

habit-.!..

1. 3. 2012 16:39
Re: 5 000 Kč?

... byt 2+1 považujete za velmi skromné žití? ...když se o to podělí 4, je to skoro zadarmo - když si vzpomenu, v čem jsme museli bydlet my...:-/

0 0
možnosti
V

vmt

1. 3. 2012 6:50
Myslíte, že toto jsou schopni pochopit

ti, co včera řvali v ulicích? Obávám se, že až sem jejich inteligence nesahá. Jinak dík za skvělý článek.

0 0
možnosti
ZK

SID09

1. 3. 2012 7:07
Re: Myslíte, že toto jsou schopni pochopit

Naprosto souhlasím s vaším názor. Autor to popsal dobře. Když jsem slyšel krátké rozhovory s protestujícími studenty, je jasné, že jejich inteligence je zárukou dalšího úpadku kvality absolventů VŠ. !!!!;-(!!

0 0
možnosti
MB

MacX

1. 3. 2012 6:46
Vidím to jinak

1) Pokud jste aspoň jedním uchem poslouchal námitky vůči Radám a jejich podobě, tak musíte vědět, že jde o obavu, aby se z těchto rad nestal nástroj ekonomického vycucávání školství, podobně jako tomu je v řadě jiných státních institucí, typu Lesy ČR, Pozemkový fond, atd. Model je vždy stejný, dosadí se do čela politicky krytá figurka, ta si tam natahá protekční osoby a své kamarády jako poradce a společně dělají kšefty, všelijaké nevýhodné smlouvy, ze kterých jim jdou peníze, atd. Doufám, že se aspoň občas díváte okolo sebe, je to zcela běžná praxe.

2) Problém půjček na školu je mnohostranný. Například hrozí úplně stejným efektem, jako byly v USA hypotéky. Jde o státem garantované úvěry, banky tedy půjčují i lidem u nichž není jistota splacení. Ti třeba nedostudují, nebo nikdy potřebného přijmu nedosáhnou, popřípadě se se zaměstnavatelem dohodnou o části přijmu na ruku. Čili, velká část těch půjček nebude splacena. To se v USA reálně děje.

0 0
možnosti
MB

MacX

1. 3. 2012 6:52
Vidím to jinak 2

A co se týče toho, že si lidé budou pečlivě volit, kam jdou studovat, tak to jim může být taky houby platné. Jednak platí, co píšu výše, a pak, není žádná solidní jistota, že obor, který si dnes vyberete, bude za 5-6 roků poptáván na trhu práce. Já pamatuju doby, kdy byl veliký hlad vš ekonomech, kteří uměli nějaký ten jazyk nebo po právnících. Dnes je jich příliš moc. To se může stát kterékoliv oborové skupině, a ani ti technici to nemají na trhu tak skvělé, jak se někdy tvrdí, nehledě na to, že každý technik být nemůže. Zvláště pokud patří do něžnější poloviny lidstva.

0 0
možnosti
KK

monarxa

1. 3. 2012 1:29
Studujte studente

a neplette se do veci verejnych.....studujete za penize danovych poplatniku a delate stejnou praci jako ti demonstrujici, akorat na opacne strane...a za penize danovych poplatniku. Proc jste nesel na ulici, do protidemonstrace??? Na to ale asi nemate.Rv

1 0
možnosti
W

wiki5.5

1. 3. 2012 5:27
Re: Studujte studente

to by jako sam nekde stal na druhe strane ulice, nebo co? 8-o

0 0
možnosti
S

sorki

1. 3. 2012 1:18
musím

vám složit poklonu za vyargumentovaný obsah a zároveň obdiv za odvahu. Tohle vám moc sympatii mezi radikály-vrstevníky nezíská. I když vím, že jich není mnoho, ale vždycky jsou slyšet nejvíce ti, co nejvíce řvou a nadávají..Díky.R^

4 0
možnosti
UC

emersonskej

1. 3. 2012 1:28
Re: musím

Souhlas - o to víc uvážíme-li, že autor sám je studen VŠ !!!

1 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 681x
Podnikatel a autor webu o podnikání a marketingu: www.KRAWIN.cz

Napište mi na: chlev@krawin.cz

 

Seznam rubrik