Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J51a91r21a 49R77a97n22k

9. 6. 2016 0:17

Je mi lito, ale za posledni tri vety zadna karma, spis pomyslne minus.:-/

0 0
možnosti

To je stejně divná otázka jako jestli za prvobytně pospolné společnosti bylo líp.

Socialismus sovětského typu skončil, šel od válu a nikdy se už nevrátí.

I kdyby si 100% občanů myslelo, že tehdy bylo líp a chtělo ho vrátit, tak vrátit se nedá.

Stejně jako prvobytně pospolná, tak proč uvažovat jestli se neměli lidé před 20 000 lety líp, když neměli radioaktivní odpad, měli skvělou čistotu vzduchu a vod, neměli elektronická hlášení finančnímu úřadu atd. ?

1 0
možnosti

Přečtěte si ještě jednou: Ve svobodné společnosti jsou úspěšní, méně úspěšní a neúspěšní - poražení. Ti poražení tvrdí, že bylo líp. A mají (svojí) pravdu.

1 0
možnosti

"Peníze jsou v kovu ražená svoboda" Z toho citátu vyplývá, že kdo má ze své práce pouze na obživu, není svobodný.

2 0
možnosti
Foto

Takže ty papírky vydávané FED a ČNB, jsou co?

0 0
možnosti
Foto

Zrovna dneska jsme s kolegyní řešily děti. Její dcera právě dostudovala semestr ve Francii a přijela na prázdniny. Dneska si "skočila" za kýmsi do Bratislavy, o víkendu se chystá do Krakowa, protože je to kousek. No a stáže hledá v Německu.

Už kvůli téhle svobodě, která sice občas děti odvede daleko, ale nechává jim možnost toto si zvolit, už kvůli tomu, že se můžeme snažit být dobří, lepší a úspěšní, jsem hluboce přesvědčena, že líp rozhodně nebylo.

15 0
možnosti

jenze tuhle svobodu nedoceni strejdove, kterym tohle je ukradeny.... zajima je jen cena piva a nejdal byli v samosce pro lahvace...

na nejakou moznost cestovani a studia se muzou vykaslat :-) jich se to netyka, tak proc by to podporovali... a co je jim do toho, ze tim budou kazit zivoty jinym... proste zadratovat, izolovat se a bude fajn... pivo bude

7 0
možnosti

Nebylo líp, dobře si to pamatuju. Ale ani dneska to není pro každého ráj. Ale ráj na Zemi nikdy nebyl a nebude.

11 0
možnosti

Mám jednoduchou otázku.Přemýšlel jste někdy o tom, že byste se sám sobě zpronevěřil?

Totiž v socialismu, jste byl pod takovým tlakem permanentně.

4 0
možnosti
Foto

Ale dnes taky, a v daleko větší míře. Pouze je to rafinovanější a skrytější.

1 3
možnosti

Ti kteri obetuji svobodu za bezpeci si nezaslouzi obe.

Benjamin Franklin

9 0
možnosti

Samozřejmě se teď žije líp, taky i díky technickému pokroku. Jako pamětník mohu říct, že vlastně i v průběhu socialismu se žilo postupně líp a líp, takže lidi byli v osmdesátých letech celkem spokojeni, protože si pamatovali nedostatky let padesátých a šedesátých, o těch předcházejících nemluvě.

Bohužel, byla tady slabá ekonomická výkonnost systému a lidi viděli, jak se za hranicemi (např. v Rakousku) vyhrabali s poválečného nedostatku a vzmáhají se. Taky byla docela deprimující ta kádrová politika, na mnoha místech seděli neschopní lidé. Když se změnil režim, tak jsem si myslela, že mnoho z té byrokracie ubude, taky nastupovala výpočetní technika, ale ani ve snu by mne nenapadlo, že té úřednické mašinérie naopak přibude.

Pro autora bych spíš doporučovala úvahu, jak se společnost vyrovná se skutečností, že to neustálé, byť velmi mírné, zlepšování života postupně ustane a naopak to půjde dolů, protože všechno tomuto sestupu nasvědčuje. Prostě to ekonomika neutáhne a neustále zadlužování přinese trpké plody.

5 1
možnosti

Velmi by mne zajímalo jakou námitku by proti vašemu příspěvku vznesl pan Vališ.

0 0
možnosti

...podle fotky píšete o něčem...o čem nemůžete mít ani potuchy....možná by bylo lepší si najít téma z doby...kterou pamatujete....a nemotat do toho zkreslené obrázky z minulosti....:-(

13 1
možnosti

M87i34l76a62n 85K87e61s40l

7. 6. 2016 22:04

Lze říci,že se snad máme materielně lépe.To není však vše,co člověk ke spokojenosti potřebuje.Člověk ke klidnému a spokojenému životu potřebuje i jakýsi pocit jistoty.Člověk v době nesvobody věděl,že když nebude zrovna usilovat o svržení režimu nevyhodí jej z bytu ani z práce a na živobytí si vždy vydělá.Byl přesvědčený,že válka nebude i když politici budou na sebe prskat přes čáru ,nakonec se vždy dohodnou.S arabskými papaláši jsme byli kamoši a ti si doma pořádek uhlídali a k nám muslimové nelezli.Již od středy pracující přemýšleli,co budou dělat o víkendu nebo zda vyhraje Sparta či Slávie.Co nyní?Jediná jistota máme: " zítra bude hůře než včera."

6 10
možnosti

no vidím že Vám stačilo ke spokojenosti hodně málo. Stačilo asi jen že jste mohl od středy přemýšlet jak se proflákat k víkendu... smutné

12 2
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 682x
Podnikatel a autor webu o podnikání a marketingu: www.KRAWIN.cz

Napište mi na: chlev@krawin.cz

 

Seznam rubrik