Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Jistou měrou lze souhlasit. Ovšem podnikatel ve své firmě to má, jednodušší a těžko ho lze srovnávat s manažerem, který vede stát, a to především o výběr podřízených i těch o které se rozhodně stát stará, jako o potřebné. Jen pomocí dotačních fondů do svých aktiv lze do vedení státu povolat šikulu, jímž je dnešní podnikatel pan ministr financí Babiš.

0 0
možnosti
ML

;-D;-D

Proč asi šel Babiš do politiky? Žeby touha více zbohatnout? ;-D;-D

A za druhé: Ti kvalitnější nemají žaludek na intriky jaké se v politice užívají

Prostě celá tahle úvaha je naprosto zcestná! :-/

0 0
možnosti
AK

1) Řízení firmy a řízení státu není totéž. Dosáhnout maximalizace zisku a nezaplatit z něj žádné daně je cílem všech manažerů velkých firem. Žádná demokracie ve firmě neplatí, jsou zde jen vztahy nadřízenosti a podřízenosti.

2) Jestli má někdo příjem dostatečný nebo nedostatečný je věc jeho individuálního posouzení. Pro jednoho je 150 tisíc málo a málo je i 10-násobek, pro jiného je to dost. To prostě nelze stanovit nějakým konkrétním číslem - kolik má politik mít.

0 0
možnosti
VH

Ad 1)  C í l e   řízení firmy a státu jistě nejsou stejné. Schopnost řídit, vést, mít vizi je v obou případech potřebá a totožná.

Ad 2)   Obávám se, že jste nepochopil:  Skutečný šéf (dnes manager) je prostě přeplácen, jako každé nedostatkové zboží. Má příjem až půl miliónu. A autor si klade otázku, jaká motivace by ho přiměla k tomu, brát třetinu za obdobnou práci. Toť vše.

0 0
možnosti
MK

Politik by měl být zejm. morální člověk – altruista, pro nějž je služba lidu (veřejná funkce) ctí a peníze v tom nehrajou velkou roli (samozřejmě, každý musí z nečeho žít).

Jakou mám jistotu, že se člověk, který šel do funkce zejm. kvůli penězům, nenechá lehce zkorumpovat? (protože tam se jedná klidně o částky v řádech stamilionů...)

0 0
možnosti
VH

Teoreticky máte pravdu (no spíš krásnou ideu). Můžete ukázat příklady dlouhodobé aktivity takových lidí v politice?

0 0
možnosti
JH

J13a88n 39H52a78n48á66k

3. 5. 2014 20:51

Je to dobrá úvaha, ale nemyslím si, že plat je klíčový pro kvalitní politiky.

Do politiky by jednoduše měli jít vyzrálé osoby, které už mají své zajištěné, nepotřebují si nakrást, protože ty svody k rychlým prachům tam budou vždy a i sebekvalitnější osoba může při menší potřebě podlehnout (ostatně se domnívám, že pár lidí, co to mysleli vážně jako službu občanům, tam bylo, leč podlehli) a platy nikdy nedorostou na úroveň privátního senior managementu. Je to služba státu, nikoliv kariéra k obohacení a tak by to mělo zůstat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 682x
Podnikatel a autor webu o podnikání a marketingu: www.KRAWIN.cz

Napište mi na: chlev@krawin.cz

 

Seznam rubrik