Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Výborné odpovědi R^

1 0
možnosti
Foto

Určitě by se těch bodů dalo vymyslet i více. Jsem pro zákaz už jen proto, že mi je líto těch chudáků číšníků, číšnic, barmanů apod., kteří jsou častěji nemocní z důvodu práce v zakouřeném prostoru - Měl by je odškodnit provozovatel restaurace, protože pro své zaměstnance nezabezpečil zdraví neškodné prostředí? Vždyť jsou to všechno nemoci z povolání...

Jeden bod PRO bych dal: nemusíte po každé návštěvě restaurace prát třeba i poměrně čisté oblečení - v zimě třeba bundy, kabáty, apod..

Provozovatelé restaurací by si měli uvědomit, že jejich zákaz kouření je v podstatě jako např. pro výrobce zdravotnických prostředků zákaz prodeje svých výrobků bez příslušné registrace. Ve všech odvětvích jsou nějaké omezující zákony - třeba že uhelná elektrárna nesmí vypouštět do ovzduší škodlivé látky a musí mít filtr. Je to holt tak, že každé odvětví má své překážky a problémy. Zkuste místo provozování restaurace dělat třeba ty zmíněné zdravotnické prostředky - budete se hodně divit, co všechno musíte splnit, než se vám vůbec podaří daný produkt na trh legálně uvést... Takže prosím argument o tom, že stát kecá do toho, co podnikatel smí nebo nesmí je laciné, neboť vše to začíná u živnostenského úřadu, který dává oprávnění k podnikání, pokud splníte požadavky - např. když chcete projektovat, musíte mít příslušnou autorizaci, a současně ale můžete dělat jen to, pro co máte autorizaci, nikoliv vše - pokud se vám to nelíbí, tak jděte dělat jinou profesi. Nově tedy všechny restaurace budou nekuřácké a pokud se vám to nelíbí, tak jděte dělat jinou profesi, rozhodně to máte jednodušší, než ti zaměstnanci, kteří nic jiného neumí a pro jinou profesi nemají kvalifikaci.

0 2
možnosti
Foto

Můžete uvést nějakou statistiku, z které vyplývá že čísníci jsou nějak výrazně častěji nemocní než ostatní obyvatelstvo?

Moje máma pracovala v hospodách skoro celý život, v hospodách, které se řadí do věčně zakouřených pajzlů a lékaře znala jen v dobách kdy nás porodila a pak těsně před tím než zemřela. Dožila se úctyhodného věku vzhledem k tomu, že se nikdy neomezovala v kouření, pití alkoholu a nezdravém jídle.

3 0
možnosti
ZJ

Ekonom, národohospodář, který tvrdí, že majitel sice může něco vybudovat, ale co to doopravdy bude už kecat nesmí.

Chraň nás prozřetelnost před takovými budoucími národohospodáři.

3 0
možnosti
JA

So this is how liberty dies....with thunderous applause.

3 0
možnosti
MH

Bezva článek. Že bysme třeba zrušili dopravní předpisy ... Já bych třeba chtěl jezdit na červenou. Kdo mi na silnici překáží, tak ať jde pěšky ... Ostatně, když jdu do restaurace, taky po nikom neleju pivo, aby pak smrděl. Tak nevím proč mám smrdět něčím kouřem ...

0 4
možnosti
Foto

A vám snad majitel hospody dovolil abyste na někoho lil pivo? Kuřákům dovolil, že mohou kouřit.

6 0
možnosti
Foto

Výborné opatření, které zvyšuje svobodu nekuřáků.

0 0
možnosti
MP

omyl, toto opatření svobodu pouze snižuje, svoboda nekuřáků zůstala nedotčena, postižena byla pouze svoboda kuřáků a majitelů restaurací

6 0
možnosti
VS

No a já jsem zase viděl oznámení na dveřích restaurace, v níž existovala   ( jako tady v jedné z mála ) oddělená kuřácká část. Plakát na dveřích říkal, že toto  oddělení zavírají - jsou ve španělské restauraci lepší místa, kde hostům do jídla nikdo nehulí.

Takže báchorky o krachujících hospodách jsou jenom báchorky. Zákaz od roku 2007 !  Venku se kouří zvesela na zahrádce.

0 0
možnosti
Foto

R^

Snad jen poznámka k sedmému bodu: pojem veřejný prostor pro mne neznamená totéž jako prostor veřejnosti přístupný. Kupříkladu souhlasím s tím, že na veřejném prostoru by se močit nemělo, zatímco močení na veřejných záchodcích nepokládám za zákazuhodné.

;o)

3 0
možnosti
MV

Kuřáci již nikoho nezajímaj. Je to hotové.

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 682x
Podnikatel a autor webu o podnikání a marketingu: www.KRAWIN.cz

Napište mi na: chlev@krawin.cz

 

Seznam rubrik