Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Tatínek mně, jako dítku, vyprávěl o Old Šetrhendovi a o Tarzanovi. Pro mé syny to upravil, zmodernizoval. Malá ukázka:

"Tarzanův ochočený lev měl u statku zateplenou boudu. Jedou v noci přišli zloději. Lev počkal, až přišli blíž pak vyskočil a zařval. Zloději utíkali, co jim nohy stačily. Ráno Tarzan viděl, že je pole pohnojené, vzal pluh a hned to zaoral."

Pohádka je pohádka.

4 0
možnosti
Foto

Ten ochočený lev jedl zeleninu nebo se pásl na zahradě?

0 0
možnosti
Foto

Takto pokazit nádhernou pohádku s moc pěkným koncem. RvRvRv ;-)

Pohádka je pohádka. Román je román. Obecně, literatura je literatura.

Podstatné asi je, že život není literatura. Nerad generalizuji, ale někde jsem četl, že příběhy v literatuře nebo ve filmu nikdy nesmí skončit tak, jak by mohly skončit v reálném životě. Proto otevřený konec je často nejlepší řešení.

Nevím jestli je to pravda. Vždyť přece existují též biografie a autobiografie. Avšak například holywoodské historické filmy jsou často málo historické a více fantazie s historickým námětem.

Někde jsem četl pěkný rozbor na téma, jak dopadl Pygmalion / My Fair Lady, bylo tam také několik verzí. Eliza si vzala Freddyho nebo plukovníka Pickeringa. Určitě ne Higginse.

0 0
možnosti
Foto

Zamyslel jsem se a ještě se do diskuse vracím. :-)

- Vzpomněl jsem si, že prakticky chytrá Eliza si v tom rozboru nevzala naivního, chudého Freddyho ale profesora Pickeringa. O Freddyho by se velmi musela starat.

- V té Vaší verzi pohádky je velká chyba. Odpustit zlé královně byla nesmírná chyba. Opouštět se dle mne má pouze, když dotyčný se omluví, činu upřímně lituje, škodu pokud možno nahradí a (vynasnaží se, že) už se tak chovat nebude. Pokud to dotyčný neudělá, tak je dobré se tím nadále netrápit, odpustit mu, ale už se s ním pokud možno nestýkat. Určitě ne zlé královně opravovat její hrad.

0 0
možnosti
Foto

Teda Jane, děláš mi v tom chaos. Právě nastává doba, kdy začnu číst vnukům pohádky a jsem zmatená:-(;-Dmusím sáhnout do vlastních zásob;-)

0 0
možnosti
Foto

J98a17n 64Š21i55k

12. 1. 2020 11:53

Jitko, hlavně se prosím nenech mnou zmást ;-D Přeji Ti hezkou neděli a děkuji za přečtení

1 0
možnosti
Foto

J11a68n 84Š10i55k

12. 1. 2020 11:50

Děkuji za přečtení paní Ivano a přeji hezkou neděli :-)

0 0
možnosti
Foto

Teda... ;-D;-) jaksi jste mě zaskočil. Ale.. dobrý. Zápletky (všechny) byly velice zajímavé. Z nich by se dalo udělat příběhů ;-D

Jane, R^ bylo to fakt dobrý!

jo a ... chichi, dnes jsem v diskuzi první! ;-D;-)

0 0
možnosti
Foto

J96a41n 81Š47i66k

12. 1. 2020 11:50

U mě jste vždycky první ;-) Díky za přečtení a hezkou neděli

1 0
možnosti