Za každým velkým mužem stojí žena, za Milošem Zemanem stojí Šlouf

President Zeman nám od konce presidentské volby tvrdí, jak se odstřihl od svého přítele a politického rádce či chcete-li poradce Miroslava Šloufa. Prý mu lhal, a to se nedělá. K té slovní přetahované, která se nám během presidentské volby rozjela o tom, zda Šlouf pomáhá Zemanovi s kampaní se raději vracet nebudu.    

Toho nepomáhá, pomáhá nám, ale jen trošičku, měl velký vliv na kampaň atd bylo myslím víc než dost. Ani se mi nechce zkoumat zda muž, který byl před pár dny zachycen fotografem na návštěvě zámku v Lánech je Miroslav Šlouf či to není on. Z hradu přišla odpověď že není, že se na vztahu presidenta a jeho bývalého poradce z dob kdy byl Zeman premiérem, nic nezměnilo. Budiš, dejme tomu řeknu si. Proč ne.

Ale co si mám myslet já, nebo jakýkoli jiný volič po přečtení zprávy, že Miroslav Šlouf bude kandidovat za stranu, která má v názvu jméno presidenta, stranu kterou nám president vehementně vychvaluje a doporučuje? A navíc má byt lídrem kandidátky v Praze! Chce nám snad president tvrdit, že nevěděl o možné kandidatuře Miroslava Šloufa za "jeho" stranu? Nedovedu si představit, že by vedení SPOZ navrhlo a následně zvolilo Šloufa za lídra pražské kandidátky bez souhlasu své "modly".

Neobávám se, že si president Zeman bude z nastalé situace dělat těžkou hlavu. Jistě nás obšťastní nějakým vtipným a moudrým bonmotem, následně zpucuje novináře za to jak dělají svou práci a nám voličům připomene, že nemáme věřit všemu co se píše v novinách.

Jedna z věcí, v které náš president opravdu vyniká, je s úsměvem na tváři a v povýšenecké tónině v hlasu sdělovat lež a když je přistižen a usvědčen ze lži, stále s tím samým úsměvem a pěkně z patra dotyčného jedince, který na jeho lež upozornil zesměšnit a pošpinit. Toho jsme byli všichni svědkem během živých debat v televizi při presidentské kampani, kde nám kandidát Zeman tvrdil, jak na domnělém zámku patřící Schwarzenberkově ženě stále visí obrazy nacistických pohlavárů, jak nám Karel vystěhovával nebohé ženy, jak mu Jiřina Bohdalová brečí na telefonu kvůli vyhrožování anonymu za její podporu jeho kandidatury. A bylo toho více. I když bylo okamžitě prokázáno že lhal, nehnul ani brvou, natož aby se omluvil.

Jak se říká vrána k vráně sedá, tak Zeman k Šloufovi sedá.

Autor: Jan Sarka | čtvrtek 12.9.2013 11:36 | karma článku: 33,67 | přečteno: 1245x