Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Plně souhlasím. Mám sousedy naproti v ulici-jednosměrce. Musí parkovat před mým domem. To bych chápala i to, že potřebovali svůj dům zrekonstruovat a prášit odpad do před mými okny přistaveného kontejnéru a já nemohla ve vedru ani otevřít okna. Ale to, že jejich auta se neustále množí i návštěvy příbuzných a že u nich zřejmě je normální zatarasit vjezd do cizího domu, nebo omývat na ulici auta-to už je na mě moc. Zvlášť když přijede dcera s malou spící vnučkou a musíme kvůli jejich bezohlednosti parkovat daleko od domu a nést spící spocené dítě velký kus.Dobře napsáno.R^

0 0
možnosti
MR

M24i32l87a80n 44R28a76d14e48k

14. 10. 2013 17:11

nemusi se vyzyvat na strileni na lode, to se delo a deje. Uz za socialisty Rodrígueze Zapatera se to delalo, za pravicaka Berlusconiho, o tom se to dost psalo, o socialistovi prakticky ne, to by nebylo fer. A dnes je nechavaji utopit se. Ja bych byl pro zmenu politiky, zadna pomoc ani prispevky, a ono by se to vyresilo samo. O tom EU nechce slyset, populisti jak vysiti, ale lide toho maji dost. Viz volebni preference ve Francii, ale i jinde.

0 0
možnosti
PK

Mám pocit, že i když nedáte příspěvky a pomoc, tak půjdou stále, možná jen o trochu méně. Jestliže žena v Evropě porodí 1,4 dítěte - a v tom jsou muslimky i Romky, tak při chování Evropanů budou chybět pracovní síly - nejen kopáči. V českém prostoru se také nějak živí možná milion migrantů - oficiálně i načerno - krize, nekrize. Beru v úvahu, že Mexičané na stavbách v USA jsou nesrovnatelní proti Arabům či černochům.

0 0
možnosti
MM

S napsaným v principu souhlasím, jen si nemyslím, že článek vystihuje to, v čem je problém. Onen "střet" kultur nevzniká ani tak v první generaci přistěhovalců ale v generaci druhé a třetí (a téměř výhradně se týká muslimských přistěhovalců - nebýt jich, tzv. problém "multi-kulti" by byl v zásadě zanedbatelný, protože ostatní komunity se do evropské společnosti integrují poměrně úspěšně). Tito lidé, kteří se zde narodili, nejsou již "hosté" ale místní, naši spoluobčané. Ať už zastávají postoje a názory jakékoliv, mají stejná práva je prosazovat jako máme my, a skutečnost že jejich postoje nemusí být vždy v souladu s naší kulturou a historií je sice zajímavý podnět k diskusi, ale na jejich právu je prosazovat to nic nemění. Problém je tedy složitější.

2 0
možnosti

JJ, o tom se už moc nediskutuje. První generace si sem často přišla splnit svůj evropský sen a makali jak šrouby. Až druhá a třetí generace přinesla problémy. Jsou vykořenění, sociální systém je uživí a oni mají houby co na práci.

0 0
možnosti
JC

Mně to především vůbec nepřipadá jako uprchlická imigrace, ale mnohem spíše jako dobyvačná invaze.

Jak se bránit? No tak především češtinou - pokud se u nás nikdo jiným jazykem nedomluví, tak moc těch "imigrantů" sem zase nepoleze.

Pak je třeba rozšířit po všech muslimských zemích informaci, že u nás se nedá koupit žádné jídlo, ve kterém by nebylo kus prasete - alespoň sádla jako mastidla.

No a také je třeba rozšířit po musulmansku informaci, že milujeme psy a máme jich mnoho a všichni se k nim musí chovat slušně a dokonce ani Vietnamci je u nás nesmějí jíst - to by mělo vyznavače islámu také odradit od snahy usídlit se u nás.

A co se týká ostatní Evropy - je věcí mocných a vlivnějších států, aby si prosadili repatriaci uprchlíků z chudých muslimských zemí do bohatých muslimských zemí, zejména Saudské Arabie a Sjednocených emirátů. Oni to přeci mají jako náboženskou povinnost postarat se o své souvěrce v nouzi. Ať si holt přestanou stavět věže do nebe a umělé ostrovy a sypat na zákusky plátkové zlato a místo toho ať vybudují zavlažování do pouště odsolenou mořškou vodou a umístí tak muslimské uprchlíky k obdělávání půdy.

3 3
možnosti
Foto

Co navrhujete pro případ, že se nepřezují (a oni se nepřezují, na to vemte jed)?

0 0
možnosti
PK

Nejsem v této oblasti profík, ale - podle mne 1.větší migrace po 2.světové - kromě Sudeťáků, byl dovoz Italů do Německa na práci, kterému chyběli muži. Tam asi na velký problém se nezadělalo, čili se nějak přezuli. Průšvih byl pak pád kolonií - např. Alžírska, kam za de Gaulla  se vrátili nejen desetitisíce echt nebo skoro Frantíků, ale také hodně tamějších Arabů. Část z nich musel de Gaulle přijmout, protože jako zrádci by skončili neslavně, ale víte jak to při takových mimořádných situacích bývá ...

0 0
možnosti
PS

Ja jsem se z CR vystehoval. Takze to o cem pisete znam tak trochu z druhe strany. Castecne s vami souhlasim, ze ten kdo je doma, urcuje pravidla. Jenze ja ted uz nejsem doma v CR, ale jinde. Ziji tady nekolik let, koupil jsem si pozemek, takze podle mne tady ted uz taky muzu spolurcovat pravidla. Na svem pozemku se sitim temer jako suveren, tam uz nejde op spolourcovani, ale o ma pravidla,  proc by mi mel soused kecat do toho, co si na nem provadim.

0 0
možnosti
PK

Patrně jste se vystěhoval někam do západní Evropy, USA či daňového ráje. Nejste tedy svým jednáním, zvyky, názory z jiné galaxie. A Češi jsou velmi přizpůsobiví, někdy až moc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
kluk z Pardubic žijící ve spojených státech,který nezapomněl odkud pochází... bez-cenzury.com

Seznam rubrik