Václav Klaus, hrdý to komunistů bijec

Za prokázání celoživotní oddanosti svobodě a demokracii a odporu vůči komunismu a jiným formám tyranie obdržel bývalý president Václav Klaus ve Washingtonu Trumanovu-Reaganovu medaili svobody, kterou každý rok uděluje nezisková organizace Victims of Communism Memorial Foundation. Stejnou medaili před ním obdrželi bývalý polský prezident Lech Walesa, bývalý papež Jan Pavel II. či Milada Horáková.       

Jitka Ludvikova

Tu samou medaili teď obdržel člověk, který za komunismu v Československu pracoval v prognosťáku, který nepodepsal Chartu 77, ani Několik vět a který v roli presidenta neviděl problém v pozvání komunisty Grebeníčka na Hrad. Člověk který se za minulého režimu nikdy veřejně nepostavil komunismu a ani proti němu nikdy před revolucí zásadněji nevystoupil.

Václavu Klausovi se nedá upřít, že by po roce 89 nedával hlasitě najevo svůj nesouhlas s komunistickou myšlenkou, ale tímto svým chováním se jen zařadil po bok těm "kovaným partyzánům a odbojářům", kteří se nám tu vyrojili po skončení druhé světové války, kdy již nehrozilo žádné nebezpečí ze strany nacistického Německa. Jako oni, tak i Václav Klaus v době nesvobody "držel hubu a krok", jakmile však nebezpečí pominulo, tak stejně jako oni byl pln odhodlání proti tyranii bojovat.

A teď dostal medaili.

Přijmutím této medaile plivnul Václav Klaus do tváře všem těm, kteří proti komunismu veřejně bojovali, ať silou či myšlenkou. Všem kteří za svůj postoj strávili mnoho let v komunistických koncentrácích, všem kteří přišli o své majetky, rodiny a v hodně případech i o své životy.

Pane Václave Klausi, propisku si ponechejte, ale tu medaili prosím vraťte. Nepatří Vám.

 

Diskuze bez cenzury ZDE

Autor: Jan Sarka | čtvrtek 10.10.2013 10:40 | karma článku: 22,01 | přečteno: 593x