Svoboda slova končí tam, kde začíná vědomá lež a nepravda

Stejně tak jako svoboda shromažďování končí tam, kde začíná násilí a rabování, končí svoboda slova a projevu tam, kde začíná lhaní a obviňování jiných, obviňování bez důkazů. Bohužel většina lidí si plete svobodu slova s tím, že mohou bez následku lhát o všem a o všech, a pokud je takovíto jedinec upozorněn na to že lže, okamžitě se brání a zaštiťuje svobodou slova.

Nejvíce se na svobodu slova a projevu odvolávají jedinci, kteří účelově a vědomě lžou o státech a státních zřízeních  kteréž to nejen svobodu slova a projevu, ale jakoukoli jinou svobodu která se jakkoli vymezuje proti oficiální politice toho dotyčného státu, tvrdě omezují.

Ironií toho všeho, tedy aspoň pro mě, je že pokud by se ti jedinci takhle vyjadřovali jako se vyjadřují u nás o naší vládě, o našich politicích, o našich médiích, o naší zahraniční politice, tak pokud by takhle "nadávali" třeba, dejme tomu, jen tak namátkou, nic v tom nehledejte, hlavně ne záměr, ale jen tak pro ilustraci třeba v Rusku o Putinovi, o jeho politice, tak by skončili dřív než by napsali nadpis. V tom lepším případě. V tom horším případě by skončili před soudcem a následně ve vězení. A nebo by skončili úplně, myšleno že jejich život by skončil.

Oni ale díky "svobodě slova a projevu",  kterou u nás zaplať pán bůh na rozdíl třeba od toho Ruska máme, budou dále beztrestně a drze lhát, vědomě lhát. Budou tu svobodu dal znásilňovat a zneužívat k tomu, aby nám lhali o nesvobodě a diktatuře.

Diskuse bez cenzury, jakékoli cenzury, ZDE

Autor: Jan Sarka | úterý 19.8.2014 9:00 | karma článku: 16,38 | přečteno: 860x