Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ti voliči se asi řídí tézi Jana Masaryka, že proti vlastní krvi se nebojuje.

0 1
možnosti

"Byl to antikomunista který pravidelně posílal stížnosti do Londýna generálu Píkovi na komunistickou agitaci v jednotce"

Největší záhadou dějin je, na jaké adrese v Londýně generál Píka bydlel.

Obávám se ale, že ty stížnosti si v každém případě přečetl až někdy v r. 1946, kdy konečně do toho Londyna dorazil, aby vyzvonil Britům největší poválečné tajemství Stalina, tj. kolik mu ještě zůstalo vojáčků na hraní.

V každém případě bych doporučil autorovi si opakovat alespoň ZDŠ, tu komunistikou, než se začne vyjadřovat k bratřím Mašínům.

1 2
možnosti
JT

Placate nsmysly. Vrazi vadi vsem slusnym ldem, at uz na pravici nebo levici

2 1
možnosti

Abychom rozuměli, to je jedno, co byli či nebyli bratří Mašínové. Za terorissmus se nevyznamenává, a to proto, aby náhodou někomu nesloužili dnes jejich činy za vzor. Aby nám tu někdo střílet na náměstí se slovy: Já jsem hrdinan jako Ctirad.

1 2
možnosti
AK

Vražda neozbrojeného je prostě vražda a je mi jedno, jestli byla motivována komunistickým přesvědčením vězeňského dozorce, nebo antikomunistickým přesvědčením Mašína.

Oba zasluhují stejný trest.

5 0
možnosti
BM

Bratři Mašínové nevadí jen levicovým voličům,ale všem, kteří o této době toho moc nevědí. Nemají představu o vysídlování sedláků, zabírání živností, likvidaci klášterů, věznění a popravy západních letců, vyhazovy ze škol a ze zaměstnání těch, kteří měli tzv. buržoasní původ... Takže vidí ty, kteří se režimu postavili jako vrahy a teroristy.. Ano z dnešního pohledu skutečně jimi byli. Ale co je k tomu donutilo, o tom se tak nemluví.

5 0
možnosti
Foto

Komunisté totiž bratry Mašíny nepřijali do komunistické armády, kam se bratři Mašínové hlásili. Nepomohla ani intervence jejich matky, též členky KSČ.

1 3
možnosti
MJ

Nevím jestli Mašínové vadí více levicově smýšlejícím lidem ale každopádně vadí lidem, kteří nemusí loupežníky a vrahy. Mašínové sice ze sebe dělali jakési komunisto bijce ale skutek utek, okradli a zavraždili firemního pokladníka a ze získaných peněz si koupili motorku a nábytek, jó to byli odbojáři.

4 1
možnosti
JH

Snad až na vojáky a piloty v exilu za WW2,popřípadě Tři krále : Balabána,Mašína,Morávka nebo zmiňovaného kapitána Jaroše nemáme moc opravdových hrdinů. Na tom nic nezmění ani glorifikace Fučíka, Švermy a spol. za minulého režimu, ani vytváření hrdinů ze zločinců (viz.bratři Mašínové), ani ze sebevrahů (viz.Palach) dnes. Je to sice smutné,ale pořád lepší si přiznat pravdu,než si něco nalhávat (a našim dětem) a vymýšlet si dějiny...

0 0
možnosti
ZH

Já myslím, že hrdinů máme stejně jako jiní. Jen je to nějak divně pomíchané.

0 0
možnosti

Nezaznamenal jsem, ze by vadil levicovym volicum. Vadi tem, kteri umi pojmenovat sprave vrazdu vrazdou a vlastencky cin vlasteneckym cinem

7 0
možnosti
SB

A ještě jednu věc napíši: Mašínové utíkali k těm, kteří naši část Evropy tomu Stalinovi v Jaltě přiklepli.

4 1
možnosti
PK

Píšete, že komunisté se nezasloužili o vznik 1.republiky. Pokud vím, v r.1918 žádná KSČ neexistovala. Atentát na Heydricha byl vždy diskutován, zda zápory nepřevážily klady. Ono se to dnes u kompu pěkně snadno kecá. Pokud jde o mašíny, představuji si odboj jinak - na takový atentát na Klému si netroufli.

3 0
možnosti
PK

Ještě bych chtěl dodat, že v jakékoliv činnosti je vždy většina bezejmenných, někdy drobných ale i významných klaďasů, kteří se z různých důvodů nemdializují.

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
kluk z Pardubic žijící ve spojených státech,který nezapomněl odkud pochází... bez-cenzury.com

Seznam rubrik