Premiér Rusnok řekl vole. A já říkám no a co??!!

Premiér v demisi Jiří Rusnok řekl vole. A to opakovaně. A jednou i prdel. Lid je pohoršen, světová média nám píší o neúctě k zesnulému Nelsonu Mandelovi a naše noviny mají o čem psát. A já říkám no a co?! Premiér Rusnok i ministr obrany Vlastimil Picek měli tu rozpravu, kde nám zazněla ona inkriminovaná slova, za "soukromou". Mylně se domnívali že mikrofony jsou vypnuté. Za svou osobu znám plno košilatějších výrazů jenž nám mohla z úst našich politiků zaznít.

Zaznělo pouze vole a prdel. Co se týče pana ministra Picka, je to voják. A od něho jako od vojáka snad nikdo neočekává, že bude mluvit slovníkem Gutha-Jarkovskeho. A ruku na srdce. Komu z nás by se chtělo někam do černé to tramtárie na pohřeb. Dva týdny před vánocemi.

Taky se píše o tom, že je zarážející přístup představitelů rodné to země Václava Havla k případné cestě na pohřeb státníka, kterýžto si tak moc s Václavem Havlem rozuměl. Nějak moc se mi nevybavuje, že když umřel Václav Havel, takže by na jeho pohřbu byla delegace Jihoafrické Republiky. A i kdyby byla, jistě ji nevedl Nelson Mandela.

A taky je opomíjena jedna věc, jenž musí být dána premiérovi Rusnokovi k dobru. A to jeho otázka; "Kdo to zaplatí?" Tato jeho poznámka je podle mě důležitější než to, jestli premiér moji země řekl vole a kolikrát tak učinil. Tedy alespoň pro mne.

Zakončil bych to citací ze Švejka; "Mne už nikdo nepředělá," řekl ke mně, "já jsem po celý život mluvil sprostě, jak jsem si myslel, a budu tak mluvit dál. Nevezmu si kvůli nějaký takový krávě ubrousek na hubu. Já jsem dnes slavnej."

A pokud někdo bude mít nutkání mi vytknout, že snad tak píši jen z pouhé to náklonnosti k premiérovi a presidentovi, nechť si nejprve přečte mé dřívější komentáře. Jsem možná cokoli, ale fanoušek těchto dvou jistě ne.

Diskuse bez cenzury ZDE

Autor: Jan Sarka | neděle 8.12.2013 9:00 | karma článku: 35,82 | přečteno: 1888x