Plat Paroubku, plat + nic jsi neukazal, jdes na stridacku

Proc ma danovy polplatnik, cili obcan, platit za nadchazejici volby? Volby jsou mimoradne. Mimoradne diky tomu, ze nam byla sesazena vlada. Vlade byla vyslovena neduvera. Ale kym? Obcany tohoto statu ne. Poslanci. Tak at si ty mimoradne volby zaplati z vlastni kapsy...

Za predcasne volby nemuze obcan, ale zavistivi politik. Ano, myslim tim "pana" Paroubka. Na zaklade jeho politiky zavisti a naschvaldelani se hlasovalo o neduvere vlady. CSSD uspela, tak at si volby uhradi sama. Podle toho, co chysta utratit za predvolebni kampan, na to jiste ma. Samozrejme, ze bez pomoci poslancu z jinych stran by se ji neduveru vyslovit nepodarilo. Tak at se celkova castka, to kolik nas budou volby stat, at se to rozpocita procentuelne mezi strany, podle poctu poslancu, kteri hlasovali pro neduveru. Lidi do ulic nevysli, aby sesadili vladu. Chteli to poslanci. Tak at si to zaplati.

A nejvetsi ironii je, ze prave CSSD ktera ma na predcasnych volbach nejvetsi podil, tak prave tato strana slibuje a slibuje, jak lidem  zvedne podpory, duchody a jine davky, ze za ne bude platit doktory, no proste ze jim necha v kapse vice penez.Tak tato slibujici CSSD je ten "dobrak" , diky komu si bude muset obcan sahnout hloubeji do sve danove kapsy a platit z penez, ktere mohli byt pouzity na neco potrebnejsiho.

A k cemu ty volby vubec jsou? Plus minus nam to dopadne jako minule. Lidi tam budou stejny. Proc to neudelat jako ve sportu? Sanci jsi dostal, nic jsi neukazal, tak si pojd sednout. Posilame tam nekoho jineho. Kolik prilezitosti ODS i CSSD mela, aby nam neco dokazali? Aby nam dokazali, ze dovedou vest, ze splni to kvuli cemu jsme je volili? Vzdyt je to porad dokola. Bud jedna nebo druha strana. Kazde volby. Nebo a to byla uplna katastrofa, obe dohromady v koalici.

Proc nemuze byt ustanovena doba, po kterou muze politik vykonavat statni funkci? Jako to ma prezident? Myslim tim opetovne zvoleni? Ted se nam odvolala vlada, ale po pristich volbach, tam bude sedet 99,9% stejnych lidi.

I na opraveni maturity je omezeny pocet prezkouseni, tak proc by to tak nemelo byt i ve vedeni statu. Neumel jsi to poprve, lepe jsi si nevedl ani pri reparatu. Je nam lito, ale zkus jinou skolu (zamestnani).

Krize nekrize, litaj nam tady stamiliony jako by nic a za ty stamiliony budou v tech lavicich sedet ti sami lide, jako tam sedeli pred tim. Tak ze vse bude pri starem, jen my budeme zase o par milionku chudsi....

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Sarka | pondělí 17.8.2009 7:21 | karma článku: 32,02 | přečteno: 1399x