Nobelova cena za nic.....

Tak by se mohla po vcerejsku jmenovat Nobelova cena za mir. Nebot to je presne to, co Barack Husajn Obama zatim dokazal.  Velke nic. Ba co vic, dle meho nazoru prave timto "velkym nic" svetovi mir ohrozuje.

 Nechci se tady pozastavovat nad samotnou cenou za mir, jejiz jmeno diky Yasiru Arafatovi, Al Gorovi ci Jimmu Carterovi dost utrpelo. Posledni pomyslny hrebicek do rakve absurdity ji byl zarazen jmenovanim posledniho drzitele teto ceny.

 Pred posledni presidentskou kampani v USA ho znala jen nepatrna cast Americkych volicu. Krom populistycky vedene kampane zalozene na libivych frazich, slibech jak opsanych  z projevu Castra ci Chaveze za sebou nic nema. V USA za svoji nedlouhou dobu ztravenou jako senator vice jak v 75% hlasoval pouze "pritomen" tedy ani ano, ani ne, pouze ze se zdrzuje hlasovani. Behem kampane nasliboval zdravotni pojisteni pro vsechny, globalni odzbrojeni, urovnani vztahu na blizkem vychode, snizeni nezamestnanosti, zastaveni hosodarske krize. Ale na cenu byl navrzen jiz dvanact dnu po svem jmenovani!!!

 A vysledek jeho slibu? Co se tyca domaci politiky USA, jeho zdravorni pojisteni pro vsechny jiz narazi i u jeho spolustraniku, kteri zacali verejne vystupovat proti tomuto jeho planu, nezamestnanost neklesla, ba naopak stoupla o vice jak dve procenta, zadluzeni narostlo do desivych rozmeru. Jen pro zajimavost. Takovy schodek, ktery Obama prosadil, by nedali dohromady vsichni predesli presidenti spojenych statu!!!

 Pokud se zamerime na svetovou politiku, tak ani na tomto poli se mu nevede lepe. Staci se pozastavit nad jmeny politiku, jenz meli uprimnou radost nad vitestvim Obamy ve volbach. Je to unikatni sbirka diktatoru. Chavez, Castro, Kadafi, Ahmadinejad a jini. Ti vsichni gratulovali a jiz se nemohou dockat jednani. Jak by ne. Obama radeji jedna nez valci. Stejne jako Chamberlain v roce 1938. I on zachranoval mir a dospelo to k nejvetsi valce v historii lidstva. Take bylo za "zachovani"  miru udelano nekolik "nepatrnych" ustupku. A to same ted dela Obama. Jedna ze vsemi. Vsem se omlouva za to, jaka Amerika byla a jako provinili skolak slibuje, ze to jiz nikdy neudela. A v tom je to, cimz si ja myslim, ze Barack Husajn Obama svetovi mir ohrozuje. Nasili v Iraku ci v Afganistanu narusta kazdym dnem. Staty s pochybnymi rezimy se osmeluji vic a vic. A to tu mame jeste Severni Koreu. Tady se bojim i jen pomyslet, ceho ta je vseho schopna.

 Beru svet jako jednu velkou  tridu zaku. Jsou vni sprti, prospechari, ti co propadaji, prumerni zaci a i samozrejme grazlici. A v te nasi tride byl vymenen tridni ucitel. Za ucitele. ktery byl neoblibeny u zaku, nebot nekdy v zajmu udrzeni klidu ve tride nevahal pouzit rakosku ci vytahani za usi,  jsme dostali mileho, sympatickeho pana ucitele, ktery prisel rovnou ze skoly a jenz misto trestani pouze s milim usmevem plnym pochopeni pro klukoviny, domlouva. A pouze domlouvat bude, i kdyz mu zaci tu skolu podpali. Ale za to jak je mili, pohledny a ke vsem hodny, at si to zaslouzi ci ne, mu trida udelila titul ucitel roku.

Autor: Jan Sarka | sobota 10.10.2009 4:35 | karma článku: 15,92 | přečteno: 1910x