Někdo mi lže a já chci vědět kdo!!!

Návštěvu presidenta Zemana v Pardubicích provází kritika. Kritizoval Zeman, kritizovali zastupitelé Pardubic, kritizovali studenti, kritizovali voliči. Jeden kritizoval druhého, druhej zase třetího a čtvrtého, pátej prvního a tak pořád dokola. Jedna strana tvrdí tohle, druha oponuje že to tak není. Výroky jsou zaznamenány a je jasné, že pravda muže byt jen jedna. Ale nikdo se neptá, jaká ta pravda je! A já chci konečně vědět, jaká je ta pravda!!        

Já vím, že na presidentské zástavě je napsáno že Pravda Vítězí a před pár lety se u nás skandovalo, že Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Ale já chci vědět, kdy ta pravda konečně zvítězí, protože to že nám pravda vítězí neznamená, že nakonec opravdu zvítězí. Stejně tak to s tou pravdou a láskou co musí zvítězit nad lží a nenávisti. Slogan je to krásný a jistě vznešený co se ideálů tyče, ale to že něco "něco musí" ještě neznamená že to tak opravdu je nebo bude. A to mě již nebaví.

Když vezmu tu Zemanovu návštěvu v Pardubicích. Ještě než president do města zavítal, objevili se kritické názory některých pardubických zastupitelů ohledně toho, kolik ta sranda bude stát daňové poplatníky. Podle Lidových novin museli pardubičtí radní vyčlenit na návštěvu presidenta Zemana 100 tisíc Kč. Když byl v Pardubicích na návštěvě president Klaus, stalo to město pár tisíc. Podle zastupitelů si totiž tentokrát hrad vymínil, že na náměstí chce postavit zastřešené pódium.(Lidovky.cz)

"Z Hradu řekli, že je potřeba zastřešené a ozvučené pódium, dva mikrofony a další putovní mikrofon mezi lidi. Nikdy jsme se s ničím takovým nesetkali. Je to navíc hodně rychle, až v úterý odpoledne jsme dostali přesné požadavky," popsala serveru Lidovky.cz mluvčí radnice Nataša Hradní.

Radní za TOP 09 Jan Němec k tomu dodává:

"Měla si to zaplatit prezidentská kancelář, ale chtít to zaplatit po městu, to je nehoráznost."

Tak že shrnuto a podtrženo. Tady máme dvě volené osoby veřejného života, známe jejich jména a funkce. A hlavně máme zaznamenaná jejich vyjádření k určité situaci.

Ted' se přenesme na debatu presidenta Zemana se studenty pardubického gymnázia. Během debaty zazněla z úst studentů i kritika na cenu pódia postaveného pro presidenta na Perštýnském náměstí.

"Domnívám se, že mítink by se dal zvládnout například v divadle, nebylo nutné utrácet za něj několik desítek tisíc," kritizoval stavbu jeden ze studentů.

A co na to náš president Miloš Zeman? Pódium prý postavilo ze své vůle hejtmanství s magistrátem. Hrad o něj nežádal. Dodal ale, že bez pódia by ho lidé nemohli vidět a slyšet.

Opět tu máme tvrzení vrcholného politika, co vrcholného, máme tu tvrzení presidenta republiky. Tvrzení opačné a protichůdné tomu, které nám podali pardubičtí zastupitelé. A já se ptám: "Kdo lže a kdo říká pravdu??!!

A neměl bych se ptát jenom já. Hlavně by se měla ptát média. Né jen zaznamenat výroky a nechat to být.

Tak že má milá média, jako volič, jako občan (plátce daně v ČR nejsem), jako čtenář a člověk kterého zajímá politické bytí  a žití naší republiky a hlavně jako někdo, komu na té zemi uprostřed Evropy záleží, Vás vyzývám aby jste mi vypátrali a vyjevili pravdu. Chci po Vás, aby jste mi řekli kdo mi lže. Zda můj president, nebo radní mého rodného města.

Autor: Jan Sarka | čtvrtek 12.9.2013 8:15 | karma článku: 22,12 | přečteno: 722x